Οικονομικά τα περισσότερα θέματα στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων:


Αναλυτικά:


ΑΚΡΟΠΟΛΗ: ΑΓΡΙΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ νοικοκυραίων από τα σπίτια τους
Όπως γράφει η εφημερίδα «εντείνει την πίεση στις ελληνικές τράπεζες ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός, (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς απαιτεί τη διενεργεια πλειστηριασμών από τον Σεπτέμβριο, για την άμεση ανάκτηση των καθυστερούμενων «κόκκινων» δανείων. Σε κίνδυνο να βρεθούν άστεγοι εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες νοικοκιιραίων απο τη σπίτια τους».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ιδού η Πάρος!
Η εφημερίδα επισημαίνει: «Με non paper «απαντάει» το Μαξίμου που δεν αναφέρει λέξη για την...ταμπακιέρα Τα τέσσερα καυτά ερωτήματα για το ταξίδι στο πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί».

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: Μαϊμού μεταπολίτευση
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «εδώ και έξι χρόνια έχουμε μια σημαντική καθεστωτική αλλαγή. Η χώρα έχει μπει στην εποχή των μνημονίων και της επιτροπείας. Αυτή η είσοδος σημαδεύει μια νέα καθεστωτική φάση που έχει χαρακτηριστεί και σαν «νέα κατοχή» ή «χούντα» και που πάντως δεν μοιάζει σίγουρα με μια «τυπική» αστική δημοκρατία. Είναι ένα ειδικό καθεστώς όπου τα διάφορα «θεσμικά όργανα» έχουν μετατραπεί σε απλούς πρωτοκολλητές και οι κρίσιμες αποφάσεις παίρνονται στα Γιούρογκρουπ, στην Κομισιόν, στα διευθυντήρια και στο Χίλτον».

ΕΘΝΟΣ: 157.000 σπίτια χάθηκαν μέσα στην κρίση
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα «πουλάνε τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους οι Έλληνες για να ζήσουν, να πληρώσουν την Εφορία, αλλά και για να απαλλαγούν από τους φόρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα έχει υποχωρήσει σήμερα στο 74%, από 77,2% που ήταν το 2010, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία. Αυτό σημαίνει ότι 157 χιλιάδες νοικοκυριά πούλησαν ακόμα και το σπίτι τους για να τα βγάλουν πέρα».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θα γίνει πόλεμος εν τω ουρανώ
Η εφημερίδα φιλοξενεί προφητεία του «Γέροντα του Βουνού», όπως γράφει.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αυθαίρετα. Μείωση προστίμων, αύξηση δόσεων
Η εφημερίδα τονίζει ότι «την ερχόμενη εβδομάδα φαίνεται πως θα τεθεί σε διαβούλευση στη Βουλή η ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη δόμηση και τα αυθαίρετα, νομοθετώντας αρκετές αλλαγές με κύριο στόχο να μπουν χρήματα στα δημόσια ταμεία. Δήλωση των εξ αδιαιρέτου αυθαίρετων κατοικιών, μικρότερα πρόστιμα με αύξηση των δόσεων με στόχο την οικειοθελή δήλωση αλλά και την αποπληρωμή των οφειλών, δημιουργία ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίων είναι μερικές μόνο από τις νέες ρυθμίσεις».

ΕΣΤΙΑ: Φυγή εργοστασίων στο Λουξεμβούργο!

Η ΑΠΟΨΗ: Νυν υπέρ πάντων το... Συνέδριο
Όπως τονίζει η εφημερίδα «περισσότερο και από την αξιολόγηση, τον Αλέξη Τσίπρα τον προβληματίζει η εσωκομματική μάχη, από την έκβασή της η πολιτική επιβίωσή του».

Η ΑΥΓΗ: Μαθήματα αυθαιρεσίας
«Άνευ φραγμών και κανόνων και με μόνη αρχή το «νόμος είναι το δίκιο του ιδιοκτήτη» ζητούν να λειτουργούν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, συνεπικουρούμενοι από τη Ν.Δ. και ορισμένα ΜΜΕ, που με περίσσεια κυνικότητα διεκδικούν, χρόνια τώρα, να εισαγάγουν αυτό το καθεστώς ασυδοσίας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στο Σύνταγμα», υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ο θεός κρύβεται στις λεπτομέρειες
Η εφημερίδα λέει για την πρόταση της κυβέρνησης για το διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας ότι «δεν είναι ρηξικέλευθη, επιχειρεί ένα συμβιβασμό και εξορθολογισμό των διακριτών ρόλων, αλλά απέχει από τις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών» κι ανοίγει, όπως λέει, διάλογο για το θέμα.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κάμψη-σοκ στο λιανεμπόριο
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, «ο χειρότερος Μάιος από το 2010, τουλάχιστον, ήταν για το λιανεμπόριο ο φετινός, καθώς ο τζίρος υποχώρησε κατά 8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015. Η κάθετη πτώση του κύκλου εργασιών δεν φαίνεται να οφείλεται σε συγκυριακούς ή εποχικούς παράγοντες, αφού καταγράφεται ακόμη και στα καταστήματα τροφίμων, μικρά και μεγάλα. Στα σούπερ μάρκετ, για παράδειγμα, η μείωση του κύκλου εργασιών ξεπερνάει το 7%».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Οι ζωές μας κορώνα - γράμματα
«Χωρίς ογκολόγο λειτουργεί η μονάδα χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Σερρών, ενώ η ψυχιατρική κλινική έχει μόλις έναν ψυχίατρο. Στο Νοσοκομείο Ξάνθης ο μαστογράφος λειτουργεί μόνον μία φορά την εβδομάδα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, ενώ στο Νοσοκομείο Καστοριάς το προσωπικό είναι κάτω από το όριο ασφαλείας, με τις μεγαλύτερες ελλείψεις να αφορούν ειδικευόμενους γιατρούς, μαίες ΤΕ και βοηθητικό υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό ΥΕ», τονίζει η εφημερίδα.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Ο Κυριάκος αλλάζει όλο το κόμμα
Η εφημερίδα επισημαίνει: «Ολική αντεπίθεση από Σεπτέμβριο • Αναδομεί άμεσα το επικοινωνιακό επιτελείο · Πονοκέφαλος ο Αδωνις και τα σενάρια για την ανππροεδρία • Παρουσιάζει το οικονομικό πρόγραμμα · Ανανεώνει τους «σκιώδεις» υπουργούς».

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: 3 μεγάλα σκάνδαλα στο... αρχείο
Η εφημερίδα αναφέρεται στην αγορά των Ραντάρ Έρικσον, των συστημάτων Ασραντ και των ορθοπεδικών Ντε Πιούρι, υποθέσεις που θα παραγραφούν, καθώς δεν βρίσκονται διερμηνείς και μεταφραστές.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δραματική και οριακή η κατάσταση για τη δημόσια Υγεία
«Δραματική έως και επικίνδυνη για τη δημόσια Υγεία είναι η κατάσταση που επικρατεί σε Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία όλης της χώρας, παρά τη συνεχή προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει για το «ανθρώπινο πρόσωπό της» με αναφορές σ' αυτόν τον τομέα. Οι προπαγανδιστικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης από τη Σαντορίνη στις 15/7 και οι εξαγγελίες για το «κοινωνικό κράτος», η προσπάθεια του υπουργείου να κάνει το μαύρο άσπρο δεν μπορούν να κρύψουν αυτήν την πραγματικότητα», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ: Ακάλυπτος ο Αλαφούζος για θαλασσοδάνεια
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι ο καταζητούμενος Πέτρος Κυριακίδης συμμετείχε στο ΣΚΑΪ, με ένα ποσοστό της τάξεως του 10%, το οποίο εξασφάλισε μέσα από παράνομες αυξήσεις κεφαλαίου και συγχωνεύσεις σκοπιμότητας η νομιμότητα των οποίων αμφισβητείται. Παραδέχτηκε επίσης ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποίησε για να απαλλαγεί από το ποσοστό του Πέτρου Κυριακίδη νοθεύουν τον ανταγωνισμό».

ΤΑ ΝΕΑ: Ερχεται χαράτσι σε κρυφά κεφάλαια και καταθέσεις
«Το νομοσχέδιο για ιην οικειοθελή αποκάλυψη κρυφών χρημάτων καταρτίζεται πλέον με έναν συνδυασμό φόρων και προσαυξήσεων που μπορεί να αγγίζουν έως και το 90% αλλά να προσφέρει απαλλαγή από ποινικές διώξεις», τονίζει η εφημερίδα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Πλημμύρισε» η Β. Ελλάδα με νοθευμένο ελαιόλαδο
«Δίκτυο διακίνησης νοθευμένων ελαιολάδων εντόπισε στη Βόρεια Ελλάδα ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), συνεχίζοντας τους ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών και της αυθεντικότητας του ελληνικού ελαιολάδου και σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία ξεκίνησε η διαδικασία εξάρθρωσής του».

ESPRESSO: Μεσαίωνας στο Δαφνί
“«Κραυγή» απελπισίας από τον πατέρα του 30χρονσν Χρηστόν, παν θεωρείται υπεύθυνος για την κόλαση φωτιάς στο ψυχιατρείο, με τρεις νεκρούς νοσηλευόμενους”, γράφει η εφημερίδα.

FREDDO: Τα έσπασε ο Ντι Κάπριο στο Ρέμο
«Μοναδικός και ανεπανάληπτος, ο Αντώνης Ρέμος έβαλε φωτιά με το κέφι και την ενέργειά του στη συναυλία που διοργανώθηκε στην παραλία του «Nammos», για έβδομη χρονιά», γράφει η εφημερίδα.

ΚΟNTRA NEWS: Αποκάλυψη, όλη η αλήθεια για τη συμφορά που μας βρήκε
Σε ένα απίστευτο παραλήρημα η εφημερίδα, γράφει για τους Ευρωπαίους ότι «μας έδιναν κάποιες ψευτοεπιδοτήσεις, αλλά συγχρόνως μας υποχρέωναν να ξεριζώνουμε τα αμπέλια μας, να κόβουμε τις ελιές μας, να σφάζουμε τα κοπάδια μας και να σπάμε τις βάρκες και τα ψαροκάικά μας, πολλά από τα οποία ήταν έργα τέχνης».

PRESS TIME: Στη μέγγενη των τοκογλύφων
Η εφημερίδα τονίζει: «Την ώρα που η φοροεπιδρομή πνίγει τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους 32 δισ. ευρώ θα πληρώσουμε ως το τέλος της χρονιάς. Αμόκ κατασχέσεων για οφειλές στην Εφορία».

SPIRTO: Όργια μετά το πάρτι του Ρέμου
«Πρόκειται για ορισμένους από αυτούς που κάθισαν στα πρώτα τραπέζια των δεκάδων χιλιάδων ευρώ και τίμησαν και με το παραπάνω τις πανάκριβες σαμπάνιες και τα πούρα. Και έτσι έγινε. Η νύχτα όμως είχε και συνέχεια και μάλιστα... σκαφάτη! Σύμφωνα, λοιπόν, με αποκλειστικές πληροφορίες του "Spirto '. δεν ήταν λίγα τα μάτια που είδαν τις πρώτες πρωινές ώρες έναν ΣαουδάραΒα κροίσο. από τους πιο γνωστούς fans του νησιού, να αποχωρεί ιδιαίτερα ευδιάθετος συνοδευόμενος από δυο Ελληνίδες. μοντέλα πρώτης γραμμής, και όλοι μαζί να κατευθύνονται στο υπερπολυτελές κότερο του μεγιστάνα. Και προφανώς δεν πήγαν ξημερώματα για να παίξουν μπιρίμπα, ούτε για ν' ανοιχτούν μεσοπέλαγα», γράφει η εφημερίδα.

STAR PRESS: Σοκάρουν οι προφητείες της τυφλής μάγισσας
«Η Ευαγγελία Μπάμπα Βάνγκα μπορεί να είναι νεκρή περισσότερα από 20 χρόνια, όμως τα προφητικά λόγια της παίρνουν, δυστυχώς, σάρκα και οστά κάθε χρόνο που περνά», υποστηρίζει η εφημερίδα.

THESSNEWS:  Οι τελευταίοι των επενδυτών
Διαφήμιση για δύο επιχειρηματίες, από την εφημερίδα: «Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της οικονομικής καταστροφής που έχουν υποστεί πάρα πολλές μικρομεσαίες και όχι μόνο, επιχειρήσεις, είναι αλήθεια ότι ελαχιστοποιήθηκαν οι επενδυτές στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα και αν θέλουμε να μιλήσουμε για μεγάλους επενδυτές, θα κάνουμε focus μόνο σε δυο: Διαμαντής Μασούτης και Ιβάν Σαββίδης».

Οικονομικές εφημερίδες
ΑΓΟΡΑ: 7 απαιτήσεις-φωτιά από την τρόικα
ΕΠΕΝΔΥΣΗ: Έρχεται ρύθμιση για τα χρέη των επιχειρήσεων
Η ΑΞIA: Oι 4 θα γίνουν 2;
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Φοροέλεγχοι-εξπρές
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Νόμος-λαιμητόμος

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Φόβος τραπεζικού ντόμινο και κίνδυνος για bail in