Απίστευτη ιστορία που θυμίζει κινηματογραφική ταινία, με θύματα παράτυπους μετανάστες από το Πακιστάν, εκτυλίχθηκε στη Θεσσαλονίκη: Κύκλωμα τους έφερνε στην Ελλάδα (με το αζημίωτο) κι έπειτα ζητούσε και... λύτρα για να τους αφήσει ελεύθερους!


Πέντε Πακιστανοί έζησαν τον τρόμο, επί μέρες κλειδωμένοι σε ένα κοντέινερ, σε αγροτική περιοχή κοντά στο Λαγκαδά. Οι διακινητές (μεταξύ των οποίων ήταν και ομοεθνείς τους), δεν τους άφηναν να φύγουν, παρά το ότι είχαν πληρώσει το "αντίτιμο" για να περάσουν τον Έβρο, ζητώντας όλο και περισσότερα χρήματα!

Η περιπέτεια των πέντε Πακιστανών άρχισε όταν, πριν περίπου έναν μήνα, πέρασαν τον ποταμό Έβρο, μαζί με άλλους παράτυπους μετανάστες. Είχαν δώσει 2.500 ευρώ ο καθένας στους διακινητές. 

Δυο ομοεθνείς τους, 36 και 30 χρόνων, ανέλαβαν να τους μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη, στην καρότσα ενός φορτηγού. Κι εκεί που πίστευαν ότι το ταξίδι θα τελείωνε, άρχισε η περιπέτεια: Οι διακινητές τους πήγαν στο ποιμνιοστάσιο 52χρονου, όπου εργαζόταν 19χρονος Πακιστανός και 62χρονος ομογενής. Κι αντί να τους αφήσουν ελεύθερους, τους κλείδωσαν σε ειδικά διαμορφωμένο μεταλλικό κοντέινερ και ζητούσαν από 4.400 ευρώ για να τους ελευθερώσουν! Τους επέτρεπαν μόνον να έρχονται σε επαφή, μέσω καρτοκινητών, με συγγενείς και φίλους, για να βρεθούν τα χρήματα!

Στις 2 Ιουλίου 2016, αστυνομικοί συνέλαβαν στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, τρεις Πακιστανούς που δεν είχαν έγγραφα. Όταν τους οδήγησαν στην Ασφάλεια και τους ρώτησαν πώς ήρθαν στην Ελλάδα, αυτοί εξιστόρησαν την περιπέτειά τους. Είπαν πως αυτοί ήταν τυχεροί, γιατί είχαν γνωστούς ή και άλλα χρήματα πάνω τους και πλήρωσαν τα "λύτρα" των 4.400 ευρώ, αλλά άλλοι ομοεθνείς τους, παρέμεναν όμηροι στα χέρια του κυκλώματος!

Τότε άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της "φυλακής" τους. Στις 10 Ιουλίου 2016, οι αστυνομικοί εντόπισαν το κοντέινερ και οργάνωσαν την επίθεση τους. Έτσι, μια μέρα αργότερα, οι φυλακισμένοι Πακιστανοί έβλεπαν, ξανά, το φως του ήλιου...

Η αστυνομία συνέλαβε τον 52χρονο ιδιοκτήτη του ποιμνιοστασίου, τον 62χρονο ομογενή και τον 19χρονο Πακιστανό που δούλευαν εκεί, τον 36χρονο "μεταφορέα" και τον 30χρονο αδελφό του, που κυκλοφορούσε στην περιοχή του Κιλκίς, αναζητώντας θύματα. Εναντίον τους σχημάτισε δικογραφία για αρπαγή κατά συρροή, απόπειρα εκβίασης, απλή σωματική βλάβη, υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Σήμερα οι δράστες οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο