Επίθεση της διοίκησης του δήμου κατά των "Εντάξει" για τη μήνυση που κατέθεσανΣτην... αντεπίθεση πέρασε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά την επίθεση που δέχτηκε το Δημαρχείο και τις καταστροφές που έγιναν στα γραφεία του Διεθνούς Οργανισμού για τους Πρόσφυγες. 


Σε ανακοίνωσή της γράφει για "ενόχληση αλλά και προβληματισμό πολιτών, αρχών, φορέων και φυσικά της δημοτικής Αρχής" από τα όσα γίνονται στην πόλη με το Open Camp. Δηλώνει ότι "στέκεται κριτικά απέναντι στα τεκταινόμενα του τελευταίου διαστήματος και τηρεί στάση σύνεσης". Κι επιτίθεται στην μείζονα αντιπολίτευση λέγοντας:

"Αυτά που διακυβεύονται, πέρα βεβαίως από τη διαφύλαξη της δημόσιας-δημοτικής περιουσίας και της ομαλής καθημερινότητας των πολιτών που είναι εκ των ων ουκ άνευ, είναι από τη μια η προάσπιση της λογικής στη δημόσια σφαίρα, μακριά από το λαϊκισμό και τα φοβικά αντανακλαστικά, και από την άλλη η διατήρηση της ισορροπίας στην τοπική κοινωνία ώστε να διασφαλίζεται η ειρηνική συμβίωση όλων, χωρίς ξενοφοβικά και ρατσιστικά ξεσπάσματα".

Ειδικά για τη μήνυση που κατέθεσε η παράταξη των "Εντάξει", τονίζεται στην ανακοίνωση: "Η κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για τις ζημιές στους χώρους του Δημαρχείου δεν βοηθάει σε τίποτα από τα παραπάνω, δεδομένου ότι οι «αλληλέγγυοι», παραμένουν άγνωστοι στις αρχές, καθώς αποχώρησαν αμέσως μετά την εμφάνιση της Αστυνομίας. Καλό είναι οι μηνύσεις να μην αξιοποιούνται ως επικοινωνιακό εργαλείο για τη δημιουργία – στρεβλών – εντυπώσεων ούτε ως εργαλείο πολιτικής εκμετάλλευσης ή κομματικού οφέλους".

Χαρακτηρίζει, δε, "πολιτικό ατόπημα" την "ενημέρωση της Διοίκησης για την εν λόγω πρωτοβουλία μέσω δελτίων τύπου και των ΜΜΕ". Και προσθέτει: "Επιβεβαιώνει, αντιθέτως, την πρόθεση για πρόκληση ενός επικοινωνιακού και μάλιστα χωρίς υπόβαθρου και αντικρίσματος γεγονότος".

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης καταδικάζει "κάθε πράξη που υποσκάπτει αυτές ακριβώς τις αρχές. Παραμένει προσανατολισμένη σε πολιτικές που ενισχύουν την ποιότητα ζωής και την ειρηνική συμβίωση των πολιτών. Τα υπόλοιπα είναι απλώς ένα παιχνίδι στο οποίο η παρούσα Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να εμπλακεί. Η Διοίκηση καταδικάζει τις πράξεις των άγνωστων, την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των συναλλασσόμενων πολιτών και προχωρά στην αποκατάσταση των ζημιών".

Σχόλια