Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές και στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.


Αναλυτικά:

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος ο καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και η θερμοκρασία 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, γενικά αίθριος ο καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στη Δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, Ήπειρο, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος ο καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος ο καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά των βορειότερων περιοχών. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος ο καιρός, οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, γενικά αίθριος ο καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με μικρή πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα βόρεια. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.