Κυρίως οικονομικά τα θέματα των σημερινών εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Συναγερμός 70 ημερών
Σύμφωνα με την εφημερίδα "προθεσμία εβδομήντα ημερών έχει η κυβέρνηση για να κλείσει τις εκκρεμότητες από την πρώτη αξιολόγηση και να σχεδιάσει βήμα βήμα τη γραμμή που θα ακολουθήσει στον δεύτερο «γύρο». Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου δημιουργεί νέα δεδομένα, με την ελληνική πλευρά να ανεβάζει ταχύτητες για να λειάνει τις αρνητικές επιπτώσεις που θα φέρει το Brexit".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Μυστική περιοδεία Κωνσταντίνου στην Ευρώπη για επάνοδο της Βασιλείας
Η εφημερίδα γράφει ότι "ο Βασιλιάς των Ελλήνων Κωνσταντίνος Β’, γνωρίζει άριστα πώς παίζεται το γεωστρατηγικό παιχνίδι στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. Με τη σοφία και την εμπειρία του, έχει τον τρόπο να ενισχύει με ανιδιοτέλεια και πατριωτισμό την Ελλάδα".

Η ΑΥΓΗ: Νότιος άνεμος για αλλαγή στην Ευρώπη
Ρόδινο διαφαίνεται το μέλλον της Ευρώπης, αφού, όπως επισημαίνει η εφημερίδα "ένα συνεκτικό σχέδιο για την αλλαγή στην Ευρώπη, μετά το σοκ του Brexit, ώστε η Ε.Ε. των «27» να βγει από τη στασιμότητα των πολιτικών της λιτότητας, που αποθαρρύνει τους πολίτες και δυναμώνει τις φυγόκεντρες τάσεις, ετοιμάζει μια συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων. Στην εκπόνηση αυτού του σχεδίου συνεισφέρει η ελληνική κυβέρνηση, συντονισμένη κατ' αρχάς με τις κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας".

H ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Η μεγάλη εξαπάτηση των συνταξιούχων
"Με 11 τρόπους σε τρεις περιοχές παρεμβαίνει η κυβέρνηση και επιβάλλει συνεχείς και επάλληλες μειώσεις στο διαθέσιμο εισόδημα των μισθωτών, των ασφαλισμένων (κάθε απασχολουμένου) και των συνταξιούχων", υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η ΕΠΟΧΗ: Απλή αναλογική, πολύπλοκη εξίσωση
Η εφημερίδα επισημαίνει: "Τελικά, φαίνεται πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι χρόνια και χρόνια συζητιέται η απλή αναλογική, αλλά πράξη δεν γίνεται. Πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες κατατίθεται προς διαβούλευση νομοθέτημα που καταργεί το μπόνους για το πρώτο κόμμα ή για συνασπισμούς κομμάτων (έστω κι αν διατηρεί το opto του 3% για την είσοδο στη βουλή), αλλά η υποδοχή του από σημαντικό μέρος των πολιτικών δυνάμεων καταγράφεται από επιφυλακτική έως αρνητική".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μίζες Siemens
H εφημερίδα επισημαίνει: "Ξεκινάει η μεγάλη δίκη την Τρίτη! Χαμένοι στη μετάφραση οι «ύποπτοι» Γερμανοί . Η συμφωνία για τις χορηγίες και οι εικονικές εταιρείες για τις πληρωμές, ενώ το βούλευμα- καταπέλτης των ελβετικών Αρχών μιλάει ξεκάθαρα για μαύρο χρήμα στα δύο (πρώην) μεγάλα κόμματα, το Συμβούλιο Εφετών «δείχνει» τα στελέχη του ΟΤΕ".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRANEWS: Οι βαλίτσες με τις μίζες στο ΚΕΕΛΠΝΟ
Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα "ντοκουμέντα- φωτιά για βαλίτσες με μίζες, υπόγειες συναλλαγές υπουργών με επίορκα στελέχη, παράνομους διορισμούς, διασπάθιση εκατομμυρίων για ανύπαρκτες διαφημιστικές καμπάνιες και εμφύλιο παραγόντων της κυβέρνησης Σαμαρά, τεκμηριώνουν με απόλυτο τρόπο το γιγαντιαίο σκάνδαλο που συντελέστηκε στον πλέον αμαρτωλό και ανεξέλεγκτο δημόσιο οργανισμό, το περιβόητο ΚΕΕΛΠΝΟ".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αξιοποιούν το Brexit για να επιταχύνουν την αντιλαϊκή επίθεση
H εφημερίδα υπογραμμίζει: "Στον απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος και των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, πυκνώνουν μέσα κι έξω από την Ελλάδα οι εκβιασμοί στο λαό να συμβιβαστεί με τα βάρβαρα μέτρα και με τα επόμενα που φέρνουν, στο όνομα της συνοχής της ΕΕ, του στόχου της καπιταλιστικής ανάκαμψης στην Ελλάδα. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, προβάλλουν την ανάγκη για ταχύτερη εφαρμογή των νέων αντιλαϊκών ανατροπών που προβλέπει η δεύτερη «αξιολόγηση» σε όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει, με στόχο την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και τη διευρυμένη αναπαραγωγή των κερδών του". 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Τι βλέπουν οι τουρίστες στη Θεσσαλονίκη 
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "μέχρι το 2010 πολλοί ξένοι δεν είχαν καν ακούσει τη λέξη "Θεσσαλονίκη", ώστε να κάνουν την πρώτη κίνηση και να την αναζητήσουν στο Google. Μέσα σε πέντε χρόνια όχι μόνο την γκούγκλισαν, αλλά και την επισκέφτηκαν χιλιάδες τουρίστες".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Κοράκια τρώνε 413.000 σπίτια και 380.000 εταιρείες
"Με σταθερά και καλά σχεδιασμένα βήματα κλιμακώνεται ο πόλεμος για τον έλεγχο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και των 16.473 κόκκινων δανείων μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων", υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Φρένο στις "συνιστώσες" της ΝΔ
"Να θέσει τέλος στα πολύ ανησυχητικά φαινόμενα που εμφανίζονται τους τελευταίους μήνες στην Νέα Δημοκρατία καλείται ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση, παρά τη δυσχερή θέση στην οποία έχει έρθει με πολλές αφορμές η κυβέρνηση, αδυνατεί να εμπνεύσει τους πολίτες, να ασκήσει αποτελεσματικό έλεγχο στην κυβέρνηση, αλλά και να παρουσιάσει ένα πειστικό εναλλακτικό σχέδιο για την διακυβέρνηση της χώρας. Αντιθέτως, παρά το γεγονός ότι σε αυτή την πολιτική περίοδο, με τα εκατοντάδες προβλήματα για την κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να... «καλπάζει» συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται - πολλές φορές με εικόνα Βαβέλ, θυμίζει τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών, ενώ ακόμη δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει επαρκή εκπροσώπηση στα ΜΜΕ", υπογραμμίζει η εφημερίδα. 

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Στήνουν καθεστώς Τσίπρα
"Ο εκλογικός νόμος που κατέθεσε την Παρασκευή η κυβέρνηση - απλή αναλογική με διατήρηση του ορίου εισόδου στη Βουλή στο 3%, κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και δικαίωμα ψήφου στα 17 έτη - είναι η «στρατηγική του δεύτερου κόμματος». Αν χάσει τις εκλογές ο ΣΥΡ1ΖΑ, ηΝΔνα δυσκολευτεί να σχηματίσει κυβέρνηση και η πρωτοβουλία των κινήσεων να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ", υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Τέλος το μπόνους
Σύμφωνα με την εφημερίδα "την κατάργηση του μπόνους των πενήντα εδρών για το πρώτο κόμμα και την εφαρμογή της απλής αναλογικής από τις επόμενες εκλογές μεθοδεύει η κυβέρνηση. Προκειμένου να υπερκεράσει τις διαφωνίες των μικρότερων κομμάτων για ορισμένες από τις προτεινόμενες αλλαγές στον ισχύοντα εκλογικό νόμο και να εξασφαλίσει τον μαγικό αριθμό των 200 ψήφων, σχεδιάζει να φέρει σε ξεχωριστό άρθρο την κατάργηση του pnovous, που καθιερώθηκε με νόμο του 2004", λέει η εφημερίδα και προβλέπει ότι "η ΝΔ απομονώνεται" (πάντως, σήμερα, με τη στάση της Φ. Γεννηματά, μάλλον διαψεύδεται)... 

ΤΟ ΧΩΝΙ: Απόδραση από τα δεσμά του Σαμαρά
"Σήμερα, ένα χρόνο μετά το δημοψήφισµα, στα κανάλια ΑΚΟΜΗ αναμασούν το ίδιο ψευδεπίγραφο πολιτικάντικο σύνθημα. Επομένως, καλό είναι κάποια στιγμή να αναλύσουµε σε βάθος το τι εννοεί ο ποιητής (επιπέδου Αδωνι), όταν λέει ότι «ο Τσίπρας πήρε το ΟΧΙ και το έκανε ΝΑΙ»" λέει η εφημερίδα και προσπαθεί να πείσει ότι η τακτική του πρωθυπουργού με το Δημοψήφισμα ήταν σωστή. 

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:  Η Θεσσαλονίκη κόμβος της νανοτεχνολογίας
"Με το θερινό σχολείο νανοτεχνολογίας μπήκε από χθες, Σάββατο στην αφετηρία το επιστημονικό πολυγεγονός NANOTEXNOLOGY 2016, τοποθετώντας τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο των επιστημονικών εξελίξεων γύρω από μια αγορά, που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει σε μέγεθος τα 5 τρισεκατομμύρια ευρώ παγκοσμίως έως το 2020", γράφει η εφημερίδα. 

REALNEWS: Πόλεμος για τα κλειδιά των επιχειρήσεων
Η εφημερίδα επισημαίνει: "Στη γραμμή της τρόικας και μεγάλα funds που συμμετέχουν στα μετοχικά κεφάλαια Εθνικής, Πειραιώς, Alpha, Attica Bank", ενώ σημειώνει ότι μπαίνουν "στο στόχαστρο των δανειστών τα «κόκκινα» δάνεια εταιρειών στρατηγικής σημασίας από τους κλάδους του τουρισμού, των τροφίμων, της υγείας, της ακτοπλοΐας, των ιχθυοκαλλιεργειών και της αγροτικής οικονομίας".