Τη δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας στο Παιδαγωγικό Τμήμα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας έδωσε με τον πρόσφατο νόμο για την Παιδεία το αρμόδιο υπουργείο, αλλά... ξέχασε να κάνει το ίδιο με το αντίστοιχο τμήμα του ΠΑΜΑΚ!


Την επέκταση του προγράμματος δίνει ο νόμος 4386/2016 (νόμος Φίλη), μόνον που, με το άρθρο 62, η δυνατότητα αυτή δόθηκε μόνον σε ένα πανεπιστήμιο!

Όπως ανακοινώθηκε, σήμερα, από την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο πρύτανης, καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης, μόλις πληροφορήθηκε ότι στη νέα διάταξη του άρθρου 62 του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου 4386/2016 δεν περιλαμβάνεται το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑΜΑΚ μεταξύ αυτών το πτυχίο των οποίων προσφέρει αυτομάτως παιδαγωγική επάρκεια στους κατόχους του, επικοινώνησε με το υπουργείο Παιδείας και έθεσε απ’ ευθείας το ζήτημα.

Ο κ. Ζαπράνης, ο οποίος έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η παράλειψη έγινε εκ παραδρομής και ότι θα γίνει διόρθωση, υπογράμμισε την ανάγκη να μη καθυστερήσει για κανένα λόγο η αποκατάσταση, διότι η παρέλευση κρίσιμου χρόνου μπορεί να σημάνει ουσιαστικά την αναίρεσή της από πλευράς αποτελεσμάτων. 

Το γεγονός προκάλεσε εύλογες ανησυχίες και αντιδράσεις στους αποφοίτους του Τμήματος και τις οικογένειές τους, 

Από την πλευρά του, όπως έγινε γνωστό από πηγές του ΠΑΜΑΚ, το υπουργείο υποσχέθηκε την ταχεία και έγκαιρη διόρθωση της παράλειψης.