Η επίθεση στο Μόναχο, τα ελληνοτουρικικά και τα φορολογικά, απασχολούν τα σημερινά πρωτοσέλιδα.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: "ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙ" 100 ΕΥΡΩ μισθοί στον ιδιωτικό τομέα
"Σοκ προκαλούν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας σύμφωνα με τα οποία χιλιάδες εργαζόμενοι στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων αναγκάζονται να εργαστούν για αμοιβές μικρότερες απο 100 ευρώ τον μήνα", υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μισθός 100€ για 127.000 Έλληνες!
Όπως γράφει η εφημερίδα "χειρότερα δεν γίνεται! Εως 400 ευρώ μεικτά παίρνουν 343.760 υπάλληλοι ■ Η απόλυτη εξαθλίωση! Προκαλούν σοκ τα επίσημα στοιχεία του υπ. Εργασίας".

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: Οι λαοί απέναντι σε tanks και banks
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "σημειώνονται δύο μεγάλης κλίμακας αλλαγές: α) Επιστρατεύεται ξανά η πολιτική και δημιουργούνται όροι για συσσωματώσεις που ξεφεύγουν από την κανονικότητα δημιουργώντας επιπρόσθετα προβλήματα στην καρδιά του δυτικού κόσμου (Τραμπ, αλλά και Σάντερς στις ΗΠΑ, Γκρίλο στην Ιταλία, Λεπέν στη Γαλλία και Brexit στην άλλη πλευρά της Μάγχης), β) Οι αντιθέσεις του σύγχρονου κόσμου εκτοξεύονται, καθιστώντας τη γεωπολιτική διάσταση κυριαρχικό παράγοντα σε έναν αγώνα ζωής και θανάτου για ολόκληρο τον πλανήτη".

ΕΘΝΟΣ: ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ
"Εννέα νεκροί και 21 τραυματίες ο απολογισμός της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στο Μόναχο. Ιρανογερμανός ο 18χρονος δράστης. Η αστυνομία κάνει εφόδους σε σπίτια και διενεργεί έρευνες", γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ" ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2016!
Η εφημερίδα δημοσιεύει τις προβλέψεις ανώνυμου αναγνώστη ενός blog, που τις έστειλε με email.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αυξήσεις ΕΝΦΙΑ σε ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ισχυρό σοκ αναμένεται να υποστούν σε λίγες μέρες πάνω από 1.600.000 φορολογούμενοι όταν θα δουν αναρτημένα στους λογαριασμούς τους, στο ΤAXISnet, τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ. Τα ποσά του φόρου που θα καλούνται να πληρώσουν θα είναι σημαντικά αυξημένα σε σύγκριση με το 2015 και το 2014, καθώς φέτος η κυβέρνηση της… Αριστεράς ψήφισε ρυθμίσεις με τις οποίες αυξάνονται οι συντελεστές υπολογισμού του κύριου και του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, μειώνεται το αφορολόγητο του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ και καταργούνται πολλές διατάξεις που προέβλεπαν απαλλαγές από την επιβολή του".

ΕΣΤΙΑ: Ο καπιταλισμός του ΣΥΡΙΖΑ
Όπως γράφει η εφημερίδα, "έννοιες του καπιταλισμού, του ανταγωνισμού, της προσφοράς και της ζητήσεως, της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, ήταν πάντοτε από ξένες μέχρι εχθρικές για την Αριστερά. Κατόπιν, ωστόσο, της ανελίξεως του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ιδίως δε μετά την υποχώρηση έναντι των δανειστών τής χώρας τον περασμένο Ιούλιο, τα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη έχουν αρχίσει να επιδεικνύουν μια -επιλεκτική- προσαρμοστικότητα έναντι του συστήματος της ελεύθερης αγοράς".

Η ΑΠΟΨΗ: Καινούργιο κοσκινάκι Η "ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ"
Η εφημερίδα γράφει ότι "τη Δευτέρα(σ.σ. ο πρωθυπουργός) ανακοινώνει την Κυβερνητική πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση και θα τη συνδυάσει πανηγυρικά με την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Έντονες οι αντιρρήσεις και εντός ΣΥΡΙΖΑ για την απ’ ευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας".

Η ΑΥΓΗ: Τρομοφαντάσματα στο Μόναχο
Όπως γράφει η εφημερίδα "το φάντασμα της τρομοκρατίας χτύπησε τη Γερμανία με επιδρομή στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Μονάχου σε ώρα αιχμής. Τουλάχιστον 8 νεκροί και δεκάδες τραυματίες μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ η γερμανική πόλη τέθηκε σε κατάσταση πολιορκίας. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τα κίνητρα της επίθεσης σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, που έκανε λόγο για έναν ή περισσότερους δράστες".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ο Στουρνάρας δεν τα πάει καλά με τους αριθμούς
Όπως γράφει η εφημερίδα, "με την απλή λογική των αριθμών απαντάει ο υπουργός Οικονομικών στους αυθαίρετους υπολογισμούς για το πόσο επιβάρυνε την οικονομία η εξάμηνη διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Τονίζει ότι για την κυβέρνηση η πρωτοβάθμια περίθαλψη και η φορολογία του πλούτου αποτελούν σημαντικότατες διαρθρωτικές αλλαγές και μέρος του παράλληλου προγράμματος".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανεβάζει την πιέση η Τουρκία
"Σε εκκρεμότητα με αβέβαιη εξέλιξη και επιδεινούμενα χαρακτηριστικά εξελίσσεται η υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα. Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση ότι αναστέλλει την ισχύ της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που εκ των πραγμάτων προκαλεί περιπλοκές στη διαδικασία της έκδοσης, η Αγκυρα κλιμάκωσε τις πιέσεις της προς την Αθήνα", τονίζει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αυτόφωρο ζητά η εισαγγελέας
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, "νέα παραγγελία προς τις αστυνομικές αρχές, από τις οποίες ζητά να τηρηθεί το αυτόφωρο και να σχηματίζονται δικογραφίες σε περιπτώσεις παράνομης συμπεριφοράς από τους κατασκηνωτές του "No Border Camp", έδωσε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη. Η έντονη αντίδραση της προκλήθηκε από την ουδέτερη στάση που κράτησε η αστυνομία στη διάρκεια της προχθεσινής επίθεσης ομάδας σε γραφεία του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης".

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Αιφνιδιάζει με κάλπες το Μαξίμου
"Σε δύο «δεξαμενές» ψηφοφόρων στρέφει πλέον το ενδιαφέρον της η κυβέρνηση, μετά την αποτυχία της να περάσει την απλή αναλογική με 200 ψήφους, προκειμένου να ισχύσει το νέο σύστημα από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι μαθητές αποτελούν πλέον τον επόμενο στόχο του Αλέξη Τσίπρα, καθώς όλα δείχνουν ότι το Plan Β έχει ήδη ενεργοποιηθεί από το Μέγαρο Μαξίμου με σκοπό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μείνει εκτός πρωθυπουργικού θώκου", γράφει η εφημερίδα. 

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: ΑΥΞΗΣΗ-ΣΟΚ 132% επάνω η συμμετοχή των ασθενών στα φάρμακα
"Μεγάλη έρευνα του Πανεπιστημίου Πειραιώς δείχνει ότι την περίοδο των μνημονίων είχαμε πλήρη... ιδιωτικοποίηση της φαρμακευηκής περίθαλψης, καθώς η ποσοστιαία συμμετοχή των ασθενών στο κόστος των φαρμάκων αυξήθηκε κατά 132%", τονίζει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Υποβάθμιση των προβλέψεών τους για τους ρυθμούς ανάπτυξης
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, "σε μια ακόμη υποβάθμιση των εκτιμήσεών τους ως προς τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας, τόσο στην ΕΕ και την Ευρωζώνη όσο και στην παγκόσμια οικονομία, προχώρησαν αυτή τη βδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ".

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ: "Γέφυρες" του Τσίπρα Γιώργος-Καραμανλής

ΤΑ ΝΕΑ: ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΝΦΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα "στο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός. Στήνουν αναχώματα για να μη χτυπήσει ο τυφώνας ΕΝΦΙΑ κατακαλόκαιρο την κυβέρνηση και επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των ιδιοκτητών ακινήτων, ότι η εκκαθάριση του φόρου ακινήτων θα βγει πολιτικά ασήκωτη".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μέχρι και τη... Βουλή "έφτασαν" οι No Border
Η εφημερίδα αναφέρεται στην Ερώτηση που κατέθεσε ο Κυρ. Μητσοτάκης και συμπληρώνει: "Νέα κόντρα ξέσπασε χθες λόγω του No Border Camp, αυτή τη φορά στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τον Στ. Καλαφάτη να καταθέτει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τους βανδαλισμούς και το Δήμο Θεσσαλονίκης να απαντά πως λέγοντας πως «Οι μηνύσεις δεν μπορούν να αξιοποιούνται ως επικοινωνιακό εργαλείο»".

ESPRESSO: ΣΕΞ στις διακοπές! ΜΕ ΠΟΙΟ ΖΩΔΙΟ;
Οδηγίες για σωστά... ταιριάσματα δίνει η εφημερίδα.

FREDDO: ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ τα αδέλφια Μπιθικότση
"Ενας νέος ενδοοικογενειακός πόλεμος ξέσπασε στην οικογένεια του αείμνηστου τραγουδιστή της «Ρωμιοσύνης», Γρηγόρη Μπιθικώτση, μεταξύ του γιου του, Γρηγόρη, και της κόρης του από τον πρώτο γάμο, Αννας. Μια επιστολή του γιου του, με την οποία ζητείται να δίνεται άδεια για οποιαδήποτε χρήση πνευματικών δικαιωμάτων σε αφιερώματα για εκείνον, είναι η αφορμή για να βρεθούν αντιμέτωπα για μία ακόμα φορά τα δύο ετεροθαλή αδέλφια" γράφει η εφημερίδα.

KARFITSA: NO BORDER, NO ORDER...
"Οι «αλληλέγγυοι» χτύπησαν... υπηρεσίες που στέκονται... αλληλέγγυα σε ανέργους, νέους, υποαπασχολούμενους. Τι υποστηρίζουν οι ίδιοι για τις... «παρεμβάσεις» τους σε Α.Π.Θ. και δήμο. Ετοιμάζονται και για... Χαλκιδική ", υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΚΟNTRA NEWS: ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΓΙΑ 404.000.000 ΕΥΡΩ
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ που οδήγησε εκατομμύρια Έλληνες στην πείνα, τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση και προκαλούσε συνεχώς παραδίνοντας στον ελληνικό λαό μαθήματα διαφάνειας, παραπέμπεται να δικαστεί για κακούργημα στα Γαλλικά δικαστήρια για ένα... δωράκι τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ, που έκανε στο δισεκατομμυριούχο φίλο της Μπερνάρ Ταπί".

PRESS TIME: Ετοιμάζει "Πραξικόπημα" στο Αιγαίο
"Οι δραματικές εξελίξει στην Τουρκία έχουν προκαλέσει πορτοκαλί συναγερμό στην Ελλάδα. Γιατί, η λογική λέει πως όταν υπάρχει αναταραχή σε μια χώρα, η γείτονάς της πρέπει να είναι σε επιφυλακή Στην περίπτωση της Ελλάδας, βέβαια, τα πράγματα διαφέρουν, καθώς οι συνθήκες και οι κίνδυνοι είναι διαφορετικοί αλλά υπαρκτοί ακόμα και με τον τουρκικό στρατό σε κατάσταση διάλυσης", γράφει η εφημερίδα. 

SPIRTO: Πόλεμος για το διαζύγιο του Καψή
Η εφημερίδα ασχολείται με την ιδιωτική ζωή του δημοσιογράφου.

STAR PRESS: ΓΔΥΝΟΥΝ τους χλιάδτους στη Μύκονο
Η εφημερίδα γράφει: "Ακάθεκτη συνεχίζει τη δράση της η σπείρα που έχει ρημάξει χλιδάτες βίλες στη Μύκονο". Πώς το έλεγε ο Σταυρίδης στα "Κίτρινα Γάντια"; "Έλα που δε με νοιάζει!".

THESSNEWS: ΤΣΙΓ... ΑΡΑ ΘΑΝΑΤΟΣ
"Μια επικερδής μπίζνα λειτουργεί πέριξ της πλατείας Αριστοτέλους, όπου πωλούνται τσιγάρα σε πακέτα και κουτές των ίο τεμαχίων, σε σχεδόν μισή τιμή από τα νόμιμα και φορολογημένα τσιγάρα. Με δέλεαρ τη χαμηλή τιμή οι πελάτες, οι εξαρτημένοι από νικοτίνη, δεν διστάζουν να αγοράσουν τσιγάρα με καπνό χαμηλής ποιότητας, που περιέχει απορρίμματα, παραπροϊόντα, ενδεχομένως και βαρέα μέταλλα", γράφει η εφημερίδα. 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΑΓΟΡΑ: "Πουλήστε τώρα τα κόκκινα δάνεια"
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Φέτος φτάνει σε κορύφωση το χρέος
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Οικονομικό μανιφέστο
ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Τεκτονικές αλλαγές με φόντο τα κόκκινα δάνεια