[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Μικροτσίπ θα δίνουν πληροφορίες για τα τρόφιμα!Μικροτσίπ πάνω στα τρόφιμα, θα δίνουν πληροφορίες στους καταναλωτές! Αυτό ανακοινώθηκε στο Πολυσυνέδριο Nanotexnology 2016 που γίνεται στη Θεσσαλονίκη.


Όπως είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας ΟΕΤ (Οrganic Electronic Technologies) Βασίλης Μάτσκος, δημιουργούνται, χάρη στη νανοτεχνολογία, έξυπνες συσκευασίες τροφίμων όπου καταγράφονται πληροφορίες που αφορούν ακόμη και την ποσότητα οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα που εισήχθη και εξήχθη κατά τη διάρκεια συσκευασίας ενός τροφίμου.

Όπως εξήγησε πρόκειται για μικροτσίπ στα οποία έχουν ενσωματωθεί πολύτιμες πληροφορίες για τον καταναλωτή αλλά και για τον ίδιο τον παραγωγό του προϊόντος.

Παρόντες στη συζήτηση ήταν ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Περικλής Μήτκας ,ο εκπρόσωπος της ΓΓΕΤ Αστέριος Χατζηπαραδείσης,  ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος Θεοφάνης Παπάς, καθώς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των νανοτεχνολογικών εφαρμογών.   

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]