[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδωνΟ δημοσιονομικός κόπτης, ο οποίος θα επηρεάζει πρώτα τους μισθούς στο δημόσιο τομέα και τις συντάξεις, γίνεται πρώτο θέμα σε αρκετά πρωτοσέλιδα σήμερα.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: 100 δισ. ανείσπρακτοι φόροι φέρνουν «κόφτη» και εκλογές το 2017!
Η εφημερίδα τονίζει: "Αν ένα θεωρείται βέβαιο στην οικονομία και ειδικότερα στα δημοσιονομικά της χώρας είναι η έλευση του "κόφτη” από τον ερχόμενο Απρίλιο αφού ο τομέας συλλογής εσόδων θυμίζει πλέον Τιτανικό. Στα 90 δισ. ευρώ είναι σήμερα οι ανείσπρακτες οφειλές σύμφωνα με διαβεβαιώσεις των ίδιων των κυβερνητικών στελεχών και θα φτάσουν τα 95 δισ. μέχρι το τέλος της χρονιάς".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κόφτης με δέκα λεπίδες για τις συντάξεις»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «κόφτης με 10 λεπίδες που απειλεί να κατακρεουργήσει ό,τι έχει απομείνει από τις συντάξεις είναι ο αυτόματος μηχανισμός δημοσιονομικής προσαρμογής του Προϋπολογισμού, όπως αποκαλύπτεται από το Τεχνικό Μνημόνιο Κατανόησης που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους δανειστές».

ΕΘΝΟΣ: «Στο σφυρί τα πρώτα 10.000 ακίνητα»
Η εφημερίδα σημειώνει: «εκποιούνται εμπορικά ακίνητα, πολυτελή διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες «στρατηγικών κακοπληρωτών», σύμφωνα με τους τραπεζίτες. Το χρονοδιάγραμμα των πλειστηριασμών, ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και ποιοι προστατεύονται».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μεγάλη λιτανεία των Ρώσων για Ελλάδα και Ορθοδοξία
Η εφημερίδα δημοσιεύει το δεύτερο μέρος συνέντευξης Ρώσου "κατασκόπου", όπως υποστηρίζει.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Κόφτης σε συντάξεις και μισθούς Δημοσίου»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «το 45% του πακέτου μέτρων θα προέρχεται από μειώσεις μισθών δημοσίων υπαλλήλων και το 15% από ψαλίδι σε συντάξεις. Οι δυσμενείς προβλέψεις του ΙΟΒΕ για ύφεση 1% αυξάνουν τις πιθανότητες ενεργοποίησης του «κόφτη» ».

ΕΣΤΙΑ: «Ο ύποπτος ρόλος του κ. Γκάλμπραιηθ»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «οι αποκαλύψεις στις οποίες έχει προβεί ο καθηγητής Τζαίημς Γκάλμπραιηθ μέσω του νοεεκδοθέντος βιβλίο του δεν ανήκουν στην σφαίρα της παραπολιτικής, ή του κουτσουμπολιού».

Η ΑΥΓΗ: «Η Κίνα επενδύει στην Ελλάδα»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «πρόσθετες επενδύσεις 500 εκατ. από την COSCO στον Πειραιά. Στην ελληνική αγορά η 4η εταιρεία παγκοσμίως σε χρηματιστηριακή αξία Alibaba-Online αγορά προϊόντων, καθώς και η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Κίνας ΖΤΕ».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Το Plan B του Μητσοτάκη»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «την πρωτοβουλία των κινήσεων από την κυβέρνηση προσπαθεί να αποσπάσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Αξιοποιεί με τη βοήθεια της διαπλοκής το περιβόητο Plan X του Βαρουφάκη- Γκάλμπρεϊθ, ζητώντας ταυτόχρονα εξεταστική για το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Πλειστηριασμοί και κατασχέσεις για είσπραξη οφειλών 5 δισ.»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «για μπαράζ αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, όπως κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, που θα αγγίξουν περισσότερους από έναν στους δύο οφειλέτες του Δημοσίου, δεσμεύθηκε η κυβέρνηση απέναντι στους πιστωτές».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Χρυσές μίζες για μειωμένη φορολογία 
Όπως γράφει η εφημερίδα, "τρεις εφοριακοί κατηγορούνται ότι πήραν μίζα 95.000 δολαρίων από εκπροσώπους αμερικανικής καπνικής εταιρείας, που έχει συμφέροντα και στην Ελλάδα, προκειμένου να εμφανίσουν μειωμένη φορολογία κατά 2,4 εκατομμύρια ευρώ. Τα στοιχεία έδωσαν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της εταιρείας, όμως από την έρευνα που ακολούθησε από τις ελληνικές οικονομικές αρχές προέκυψε ότι οι φορολογικές παραβάσεις και τα πρόστιμα της συγκεκριμένης εταιρείας ανήλθαν σε 23 εκατομμύρια ευρώ, που τελικά επιβλήθηκαν".

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Πάει σε εκλογές
"Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που ο Τσίπρας και το επιτελείο του σχεδιάζουν εκλογές μέσα στο φθινόπωρο και πάντως πριν από την άνοιξη του 2017; Μόνο επειδή η κατάσταση στην οικονομία και την κοινωνία διαρκώς χειροτερεύει και είναι θέμα χρόνου να βρεθεί σε πλήρες αδιέξοδο; Όχι, δεν είναι αυτή η βαθύτερη αιτία", υποστηρίζει η εφημερίδα. 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Αυξάνονται οι πληρωμές και επιδεινώνεται η υγεία του λαού»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, συνολικά οι εργατικές-λαϊκές οικογένειες για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, με έμμεσες και άμεσες πληρωμές, την ώρα που οι κρατικές δαπάνες για την Υγεία συνεχίζουν την ελεύθερη πτώση».

ΤΑ ΝΕΑ: «Όμηροι του κόφτη οι δημόσιοι υπάλληλοι»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «με νέες βαριές απώλειες απειλούνται ευθέως οι μισθοί στο Δημόσιο και όλες οι συντάξεις λόγω εφαρμογής του περιβόητου κόφτη. Όπως αποκαλύφθηκε χθες από τα ψιλά γράμματα του Μνημονίου, θα είναι τα πρώτα και εύκολα θύματα της κάλυψης των ελλειμμάτων κάθε φορά που θα βγαίνει εκτός στόχων το πρόγραμμα».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Η Απλή…. Απειλεί»
Η εφημερίδα γράφει ότι «αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί το χαρτί το χαρτί του εκλογικού νόμου. Τη μονοκομματική ψευδαίσθηση της Ν.Δ. Τη συνοχή της Κεντροαριστεράς. Τις επιδιώξεις της διαπλοκής και του οικονομικού κατεστημένου».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πρόληψη εμφράγματος με μέθοδο από Θεσσαλονίκη
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, "το ΑΠΘ επιστρατεύει τα νανοσωματιδία για να προλάβει τα εμφράγματα, όπως αποκαλύπτει το ερευνητικό πρόγραμμα του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του τμήματος Φυσικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).  Πιο απλά, νέα μέθοδος θα επιτρέπει στα νανοσωματίδια να μεταφέρουν αντιφλεμονώδη και αντιοξειδωτικά φάρμακα στη φλεγμαίνουσα αθηρωματική πλάκα, με στόχο να την σταθεροποιούν ή να τη διαλύουν, αποτρέποντας έτσι το έμφραγμα".

ESPRESSO:  Βίασε την έγκυο κόρη του
"Στη 18χρονη κόρη του, έγκυο τεσσάρων μηνών, ξέσπασε τα αρρωστημένα ένστικτά του ένας 48χρονος Κύπριος! Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της απίστευτης κτηνωδίας με τον πατέρα τεσσάρων παιδιών ξεδιπλώθηκαν στη δικαστική αίθουσα, προτού το «τέρας» πάρει τον δρόμο για τη φυλακή με καταδίκη 15 ετών", γράφει η εφημερίδα.

FREDDO: Κολάζει άντρας ιερόδουλος την Τρίπολη
"Ο πρώτος άντρας νόμιμος πόρνος είναι Έλληνας, κατάγεται από το Άργος και πριν από μερικές ημέρες πήρε άδεια προκειμένου να ενασκήσει το αρχαιότερο επάγγελμα σε οίκο ανοχής στην ευρύτερή περιοχή της Τρίπολης", γράφει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Πτωχεύει την Ιταλία η Μέρκελ»
Η εφημερίδα γράφει ότι «οι εκβιαστικές πρακτικές της Μέρκελ γκρεμίζουν το τραπεζικό σύστημα και στην Ιταλία, οδηγώντας ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία στο χάος και την αβεβαιότητα».

STAR PRESS: Υπουργός «καίγεται» για ξανθιά δημοσιογράφο
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα εξαιρετικά επίκαιρο και καυστικό θεατρικό έργο, τον «Ερωτευμένο υπουργό», θυμήθηκε χθες το απόγευμα στο Κολωνάκι μια παρέα βουλευτών και κομματικών στελεχών, βλέποντας να περνάει από μπροστά τους μία δημοσιογράφος και ένας υπουργός που απασχολούντο «πηγαδάκια» της πολιτικής. «Με νύχια και με δόντια», που λέει ο θυμόσοφος λαός μας, οι δυο τους προσπαθούν να κρατήσουν κρυφή τη σχέση που έχουν". 

VOICE: « «Που ήταν η ΤτΕ;» »
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ο αυτοεξόριστος Πέτρος Κυριακίδης αφήνει αιχμές εναντίον πολιτικών, δικαστών και τραπεζιτών- Αποκλειστική συνέντευξη»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Λαιμητόμος για μισθούς και συντάξεις»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ως μαχαίρι για τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων θα λειτουργήσει την επόμενη τριετία ο δημοσιονομικός «κόφτης», καθώς στην περίπτωση που υπάρξουν αποκλίσεις και ενεργοποιηθεί το 50% του ποσού που απαιτείται θα εξοικονομείται από τις δύο συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: « «Μαύρη» εργασία 6 δισ.»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «πολυσέλιδη έκθεση του ILO στα χέρια του Γ. Κατρούγκαλου. Στο 24% του ΑΕΠ η παραοικονομία στην Ελλάδα – Επτά μέτρα προτείνει το Διεθνές Γραφείο Εργασίας»
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]