[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη μετά από τρία χρόνια ο μοτοσικλετιστής που επισκέφθηκε 49 χώρες!Ξεκίνησε το 2013 για να επισκεφθεί, με τη μοτοσικλέτα του, τέσσερις χώρε της Αφρικής σε 10 μήνες. Επέστρεψε... προχθές! Είχε επισκεφθεί 49 χώρες σε τρία χρόνια!


Ο Ηλίας Βροχίδης, ο 32 χρονών ταξιδευτής από τη Θεσσαλονίκη, επέστρεψε στο Λευκό Πύργο στις 29 Ιουνίου 2016, ολοκληρώνοντας την τριετή περιπέτειά του στην αφρικανική ήπειρο με την παλιά, μικρή του μοτοσυκλέτα!

   Στα 23 του χρόνια, άπειρος ακόμη στο χώρο των ταξιδιών, αλλά και των μοτοσυκλετών, αποφάσισε ν' απαρνηθεί τις ανέσεις και να δραπετεύσει από το χρυσό κλουβί του. Έχοντας ελάχιστα χρήματα, καβάλησε ένα παλιό Honda XR 250 και βγήκε για πρώτη φορά από την Ευρώπη με προορισμό την Ασία. Σχεδίαζε να επισκεφτεί τέσσερις χώρες σε δέκα μήνες, αλλά τελικά επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από δύο χρόνια και δυόμισι μήνες έχοντας επισκεφτεί δεκατέσσερις χώρες! Αυτό ήταν ένα ταξίδι που άλλαξε τη ζωή του, φυσικά... Οι εμπειρίες του νεαρού εξερευνητή περιγράφονται στο βιβλίο του «27 πανσέληνοι στην Ανατολή», που έχει εκδοθεί από τις Εκδόσεις Όραμα.
   Στις 18 Ιουλίου του 2013 ξεκίνησε για μια ακόμη μεγαλύτερη περιπέτεια... Το παιδικό του όνειρο ήταν πάντα να εξερευνήσει την αφρικανική ήπειρο. Ένα μεγάλο μέρος του ταξιδιού το έκανε παρέα με τη Χριστίνα Πεφάνη, η οποία οδηγούσε τη μια από τις δύο μικρές, παλιές μοτοσυκλέτες 250 κ. εκ. που χρησιμοποιούσαν.

   Αφήνοντας πίσω τη Θεσσαλονίκη, η περιπλάνηση ξεκίνησε από τις βαλκανικές χώρες. Από την Ιταλία το ζευγάρι πήρε το καράβι για το Μαρόκο, απ' όπου ξεκίνησε το μακρύ και δύσκολο ταξίδι στη Δυτική και Κεντρική Αφρική. Στη Ζάμπια ήταν ώρα για τη Χριστίνα να πετάξει πίσω στην Ελλάδα, ενώ ο Ηλίας συνέχισε μονάχος την περιπλάνηση ως τη Νότια Αφρική, η οποία σηματοδότησε το μέσον του ταξιδιού του.
   Από 'κει άρχισε να κατευθύνεται και πάλι βόρεια μέσω της Ανατολικής Αφρικής. Στην Αίγυπτο άφησε την αφρικανική ήπειρο για να μεταβεί στη Μέση Ανατολή. Αφού εξερεύνησε την Ιορδανία, την Παλαιστίνη και το Ισραήλ, πέταξε για την Ελλάδα, καθώς οι πόλεμοι δεν του επέτρεπαν να ολοκληρώσει το τελευταίο κομμάτι της αποστολής του οδικώς. Η μοτοσυκλέτα έφτασε με καράβι στο Λαύριο, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση του "mad about Africa", μιας τριετούς οδύσσειας 96.000 χιλιομέτρων σε 39 χώρες. Η απόσταση αυτή είναι μεγαλύτερη από δύο φορές την περιφέρεια της γης στον ισημερινό! Η υποδοχή του ταξιδευτή έγινε την Τετάρτη 29 Ιουνίου στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, όπου μετά από τρία χρόνια αγκάλιασε τη μητέρα του, τον πατέρα του, συγγενείς και φίλους.

Δείτε λεπτομέρειες και πολλές φωτογραφίες από τον Θεσσαλονικιό... Φιλέα Φογκ με κλικ εδώ.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]