Δεν... ξεκολλάει από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Μπουτάρης. Για άλλη μία φορά, σήμερα, εξέφρασε την επιθυμία του να είναι υποψήφιος δήμαρχος και το 2019, αφήνοντας, πάντως, ανοικτή την πόρτα σε δημοκρατικές διαδικασίες.


Ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος ξανά το 2019 μετά τη συνάντηση που είχε με τον ιδρυτή της «Δημοκρατικής Ευθύνης» Χάρη Θεοχάρη:

«Δήλωσα ότι θα είμαι υποψήφιος το 2019. Για να βγει υποψήφιος το 2019 πρέπει να το θέλει και η Πρωτοβουλία. Μπορεί να είναι και άλλοι 15 υποψήφιοι. Η Πρωτοβουλία δεν απευθύνεται σε κόμματα αλλά απευθύνεται στην κοινωνία των πολιτών, εκεί είναι η δύναμή μας και για αυτό έχουμε και μέσα στην Πρωτοβουλία διάφορα άτομα, τα οποία δεν έχουν πάντοτε την ίδια απόφαση», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Η δήλωσή του έρχεται σε συνέχεια της απόφασης που έλαβε σε μυστική σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες να "ρίξει τους τόνους" στην Πρωτοβουλία ως το Σεπτέμβριο. Γι αυτό, εξάλλου, ζήτησε "ανακωχή", στην πρόσφατη συνεδρίαση της "Πρωτοβουλίας".

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Χάρη Θεοχάρη με αφορμή την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη, ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης σημείωσε: «Είχαμε μια συζήτηση και μια πρώτη ενημέρωση για την καινούρια πρωτοβουλία καθώς και για τις προτάσεις της αναφορικά με την ανανέωση του πολιτικού σκηνικού. Η προσπάθεια αυτή μας βρίσκει σύμφωνους όπως σύμφωνους μας βρίσκει κάθε παρόμοια επιδίωξη για θεσμικές αλλαγές που αποσκοπούν στη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης».

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής και ιδρυτής της κίνησης «Δημοκρατική Ευθύνη», αναφέρθηκε στην εκτίμηση που τρέφει στο Δήμαρχο και στο έργο που επιτελεί στη Θεσσαλονίκη. «Ευχαριστούμε το Δήμαρχο που δέχθηκε το επιτελείο μας και ενημερώθηκε από κοντά για το πρόγραμμα και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε ως κομβικά για να εξέλθει η χώρα μας από την κρίση».