Τη θέση του αριστερού μπακ κάλυψε, πρώτη από όλες, ο ΠΑΟΚ, με την μεταγραφή του Βραζιλιάνου Λέο Μάτος. Κι αμέσως μετά, με την απόκτηση του Εβγέν Σάκχοφ, κάλυψε και το χώρο του κέντρου!


Ο Σάκχοφ έρχεται από την Ντνίπρο και είναι γεννημένος στις 30 Νοεμβρίου 1990 στο Ντνιπροπετρόφσκ, γιος της μεγάλης δόξας του σοβιετικού ποδοσφαίρου Εβγέν Σάκχoφ, που αναδείχτηκε ως ποδοσφαιριστής της Ντνίπρο πρώτος σκόρερ στο σοβιετικό πρωτάθλημα του 1988!

Ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της Ντνίπρο και ανέβηκε στην πρώτη ομάδα το 2009. Η διετία 2010-2012 τον βρήκε δανεικό στην Άρσεναλ Κιέβου, για να επιστρέψει και να καθιερωθεί στην ομάδα του, με την οποία έφτασε ως τον τελικό του Europa League το 2015. Μάλιστα ο ίδιος είχε σφραγίσει την πρόκριση εναντίον της Μπριζ με ένα καταπληκτικό γκολ.



Ένας τραυματισμός στην αρχή της φετινής χρονιάς τον άφησε έξω ως τις αρχές Δεκεμβρίου, ωστόσο πρόλαβε και πάλι να γράψει 16 συμμετοχές με 5 γκολ και 3 ασίστ. Συνολικά έχει 127 συμμετοχές με την Ντνίπρο, 17 γκολ και 13 ασίστ.Πρόσφατα κλήθηκε στην προεπιλογή της Εθνικής Ανδρών της Ουκρανίας για το Euro, καταγράφοντας την πρώτη του συμμετοχή, ενώ ήταν διεθνής σε όλες τις μικρές Εθνικές Ομάδες της χώρας του.

Η μεταγραφή του Μάτος

Ο Μάτος έρχεται από την Ντνίπρο. Γεννήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο στις 02.04.1986 και μεγάλωσε στη φαβέλα του Σάο Γκονσάλο.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία οκτώ ετών στις ακαδημίες της Φλαμένγκο και χρίστηκε διεθνής με την Εθνική Βραζιλίας U17, με την οποία κατέκτησε και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι εμφανίσεις του προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Μαρσέιγ που τον απέκτησε τον Ιανουάριο του 2003.

Η Μασσαλία δεν αποδείχτηκε ιδιαίτερα φιλόξενη για τον 17χρονο Βραζιλιάνο που ενάμιση χρόνο αργότερα επέστρεψε στη Φλαμένγκο, στην οποία κέρδισε τις πρώτες του συμμετοχές σε επαγγελματικό επίπεδο και μαζί το δικαίωμα να δοκιμάσει άλλη μια φορά την τύχη του στη Μαρσέιγ. Πήρε χρόνο συμμετοχής, μα δεν μπόρεσε να καθιερωθεί και επέλεξε να λύσει το συμβόλαιό του και ν’ αναζητήσει την τύχη του πίσω στην Βραζιλία.



Αγωνίστηκε κατά σειρά και μ’ επιτυχία στην Τομπένσε, στην Παρανά, στην Φιγκεϊρένσε και στη Βίλα Νόβα πριν κάνει ξανά το βήμα για την Ευρώπη τον Φεβρουάριο του 2010 για λογαριασμό της Τσερνομόρετς και καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του συλλόγου και του ουκρανικού πρωταθλήματος. Στην Τσερνομόρετς παρότι η θέση του είναι μπακ, ο Μάτος αγωνίστηκε τα περισσότερα ματς ως δεξί χαφ δείχνοντας πως μπορεί να καλύψει όλη την δεξιά πτέρυγα. 

Το καλοκαίρι του 2014 πήρε μεταγραφή στη Ντνίπρο κι από δεξί μπακ-χαφ μετατράπηκε σε αριστερό μπακ με αξιοσημείωτη επιτυχία.  Με την πρώην ομάδα του έφτασε μέχρι τον τελικό του Europa League της σεζόν 2014-15 όπου ηττήθηκε με 3-2 από τη Σεβίλλη.