Μια καινούργια νεανική ενασχόληση παρουσιάζει το www.activeman.gr. Το γνωστό site για τον δυναμικό άνδρα, μας ενημερώνει πως έχει έρθει στη Θεσσαλονίκη το Street Workout και μάλιστα
παρέες νεαρών γυμνάζονται απέναντι στο πάρκο της ΧΑΝΘ, εκεί που κάποτε ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε "στήσει" το Watt's Up Park, όμως δεν κατάφερε να το περιφρουρήσει από ομάδες περιθωριακών. Αντίθετα, οι νεαροί που συχνάζουν εκεί και γυμνάζονται, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν τον δικό τους κόσμο!

Να τι γράφει το activeman.gr: 

Το Street Workout δεν συμβαίνει μόνο στην Αμερική αλλά και στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, περπατώντας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, στο πάρκο απέναντι από την ΧΑΝΘ το μάτι σου θα πέσει σίγουρα πάνω αρκετά άτομα που κάνουν γυμναστική στους στύλους και πραγματικά φαντάζει υπέροχο στα μάτια των θεατών.

Tο Activeman, βρήκε αθλητές της καλλισθενικής γυμναστικής -όπως λέγεται στα ελληνικά- και μας μίλησαν για το τι ακριβώς είναι, πώς το ξεκίνησαν, αλλά και γιατί να βγούμε πλέον έξω από τα γυμναστήρια και να αθληθούμε.

O Fabio Fileti, έιναι ο εμπνευστής της δημιουργίας μιας ομάδας που κάνει καλλισθενική γυμναστική στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος σπουδάζει προπονητική με ειδίκευση σαν personal trainer, «Όλα ξεκίνησαν βλέποντας βίντεο από το youtube , αθλητές από την Αμερική να κάνουν street workout.Στην αρχή το ξεκίνησα εγώ και στην πορεία εντάχθηκαν και άλλα άτομα.

Πλέον είμαστε πάρα πολλοί που το κάνουμε αυτό. Αθλούμαστε κυρίως στο πάρκ στη ΧΑΝΘ και στο Πανόραμα που έχει φτιαχτεί ένα καινούργιο πάρκο».

Οι Barbenderzz είναι μια αθλητική ομάδα με σκοπό την προώθηση και ανάδειξη του Street Workout!

Οι αρχές του Street Workout είναι οι έλξεις, βυθίσεις, κάμψεις, ασκήσεις που είναι γνωστές σε όλους μας. Με αυτό το είδος γυμναστικής δουλεύει φυσικά όλο το σώμα και ειδικότερα ο κορμός.

Ξεκινάς με απλές ασκήσεις και στην πορεία αναβαθμίζοντας αυτές τις ασκήσεις φτάσεις σε ένα άλλο επίπεδο, προχωράς και σε πιο ακροβατικές, τονίζει ο Fabio.

Αυτό το είδος προπόνησης χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες πολεμιστές και αθλητές για να προετοιμάσουν το σώμα και το πνεύμα τους για μάχη, αγώνες ή απλώς για να αθληθούν και να επιτύχουν το σωματικό αλλά και πνευματικό κάλλος και σθένος. Η καλλισθενική γυμναστική στην ανατολική Ευρώπη , Αμερική και Ρωσία γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση.

Ο Θοδωρής Τσακύρης, από το 2013 ασχολείται με την καλλισθενική γυμναστική, βλέποντας αρχικά βίντεο στο ιντερνετ. Για αρκετά χρόνια έκανε Bodybuilding, βάρη και γενικότερα διάφορα είδη γυμναστικής. Την καλλισθενική γυμναστική την είδε αρχικά ως μια εναλλακτική λύση, που τελικά τον κέρδισε.

-Είναι όμως τόσο δύσκολο, όσο φαντάζει στα μάτια μας;

Ο Fabio και ο Θοδωρής , μας εξηγούν ότι δεν είναι τόσο δύσκολο, όταν το κάνεις καιρό. «Όταν θα το ξεκινήσεις θα φαίνονται όλα τόσο δύσκολα, θα λες δεν μπορώ να το κάνω αυτό, αλλά ξεκινώντας από κάποιες βασικές ασκήσεις και φτάνοντας μετά σε ένα άλλο επίπεδο και αυτό είναι που τελικά σε παρακινεί, να θέλεις να γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος».

Η θεωρία του Street Workout είναι να βγούμε έξω από το γυμναστήριο και να ξεκινήσουμε και μια εναλλακτική γυμναστική, που θα μας γεμίσει ενέργια, ευεξία και θα γυμνάσει ταυτόχρονα.


Δείτε το βίντεο:



Από το avtiveman.gr