Με μελανά χρώματα περιέγραψαν την κατάσταση στην Αγορά, τα μέλη του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης, τα οποία, στις 14 Ιουνίου 2016 πραγματοποίησαν την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσή τους. 


Στη Συνέλευση, παρουσιάστηκε η δράση του Συλλόγου στη χρονική περίοδο που πέρασε, η οποία ήταν έντονη σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Πέτρος Καλπακίδης στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε, «Η πραγματική οικονομία, η αγορά, είναι σε απελπιστική κατάσταση και οι προβλέψεις δείχνουν τη συνέχιση της ύφεσης για το ορατό μέλλον».

Κοινή διαπίστωση των συμμετοχόντων μελών του Συλλόγου στη Συνέλευση, ήταν η δυσπραγία, που υφίσταται στο χώρο της αγοράς εξαιτίας της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής. 

Με το πέρας των εργασιών της Συνέλευσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου επεσήμανε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο, θα συνεχίσει με χαρακτηριστική σταθερότητα και επιδεξιότητα την  επίτευξη των καταστατικών στόχων του Συλλόγου προς όφελος της ελληνικής αργυροχρυσοχοϊας και κατά συνέπεια της εθνικής οικονομίας. 

Την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΑΚΩ, κ.Τριαντάφυλλος Παπαθανασίου και η Πρόεδρος της ΣΧΑΘ, κ.Ελένη Τεζαψίδου.