Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή τα δημοσιεύματα που είχαν σχέση με τα εσωτερικά θέματα της διοικούσας παράταξης στο δήμο Θεσσαλονίκης, δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο τα εξής:


«Δεν θέλουμε, σε καμία περίπτωση, να κάνουμε εισπήδηση σε θέματα τα οποία αφορούν τα εσωτερικά μιας άλλης παράταξης, όμως ζητήματα που έχουν να κάνουν με την οργάνωση του δήμου Θεσσαλονίκης και δείχνουν ότι υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στα μέλη της παράταξης της “Πρωτοβουλίας», έχουν αντίκτυπο στη ζωή της πόλης. Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο Θεσσαλονικιός ότι η διοίκηση του δήμου εκφράζει μια ομοιογένεια. Όμως αυτό που παρατηρούμε είναι ότι τέτοια ομοιογένεια δεν υπάρχει».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, μετά την τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε: «Σε επίσημες τοποθετήσεις μελών της διοικούσας παράταξης, τίθενται θέματα διαφάνειας και αξιοπιστίας του τρόπου διοίκησης. Αυτά μας ανησυχούν. Στα χωράφια των άλλων δεν μπαίνουμε, αλλά όταν πρόκειται για χωράφια της πόλης, το πράγμα αλλάζει».