Καθώς οι εφημερίδες τυπώνονταν όταν ανακοινώνονταν τα πρώτα αποτελέσματα από το δημοψήφισμα στη Βρετανία, οι περισσότερες επιλέγουν οικονομικά θέματα για τα πρωτοσέλιδά τους.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: 5.000.000 Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας
«Πλήρης εξαθλίωση για το 40% των Ελλήνων, αφού δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν ούτε τα βασικά είδη διατροφής, σύμφωνα με τα ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Βρέχει εκατομμύρια για τους εργολάβους»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «η κυβέρνηση προωθεί στα κρυφά τη νέα συμφωνία για τους πέντε οδικούς άξονες. Εκτινάσσεται πάλι το κόστος. Με τις εκτός τόπου και χρόνου ρήτρες που είχε υπογράψει ο Σουφλιάς και δεν πείραξαν Χρυσοχοΐδης, Κ. Χατζηδάκης».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πλησιάζει το τέλος του κόσμου
Με λογικά άλματα, η εφημερίδα υποστηρίζει: «Στο κλασικό έργο του Τζορτζ Όργουελ, "1984", ο Άγγλος συγγραφέας περιέγραφε εν έτει 1949 τον κόσμο... του 21ου αιώνα! Τρεις δυνάμεις θα κυριαρχούν πάνω στον πλανήτη: η Ωκεανία (αγγλοσαξονικές χώρες), η Ευρασία (Ρωσία, που θα ηγεμονεύει επί της Ευρώπης) και Ανατολασία (η Άπω Ανατολή, με βασική δύναμη την Κίνα). Φαίνεται λοιπόν από το ως άνω σχήμα πόσο ουτοπικοί και ανεύθυνοι είναι όσοι συνεχίζουν και σήμερα, παρ’ όλη την καταστροφή που έχει υποστεί ο ελληνισμός από τη συμμετοχή του στην ΕΟΚ/ΕΕ, να επιμένουν στον "ευρωμονόδρομο"! Διότι εμμένουν ανοήτως σε κάτι που δεν πρόκειται να επιβιώσει με τίποτα στον μελλοντικό κόσμο».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Στον αέρα συντάξεις 10.000 εκπαιδευτικών»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «μπλόκο αντισυνταγματικότητας από το Γενικό Λογιστήριο σε διάταξη του νέου ασφαλιστικού για όσους παραιτήθηκαν έως τα μέσα Μαΐου. Δεν θεωρείται «συντάξιμος χρόνος» η περίοδος έως τον Αύγουστο, ενώ δεν γλιτώνουν τις μειώσεις που φέρνει ο νέος τρόπος υπολογισμού».

ΕΣΤΙΑ: «Ποιοι πληρώνουν τους φόρους»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στη χώρα μας έχουν επικρατήσει διαχρονικά διάφοροι μύθοι σχετικώς με την φορολογία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι οι πλούσιοι (το ύψος του εισοδήματος των οποίων δεν προσδιορίζεται ποτέ με σαφήνεια) πληρώνουν λίγους φόρους και μεγάλο μερίδιο που επωμίζονται οι οικονομικά ασθενέστεροι».

Η ΑΥΓΗ: «Ρύθμιση της αγοράς και αξιοπρεπείς μισθοί»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «το εθνικό σχέδιο ώστε η Ελλάδα του 2021 να είναι μια χώρα που θα έχει επιστρέψει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, αυτοδύναμη, με χαμηλή ανεργία και δίκαιη ανάπτυξη που θα διαχέεται σε όλη την κοινωνία ανέπτυξε ο Αλ. Τσίπρας στο συνέδριο του “Economist”».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Σχέδιο άμυνας στα εργασιακά»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «με την πεποίθηση ότι το ΔΝΤ θα προβάλει ακραίες απαιτήσεις για τους εργαζομένους η κυβέρνηση αναζητά αναχώματα απέναντι στις νεοφιλελεύθερες επιθέσεις. Σχεδιάζει ως εναλλακτική λύση τη ενίσχυση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, αν δεν υπάρξει συμφωνία για καθορισμό του κατώτατου μισθού στις διαπραγματεύσεις από τους κοινωνικούς εταίρους».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ιστορική απόφαση για Βρετανία και Ευρώπη»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «την ετυμηγορία των πολιτών της Μεγάλης Βρετανίας ανέμεναν με αγωνία πολιτικοί και αγορές σε όλο τον κόσμο, καθώς θα είναι καθοριστική για το μέλλον τόσο της Γηραιάς Αλβιώνας όσο και της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Να μη γίνει η Θεσσαλονίκη νέα Ειδομένη
«Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος εξαπέλυσαν για ακόμη μια φορά οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ εξέφρασαν φόβους ότι πολύ σύντομα θα αδειάσει η Αθήνα και θα γεμίσει πάλι η περιφέρεια», τονίζει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Το καλοκαίρι του τρόμου έρχεται - πόλεμος και πείνα
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «θα είναι η 25η (και επετειακή) σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, αλλά συγχρόνως και μία επαλήθευση εκείνου για το οποίο είχαμε προειδοποιήσει εδώ και χρόνια, ότι δηλαδή η πρώτη γραμμή του Γ Παγκοσμίου Πολέμου μετατοπίζεται προς την Ανατολική Ευρώπη, η οποία, σε περίπτωση ανοικτών συρράξεων, θα καταστραφεί εντελώς. Αυτός, προφανώς, είναι ο στόχος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Αυτή τη στιγμή, πεδία δράσης είναι η Πολωνία στον βορρά, και η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Τουρκία στο νότο».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Έτοιμη να νομοθετήσει για τις ανάγκες του κεφαλαίου»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «ο Γ. Κατρούγκαλος σε χτεσινή ενημέρωση επιβεβαίωσε ότι η διαπραγμάτευση με ΕΕ-ΔΝΤ, που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, θα αφορά τρεις άξονες. Τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, τον νόμο για τις ομαδικές απολύσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις».

ΤΑ ΝΕΑ: «Στα παρασκήνια του Μεγάρου Μαξίμου»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «αναγνωριστικού τύπου διάλογο με τους αρχηγούς των κομμάτων είχε χθες ο πρωθυπουργός, καθώς περισσότερο προσπάθησε να ανιχνεύσει τις προθέσεις τους χωρίς να διατυπώσει ανοικτά τις δικές του θέσεις».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σαρώνουν τη Θεσσαλονίκη ναρκωτικά σε αρωματικά χώρου
«Θλιβερή πρωτιά έχει η Θεσσαλονίκη στην κυκλοφορία και χρήση συνθετικών κανναβινοειδών, τα οποία ως αρωματικά χώρου κυκλοφορούν νόμιμα στην αγορά. Μάλιστα την τελευταία διετία έχει αυξηθεί ο αριθμός των χρηστών αυτών των ουσιών, οι οποίοι απευθύνονται για εξάρτηση στο Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΠΕΘΕΑ) «ΑΡΓΩ» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης», γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Τράβηξε πιστόλι η Ρούλα
«Η Ρούλα άνοιξε το στόμα της και ήταν σαρωτική! Με μια ανακοίνωση-καταπέλτη προς τα μέσα επικοινωνίας, μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook, η Ρούλα Κορόμηλά εξηγεί τους λόγους για τους οποίους τα βρόντηξε και έφυγε από το Ε, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους», γράφει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Εκρήξεις σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση πυροδοτεί το δημοψήφισμα»
Η εφημερίδα γράφει ότι «σεισμικές δονήσεις που απειλούν να γκρεμίσουν το λεγόμενο ευρωπαϊκό οικοδόμημα προκαλεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Μεγάλη Βρετανία».

STAR PRESS: Στο σκαμνί ο Μαρκογιαννάκης για τον Βαγγέλη
Η εφημερίδα αναφέρεται στην υπόθεση του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και στην συμμετοχή του πρώην υπουργού σε αυτήν.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «ΠάTAXIS φοροδιαφυγής»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που διαπράττεται μέσω της μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων ή της έκδοσης ανακριβών φορολογικών στοιχείων σχεδιάζει να συμπεριλάβει το υπ. Οικονομικών στο ν/σχ για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων».

ΜΕΤΟΧΟΣ: Οι προκλήσεις και το ναρκοπέδιο

«Έλληνες μεσομακροπρόθεσμοι επενδυτές μάλλον δεν θα πρέπει να δώσουν μεγάλη σημασία στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι προκλήσεις στο εσωτερικό της χώρας είναι μεγαλύτερες», υποστηρίζει η εφημερίδα.