Πανστρατιά για την ανάπτυξη κήρυξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στην εκδήλωση «Ελλάδα 2021: Δίκαιη Ανάπτυξη - Παραγωγική Ανασυγκρότηση»,
στο μουσείο της Ακρόπολης καθώς όπως είπε, «στο επίκεντρο πλέον μπαίνει η Ανάπτυξη και όλες οι κυβερνητικές προσπάθειες πλέον επικεντρώνονται σε ένα στρατηγικό στόχο: Στην προώθηση της Δίκαιης Ανάπτυξης».


Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «δίκαιη Ανάπτυξη, είναι ένα όραμα που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που νοηματοδότησαν ως ανάπτυξη, οι προηγούμενες κυβερνήσεις» και πρόσθεσε ότι είναι «χαοτικές οι διαφορές μας με όσους κατέστρεψαν τη χώρα». Για εκείνους, είπε ο πρωθυπουργός, πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας είναι τα συντρίμμια που άφησαν: συρρικνωμένοι μισθοί και συντάξεις, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ασφυκτική συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Αντίθετα, τόνισε, για εμάς Για εμάς ανάπτυξη σημαίνει εκ νέου ένταξη της οικονομίας μας στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας, δημιουργία οικονομίας με παραγωγική εξειδίκευση, επούλωση τραυμάτων του κοινωνικού κράτους, ευρύ φάσμα παραγωγικών δραστηριοτήτων, συνεργατικά σχήματα κοινωνικής οικονομίας, επιχειρηματικότητα που προσανατολίζεται στην παραγωγή βιώσιμων και αξιοπρεπώς αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Αποσκοπώντας στο να διαλύσει «κάποιους μύθους σχετικά με την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας», ο πρωθυπουργός είπε ότι η δημιουργία του νέου ταμείου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, δίνει τη δυνατότητα της ορθολογικής και επωφελούς για το Δημόσιο συμφέρον, εκμετάλλευσης της κρατικής περιουσίας και τονώνει την επενδυτική δραστηριότητα. Η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων των επιμέρους συνιστωσών του νέου ταμείου συνίσταται σε τρεις πυλώνες:

- Πρώτον, τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων παραχωρείται το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, σε τίμημα επωφελές για το ελληνικό δημόσιο, με όρους που διασφαλίζουν τόσο την υλοποίηση νέων επενδυτικών σχεδίων όσο και τη δημιουργία καινούριων θέσεων εργασίας.

 -Δεύτερον, πώληση μειοψηφικών μετοχικών μεριδίων με σκοπό τη συμμετοχή στρατηγικών επενδυτών με στόχο μεταφορά τεχνογνωσίας και εισροή ρευστότητας.

 -Τρίτον, αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων, όπως τα τουριστικά ακίνητα και οι μαρίνες μέσω συμβάσεων παραχώρησης για υλοποίηση επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τουρισμό και ελληνική οικονομία.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ