Ερώτηση προς τους υπουργούς Επικρατείας Νίκο Παππά και Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή 53 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία αναφέρουν ότι
«το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) στην συνεδρίαση του στις 16 Μαΐου 2016 αποφάσισε την αλλαγή του λογότυπου του πρακτορείου από το ana-mpa.gr σε ana.gr».


Στην ερώτηση οι 53 βουλευτές σημειώνουν ότι η αλλαγή του λογότυπου σημαίνει ουσιαστικά αλλαγή της ταυτότητας του Πρακτορείου και πως η διαγραφή της φράσης "Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων", γεννά εύλογα ερωτηματικά, καθώς η φράση αυτή «εμπερικλείει όλη την ιστορία της Β. Ελλάδας και η διαγραφή της προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και την ιστορική μνήμη».

Καταλήγοντας, οι υπογράφοντες βουλευτές της ΝΔ αναφέρουν ότι η απάντηση που δόθηκε στη σχετική καταγγελία της Νέας Δημοκρατίας από τη διοίκηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν κρίνεται ικανοποιητική, και καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να καταθέσουν στη Βουλή τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Πρακτορείου της 16ης Μαΐου και να απαντήσουν γιατί κρίθηκε αναγκαία και τι εξυπηρετεί η αλλαγή λογότυπου σε αυτήν τη χρονική περίοδο.