Από επιτυχία στέφθηκαν σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων οι μεταμοσχεύσεις του ήπατος, των νεφρών και των κερατοειδών της 17χρονης Νίκης Νικολοπούλου.


Η 17χρονη που συγκλόνισε την Ελλάδα με το θάνατό της και με την απόφαση των γονιών της να δωρίσουν ζωτικά της όργανα, έδωσε ζωή σε τρεις συνανθρώπους της στη Θεσσαλονίκη.

Η διαδικασία της λήψης των οργάνων πραγματοποιήθηκε χθες μετά την κατάλληλη προετοιμασία της δότριας από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Στη λήψη οργάνων συμμετείχε η Ομάδα του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για τη λήψη του ήπατος , ο Αν/της Καθηγητής Χειρουργικής – Μεταμοσχεύσεων κ. Ιωάννης Μαρούλης για τη λήψη των νεφρών και η Δ/ντρια ΕΣΥ Οφθαλμολογίας κ. Εξάρχου Αρτεμησία για τη λήψη κερατοειδών. Σημαντική η συμβολή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου της Πάτρας.

Η Διοίκηση του ΠΓΝΠ «ευχαριστεί πολύ την οικογένεια της εκλιπούσης που υπερβαίνοντας τον μεγαλύτερο πόνο αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα της κόρης τους σε πάσχοντες συνανθρώπους μας«.