[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Φωτόπουλος: «Κονδύλια για τα σχολεία στους Δήμους, όχι μόνο αρμοδιότητες»Κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς, για τα μεγάλα προβλήματα στην Παιδεία, ασκεί ο δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Σε δήλωσή του υπενθυμίζει τη μειωμένη, κατά 30-40%, κρατική επιχορήγηση για τα σχολεία και τις δυσχέρειες στην κάλυψη των λειτουργικών αναγκών.

«Οφείλει η πολιτεία να δώσει στους Δήμους τα κονδύλια για τις δαπάνες θέρμανσης των σχολικών μονάδων, που θα αποτελέσουν μια ανάσα για τη λειτουργία τους. Επίσης, χρέος της πολιτείας είναι μεριμνά για την κάλυψη των αναγκών σχολικής στέγης, όπου υπάρχουν ανάγκες, είτε με δικές της πρωτοβουλίες είτε υποβοηθώντας το έργο των Δήμων. Δεν μπορεί άλλο να πετά το μπαλάκι στους Δήμους, φορτώνοντας αρμοδιότητες χωρίς τα αναγκαία κονδύλια», τονίζει ο δήμαρχος.

Στο Δήμο Δέλτα εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ, από την ΠΚΜ, η ανέγερση του 2ου Λυκείου Διαβατών, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανέγερσης του 3ου Νηπιαγωγείου και του 2ου Δημοτικού στη Ν. Μαγνησία, ολοκληρώνονται και δίνονται (το Σεπτέμβριο) σε λειτουργία 6 αίθουσες για το 4ο Γυμνάσιο Εχεδώρου (Ν. Μαγνησία), ήδη κατασκευάζεται το 5ο Νηπιαγωγείο Σίνδου, δημοπρατείται το έργο ολοκλήρωσης του παλαιού Παιδικού Σταθμού στη Σίνδο και προετοιμάζονται το ΕΠΑΛ Χαλάστρας και το 3ο Δημοτικό Διαβατών.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]