"Το να εκχωρήσουν όλη τη δημόσια περιουσία σε έναν οργανισμό που ελέγχεται από ξένους, δεν ξανάγινε στην Ελλάδα, ούτε τον καιρό της Βαυαροκρατίας"! 


Αυτό τόνισε ο Αλέκος Αλαβάνος, που μίλησε, πριν λίγο, στην τηλεόραση του Σκάι, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Είναι ασύγκριτο αυτό που κάνει η νυν κυβέρνηση. Πού αλλού το είδατε; Πότε; Στην κυβέρνηση Παπανδρέου, στην κυβέρνηση Καραμανλή, Σαμαρά; Στη χούντα του Παπαδόπουλου; Στις κυβερνήσεις Τρικούπη, Βενιζέλου; Στη δικτατορία του Μεταξά; Ποτέ!", διευκρινίζοντας πως "σε καμία περίπτωση δεν εννοώ να γυρίσουμε εκεί".

Και λίγο αργότερα πρόσθεσε: "Ακόμη και οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμα, Σαμαρά, αντιστάθηκαν λίγο..."

Απέρριψε τον όρο "πολιτικό παιδί" για την περίπτωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως "ήθελα να ανανεωθεί η Αριστερά όταν τον πρότεινα, για να φύγουν αυτοί που μας κυβερνούσαν και τώρα είναι πρόεδροι της Βουλής και υπουργοί. Δεν είμαι Θεός. Ακόμη κι ο Θεός έκανε λάθη. Έβαλε ανάμεσα στους μαθητές τον Ιούδα"!

Ο κ. Αλαβάνος είπε για τον πρωθυπουργό ότι "κατασυκοφάντησε την Αριστερά" και τόνισε πως, "ακόμη και πριν τις εκλογές δεν είχε προειδοποιήσει για όσα έγιναν: Είχε προειδοποιήσει για τις μειώσεις; Για την εκχώρηση της Δημόσιας Περιουσίας";

Για το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος υπογράμμισε πως "ο Ελληνικός Λαός αντιστάθηκε στη Μέρκελ που, μια μέρα πριν, έλεγε ότι αν ψηφιστεί το 'όχι' θα φύγουμε από την Ευρωζώνη, πήρε το αποτέλεσμα και το πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων"...

Για τον κ. Αλαβάνο, είναι "μεγάλο πρόβλημα" για το αν υπάρχει λύση στο ελληνικό πρόβλημα. Έφερε το παράδειγμα της Βρετανίας, που έχει ανοίξει έναν δημόσιο διάλογο για το Brexit, ενώ στην Ελλάδα δεν έχει γίνει συζήτηση "για έναν άλλον δρόμο. Είναι η δραχμή ο άλλος δρόμος; Να κάνουμε μια συζήτηση. Να κάνουμε τα δικά μας σχέδια και να μην ακολουθήσουμε το δρόμο του θέλει να επιβάλει ο Σόιμπλε". Και υπογράμμισε:

"Δεν πρέπει να παραιτηθούμε από την ιδέα ότι πρέπει να ακολουθήσουμε μια άλλη πορεία".

Πρότεινε ως μέτρα για να ξεφύγουμε από την ύφεση να δοθεί χρήμα στην πραγματική οικονομία, να γίνουν σημαντικές επενδύσεις που θα κινητοποιήσουν την οικονομία από το ίδιο το κράτος, υποστηρίζοντας ότι "τέτοια βήματα δεν μπορούν να γίνουν μέσα από τη ζώνη του Ευρώ".