Οικονομικά αλλά και... αστυνομικά τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ξεσκεπάστε τους δολοφόνους του Τάκη Μαυρίκου
Η εφημερίδα κάνει την εξής έκκληση: “Η Ελληνική Αστυνομία να κάνει το ΧΡΕΟΣ της απέναντι στην μάνα του, τη σύζυγο του και τα 2 ανήλικα παιδιά του και να ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της ΕΝ ΨΥΧΡΟ δολοφονίας του εκδότη της «Α»”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Οργή δικαστών και εισαγγελέων για τη σφαγή των συντάξεων"
Όπως τονίζει η εφημερίδα τάχθηκαν... «στα... όπλα επτά ενώσεις! Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Πέμπτη», προαναγγέλλει. Και προσθέτει: «Τείχος» απέναντι στα νομοσχέδια της ακραίας λιτότητας”.

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: " Ούτε με τις κατσαρόλες ούτε με τις καρέκλες"

ΕΘΝΟΣ: "Σε μια ημέρα οι άδειες για καταστήματα"
Η εφημερίδα προαναγγέλλει: «Εξπρές διαδικασίες για την αδειοδότηση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (υπεραγορές τροφίμων, εστιατόρια, καφέ, κομμωτήρια, γυμναστήρια κ.λπ.), τις επιχειρήσεις μεταποίησης τροφίμων και ποτών και τα τουριστικά καταλύματα νομοθετεί μέσα στον Ιούλιο η κυβέρνηση».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Βαριά τεκμήρια και σε χαμηλά εισοδήματα"
Σύμφωνα με την εφημερίδα «όπως αποκαλύπτεται από το κείμενο του νέου Μνημονίου, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να επανεξετάσει τη λειτουργία των διατάξεων για τα τεκμήρια και, στο πλαίσιο αυτό, να διορθώσει τις «υπαναχωρήσεις» που έγιναν με το ν. 4330/2015 όσον αφορά στον τρόπο φορολόγησης ορισμένων αδύναμων οικονομικά φυσικών προσώπων που πιάνονται στα «δίχτυα» των τεκμηρίων. Ουσιαστικά, η τωρινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει τις απαλλαγές από την υπερφορολόγηση βάσει τεκμηρίων, τις οποίες θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το ν. 4330/2015, για να ελαφρύνει φορολογικά συγκεκριμένες κατηγορίες οικονομικά αδύναμων πολιτών».

ΕΣΤΙΑ:" Πως θα είναι η Ελλάς το 2040"
Η εφημερίδα αναφέρεται στην ετήσια έκθεση του ΔΝΤ και σταχυολογεί: «Οι δημογραφικές προβλέψεις του Ταμείου κάνουν λόγο για πτώση του ποσοστού του εργαζομένου πληθυσμού κατά δέκα μονάδες μέχρι το 2060. Το ίδιο διάστημα, η Ελλάς θα συνεχίσει να έχει υψηλά ποσοστά ανεργίας, που θα ευρίσκεται στο 18% το 2022, στο 12% το 2040 και θα πέσει στο 6% το 2060».

Η ΑΠΟΨΗ: "Παιχνίδια πολέμου"
Η εφημερίδα επισημαίνει: «Τα αυτογκόλ Κοτζιά άνοιξαν την... όρεξη των Αλβανών που ονειρεύονται τη «Μεγάλη Αλβανία» Σκηνικό έντασης στήνουν οι Τούρκοι στο ανατολικό Αιγαίο «Φρεσκάρουν» τους εθνικούς κανόνες εμπλοκής στο Πεντάγωνο».

Η ΑΥΓΗ: " Καμιά συζήτηση για ομαδικές απολύσεις"
H εφημερίδα μας καθησυχάζει: «Μετέωρη βρίσκεται η προσπάθεια αφανών (;) κύκλων να στήσουν θέμα απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων, με αφορμή την εισήγηση του εισαγγελέα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για την υπόθεση της ΑΓΕΤ και εν όψει της συζήτησης με τους δανειστές για τα εργασιακά από φθινόπωρο», γράφει.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Πάνε... εξωχώρια τα πνευματικά δικαιώματα"
Στην ΑΕΠΙ αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει: «Η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα πνευματικά δικαιώματα συνθετών, μουσικών, στιχουργών και ερμηνευτών μετέφερε ξαφνικά και χωρίς να το ανακοινώσει την έδρα της στην Κύπρο. Στόχος, η αποφυγή της νομοθετικής ρύθμισης που θα αποκαθιστούσε τη διαφάνεια και τον έλεγχο στον χειρισμό των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Καλοκαίρι με προαπαιτούμενα"
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα «δύσκολο θα είναι το καλοκαίρι για την κυβέρνηση, αφού έως το φθινόπωρο θα πρέπει να έχει υλοποιήσει 56 προαπαιτούμενα για να καταβληθεί δόση 2,8 δισ. ευρώ και να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση. Το χρονοδιάγραμμα είναι δεσμευτικό, αφού, όπως προκύπτει από έγγραφο του ESM, που έχει στην κατοχή της η «Κ», αν η δόση δεν εκταμιευθεί έως τις 31 Οκτωβρίου, τα χρήματα χάνονται».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Να παραιτηθεί όποιος διαφωνεί
Η εφημερίδα προβάλει τα όσα είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε χθεσινή ραδιοφωνική του συνέντευξη: “Ανάβει ο πόλεμος στην «Πρωτοβουλία» με... πρωτοβουλία δημάρχου. Μπουτάρης: «Όποιος διαφωνεί, παραιτείται» «Όποιος έχει αντίρρηση με τις βασικές πολιτικές κατευθύνσεις της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, εφόσον φοράει παντελόνια, μπορεί πολύ απλά να παραιτηθεί. Παιδιά, σε όποιον αρέσει...», προτάσσει.

Ο ΛΟΓΟΣ: " Δουλειά μόνο για ανειδίκευτους"
Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και γράφει: «Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, στην Ελλάδα οι κατηγορίες επαγγελματιών που βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά είναι κατά σειρά οι σερβιτόροι και οι μπάρμαν, οι νοσοκόμες και οι μαίες και τέλος οι ανειδίκευτοι εργάτες».

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: "Προς διπλές κάλπες τον Σεπτέμβριο"
«Δύο κάλπες το φθινόπωρο για τη διεξαγωγή δυο παράλληλων δημοψηφισμάτων, που το ένα θα έχει να κάνει με τον εκλογικό νόμο και το άλλο με άρθρα του Συντάγματος που επιδέχονται αλλαγές και τα οποία στη συνέχεια θα ενταχθούν στην πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση η οποία θα περάσει από τη Βουλή, ενδέχεται να φέρει η κυβέρνηση», υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Εφοδος εισαγγελέων σε σπίτια"
«Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται ήδη, μεταξύ άλλων, πρόσωπα, όπως ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, ο Σπύρος Μεταξάς, ενώ, ανάμεσα στα ονόματα που είδαν από καιρό το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζτης International Consortium of Investigative Journalists (Ένωση Ερευνητών Δημοσιογράφων), περιλαμβάνοντα και άλλα, όπως του Κ. Λαναρά, του Π. Πετρίδη, του Α. Πατούνη, τουθ. Φέσσα κ.ά.», σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πάλη για ενιαίο κρατικό φορέα συγκοινωνιών στην υπηρεσία των λαικών αναγκών"
“Η πάλη για μισθούς, μεροκάματα, εργασιακές σχέσεις, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να υπάρξει κρατική χρηματοδότηση στις συγκοινωνίες, πρέπει να γίνει μέρος της πάλης για ενιαίο κρατικό φορέα Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, που θα είναι ενταγμένος σε έναν κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό. Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που θα λειτουργούν με κριτήριο τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες”, προτείνει η εφημερίδα.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ: "Οι 18 μήνες που άλλαξαν τον Τσίπρα"

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: "Μισή αναλογική και μισές αλήθειες"
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «με όχημα τον εκλογικό νόμο η κυβέρνηση επιχειρεί ελιγμούς για να ξεφύγει από την πολιτική μέγγενη όπου την έχουν οδηγήσει οι επιλογές της, ενώ ταυτοχρόνως επιδιώκει να εγκλωβίσει την αντιπολίτευση. Μια στρατηγική φόβου που αποτελεί ήδη ομολογία προδιαγεγραμμένης ήττας. Στο κάδρο των σχεδιασμών και η αναθεώρηση του Συντάγματος με παιχνίδια εντυπώσεων».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: SOS για θανατηφόρα ατμοσφαιρική ρύπανσης
«Η ατμοσφαιρική ρύπανση θα έχει τρομακτική επίπτωση στην υγεία μας αλλά και στην παγκόσμια οικονομία σε μερικές δεκαετίες, σύμφωνα με νέα έκθεση του ΟΟΣΑ. Μέχρι το 2060 η ρύπανση μπορεί να προκαλέσει από έξι έως εννέα εκατομμύρια πρόωρους θανάτους ετησίως, έναντι τριών εκατομμυρίων το 2010, δηλαδή θα υπάρξει διπλασιασμός έως τριπλασιασμός, με έναν πρόωρο θάνατο να συμβαίνει κάθε τέσσερα ή πέντε δευτερόλεπτα», γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: "Τι κρύβει το Καγιέν"
«Η διαρροή καυσίμου ήταν η αιτία της φονικής πυρκαγιάς στο πολυτελές όχημα του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτη Μαυρίκου, το απόγευμα της Πέμπτης στην Αττική Οδό. Οι Αρχές που ερευνούν τον ύποπτο θάνατο του 42χρονου ψάχνουν να βρουν τι κρύβει το Καγιέν και προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις σε μια σειρά από καυτά ερωτήματα σχετικά με το πώς ο εκδότης εγκλωβίστηκε στην καμπίνα, με συνέπεια να καεί ζωντανός», γράφει η εφημερίδα.

FREDDO: Απειλούν τη ζωή του Mr Ζαγόρι
Σύμφωνα με την εφημερίδα «στα ίχνη μεγάλης εγκληματικής σπείρας, που εκβιάζει Έλληνες επιχειρηματίες χρησιμοποιώντας μεθόδους μαφίας, βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία, μετά την απειλή που δέχτηκε στη Γλυφάδα ο γνωστός βιομήχανος Βασίλης Χήτος, με σαφή υπονοούμενα για απαγωγή, αλλά κυρίως βομβιστική ενέργεια ή δολιοφθορά στο ιδιωτικό του ελικόπτερο, που μάλιστα πιλοτάρει ο ίδιος».

KARFITSA: «Κλείνουν νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης»
Η εφημερίδα επισημαίνει: «Χωρίς ΜΕΘ, αναλώσιμα και προσωπικό κινδυνεύουν ζωές... μέσα στα νοσοκομεία. Οπως αποκαλύπτουν στην karfitsa εργαζόμενοι, είναι δεδομένα πλέον τα... λουκέτα».

ΚONTRANEWS: " Κατσαρόλες, κολλαγόνα και μοντέλα στο πανηγύρι που στήνει η ΝΔ

Επίσης, δύο εφημερίδες έχουν πρωτοσέλιδο θέμα που αφορά τον Παντελή Παντελίδη, γι αυτό και δεν δημοσιεύουμε τα πρωτοσέλιδά τους, με βάση παλιότερη απόφασή μας.

STAR PRESS:  Τα μυστικά της λέσχης Μπίλντερμπεργκ
Η εφημερίδα αναφέρεται στη σύσκεψη που έγινε, πριν λίγες ημέρες, σε ξενοδοχείο της Γερμανίας.

THESSNEWS: Της επί χρήμασι εκδιδόμενης γυναικός γίνεται...
Η εφημερίδα συνδυάζει, στο σημερινό πρωτοσέλιδό της, δύο θέματα: Από τη μία τα όσα γίνονται στην δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία» του Γιάννη Μπουτάρη και από την άλλη στα όσα γίνονται στη γνωστή οδό Γιαννιτσών.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΓΟΡΑ: "Ρύθμιση- ανάσα για οφειλές στην εφορία"
ΑΞΙΑ: "Δεν φτάνει μόνο η υπογραφή"
ΕΠΕΝΔΥΣΗ: "ΤΑΜΕΙΟ-ΜΑΜΟΥΘ στη θέση του ΙΚΑ με προίκα 16,4 δισ."
HMEΡΗΣΙΑ: "Πιέρ Μοσκοβισί: Γυρίστε το παιχνίδι" "
ΚΕΦΑΛΑΙΟ: " Όλο το σχέδιο για το "πλαστικό" χρήμα"

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Το τελικό κείμενο της συμφωνίας με τους θεσμούς"