«Χαρά μου θα ήταν να παραιτηθεί ο Γιάννης Μπουτάρης ή να συνετιστεί για σωθεί η Πρωτοβουλία», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος της διοικούσας παράταξης του δήμου Θεσσαλονίκης, Στέλιος Λιακόπουλος, μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93.4.


Επιτέθηκε με σφοδρότητα στον δήμαρχο κατηγορώντας τον για «αυτοκρατορική και αλαζονική συμπεριφορά» και λειτουργία «με μόνιμους αυλικούς» αφού «οι αποφάσεις λαμβάνονται από έναν κλειστό πυρήνα και όχι δημοκρατικά» με αποτέλεσμα να μην παράγεται πολιτικός λόγος».

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Πρωτοβουλίας» τόνισε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης , ότι δεν θα παραιτηθεί καθώς όπως είπε « η κατάθεση απόψεων είναι δημοκρατικό μου καθήκον» και διαπιστώνει ότι «η Πρωτοβουλία είναι καζάνι που βράζει» και διαπιστώνει ότι «η διοίκηση είναι σε πανικό» καθώς «φοβάται ότι θα χάσει την αυτοδυναμία στο δημοτικό συμβούλιο και ο Γιάννης Μπουτάρης τότε θα είναι ένας αχυρένιος δήμαρχος».

Τέλος ρίχνει βολές κατά της διοίκησης και για την υπόθεση των διαγωνισμών στην καθαριότητα λέγοντας ότι «είναι αδιαφανής ο τρόπος διεξαγωγής των διαγωνισμών και το έχω επισημάνει από καιρό» ενώ εκφράζει την συμπάθειά του προς τον κ. Ζέρβα αλλά και τους κ.κ. Κουράκη, Αβραμόπουλο και Ζαχαριάδη σημειώνοντας ότι προς το παρόν «εκφράζουμε μόνο την δυσαρέσκειά μας» και καταλήγει ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα «τίποτα πια δεν μπορεί να μας ενώσει» παρά μόνο η παραίτηση του δημάρχου.