Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο πρώην Δήμαρχος Σίνδου Κωνσταντίνος Θεοφάνης. 



Διετέλεσε κοινοτικός σύμβουλος στην κοινότητα Σίνδου (1986-1990) ενώ υπήρξε ο πρώτος Δήμαρχος Σίνδου (1990-1994). Μέχρι και το 2010 εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος. Ιατρός καρδιολόγος στο επάγγελμα, διετέλεσε διευθυντής στο ΙΚΑ Σίνδου.

Ο Κωνσταντίνος Θεοφάνης γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου 1943 στο Νέο Κρίκελο Φθιώτιδας. Εγκαταστάθηκε στη Σίνδο με την οικογένειά του το 1951, σε ηλικία 8 ετών. Πέτυχε το 1962 στην Ιατρική Σχολή, όμως, δύο χρόνια αργότερα, με το θάνατο του πατέρα του, αναγκάζεται να εργάζεται και να σπουδάζει ταυτόχρονα. Πήρε το πτυχίο του το 1972, έκανε το αγροτικό του στη Δροσοπηγή και πήρε ειδικότητα το 1976 στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος και, στη συνέχεια, στην καρδιολογική του ΑΧΕΠΑ.

Τον τελευταίο καιρό είχε προβλήματα υγείας αλλά συνέχιζε να επισκέπτεται το ιατρείο του και τους ασθενείς του καθημερινά. Την Παρασκευή 24/6 έπαθε εγκεφαλικό και μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ αλλά δυστυχώς η περίπτωση του ήταν δύσκολη. Απεβίωσε στο νοσοκομείο, από όπου και μεταφέρθηκε στο σπίτι του στην Σίνδο. 

Με αφορμή το θλιβερό γεγονός, ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποχαιρετούμε σήμερα έναν ευπατρίδη της πολιτικής, έναν ακέραιο χαρακτήρα, έναν ανιδιοτελή άνθρωπο με διαρκές ενδιαφέρον για τα κοινά μέχρι την ημέρα του θανάτου του. Ο γιατρός Κωνσταντίνος Θεοφάνης προσέφερε στην επιστήμη και στον τόπο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του. Αιωνία του η μνήμη».

Στην εξόδιο ακολουθία, τη δημοτική αρχή εκπροσώπησαν οι αντιδήμαρχοι Ευ. Βαμβάκος και Β. Παπαγεωργίου.