Με Κυριακάτικες εφημερίδες σήμερα, λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Η Μαύρη Πέμπτη για την Ευρωζώνη και την Ελλάδα
«Είναι ξεκάθαρο πως το επικείμενο Brexit θα δημιουργήσει ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ στην παγκόσμια οικονομία, αφού οι αντιδράσεις των αγορών στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο θα είναι αλυσιδωτές και το κυριότερο θα επηρεάσουν τις ζωές εκατομμύριων ανθρώπων», υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Μετατάξεις- εξπρές και αναγνώριση προϋπηρεσίας
«Μετακινήσεις-εξπρές στο Δημόσιο προωθεί η κυβέρνηση με τον νέο νόμο για την κινητικότητα που ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή ο αν. υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκης τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να ψηφιστεί εντός του Ιουνίου», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Καραμανλής για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ή επιστροφή του βασιλιά
Η εφημερίδα φιλοξενεί άρθρο του Παναγιώτη Αποστόλου, στο οποίο ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι «ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκοπής Παυλόπουλος, συναντιόνται τακτικότατα στο σπίτι του Κώστα Καραμανλή στη Ραφήνα, με άκρα μυστικότητα».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Το Brexit τρομοκρατεί ευρώ, Ε.Ε. και επαναφέρει... Grexit
H εφημερίδα τονίζει ότι «το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, στο Ηνωμένο Βασίλειο, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα επηρεάσει προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση το μέλλον της Ε.Ε. και της Ευρώπης γενικότερα, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορεί να αποδειχθεί και ευκαιρία για νέα αρχή».

ΕΣΤΙΑ: Οι φόροι έγιναν αυτοσκοπός
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «κατά μήκος και πλάτος της ηπειρωτικής Ευρώπης, οι ιδέες κυβερνώντων και αντιπολιτευομένων για αύξηση των δημοσίων εσόδων μοιάζει να έχουν περιορισθεί αποκλειστικώς στην αύξηση έμμεσων και άμεσων φόρων και στην επιβολή νέων».

Η ΑΠΟΨΗ: Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
«Στη συνταγματική αναθεώρηση ρίχνει το βάρος πλέον η κυβέρνηση αλλά και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, καθώς μοιάζει να έχει λύσει όλα τα άλλα προβλήματα του τόπου. Όλα αυτά πριν από τη δεύτερη αξιολόγηση η οποία κρύβει σκληρά μέτρα και ένα νέο μνημόνιο το οποίο μένει να αποσαφηνιστεί και να καθαρογραφεί», τονίζει η εφημερίδα.

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Φορολογικά κίνητρα για το πλαστικό χρήμα
H εφημερίδα προαναγγέλλει: «Διακόσιες χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποχρεωθούν να χρησιμοποιούν POS μέχρι το τέλος του χρόνου. Προτεραιότητα στους συνήθεις υπόπτους για φοροδιαφυγή. Με ποιο ρυθμό θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες επιχειρήσεις από το 2017».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Εφιαλτικό καλοκαίρι για 1.230.000 συνταξιούχους
«Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται 1.230.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι, εντός του καλοκαιριού, θα δουν τις συντάξεις τους να περικόπτονται. Και αυτοί δεν περιορίζονται μόνο σε όσους απολαμβάνουν συντάξεις άνω των 1.170 ευρώ (καθαρά) το μήνα ή βγήκαν πρόωρα στη σύνταξη... Σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για του πιο φτωχούς του συστήματος», τονίζει η εφημερίδα

Η ΕΠΟΧΗ: Η Ευρώπη στη σκιά του Brexit
«Η σημερινή στιγμή, παρόλα αυτά, που τίθεται στα αλήθεια το ζήτημα της εξόδου με το δημοψήφισμα της Πέμπτης είναι τόσο σοβαρή που κάνει τις υπόλοιπες χώρες μέλη, ξεχνώντας τις ιδιοτελείς διεκδικήσεις της Μ. Βρετανίας, να αγωνίζονται για να την κρατήσουν στους 28. Η Ευρώπη, στην κυριολεξία, είναι στη σκιά του Brexit», γράφει η εφημερίδα.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Το φάντασμα του Brexit και οι φόβοι σε Ε.Ε., Αθήνα
«Κλίμα έντονης ανησυχίας επικρατεί σε Βρυξέλλες και Αθήνα, με αφορμή το επικείμενο δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς ενδεχόμενο Brexit οδηγεί σε αχαρτογράφητα νερά την Ευρωπαϊκή Ένωση και εκτιμάται πως θα έχει σημαντικές παρενέργειες στη διεθνή αλλά και στην ελληνική οικονομία», τονίζει η εφημερίδα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Το καλοκαίρι της αγωνίας για 628.000 συνταξιούχους
Η εφημερίδα επισημαίνει: «Βάσανα για τα «περήφανα γηρατειά» που δεν ελπίζουν πλέον σε τίποτα Το εξαφανισμένο ΕΚΑΣ , οι μειώσεις επικουρικών και μερισμάτων και η ουρά της υπομονής για τα ψαλιδισμένα (από 15% έως 18%) εφάπαξ».

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRA NEWS: Παγιδεύουν με κοριούς υπουργούς

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Άλλος «κόβει» και άλλος «ράβει» για το καλό των μονοπωλίων!
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, «Σε διαγκωνισμό για το ποιος εξυπηρετεί καλύτερα τη στρατηγική του κεφαλαίου εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή για τον «αναπτυξιακό νόμο» ανάμεσα στα κόμματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, την Ενωση Κεντρώων, αλλά και τη φασιστική Χρυσή Αυγή».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 30 εκατ. € πνίγηκαν στο λιμάνι
Η εφημερίδα αναφέρεται στην καταστροφική απεργία στον ΟΛΘ και τονίζει: «Σε Πειραιά, Μττουργκάς και Δυρράχιο κατέφυγαν περισσότερα από 60 πλοία      Εταιρείες ξεμένουν από πρώτες ύλες και προσανατολίζονται να θέσουν το προσωπικό τους σε καθεστώς αναγκαστικής αργίας.     Μεγάλο πλήγμα για τις εξαγωγικές εταιρείες, οι οποίες δεν μπορούν να στείλουν προϊόντα στο εξωτερικό ή τα στέλνουν από άλλες οδούς με υψηλότερο κόστος. Ισχυρό πλήγμα δέχονται και οι εμπορικές επιχειρήσεις. Πλάτες στους απεργούς κάνει ο υπουργός Ναυτιλίας. Δικαστική προσφυγή κατά της απεργίας ζητούν οι φορείς της πόλης».

ΠΡΙΝ : Φέρνουν νόμο-σφαγείο για τα εργασιακά
«Την ώρα που η Γαλλία συγκλονίζεται από πς κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Κομρί της κυβέρνησης Ολάντ, στην Ελλάδα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προετοιμάζει στα κρυφά μαζί με τους εκπροσώπους ΕΕ και ΔΝΤ νόμο-σφαγείο ίων εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση Τσίπρα είναι να βρει τον κατάλληλο τρόπο πλασαρίσματος, αν και αυτό κρίνεται πολύ δύσκολο», σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Πως οδηγεί το Brexit σε Grexit
Σύμφωνα με την εφημερίδα, “μόνο το φετινό τετράμηνο Ιανουάριου - Απριλίου οι εφορίες «άδειασαν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς 428.465 οφειλετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία Μαΐου δείχνουν ότι ο συνολικός αριθμός κατασχέσεων στο 5μηνο ξεπερνά τις 500.000. Κατά μέσο όρο, δηλαδή, στο οκτάωρο λειτουργίας τους κάθε εργάσιμη μέρα οι εφορίες προχωρούν σε 4.300 κατασχέσεις”.

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Η Ευρώπη μπροστά στο σοκ του Brexit
H εφημερίδα τονίζει ότι «ο Ιούνιος είναι συνήθως ένας μήνας πολυάσχολος για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς στις Βρυξέλλες. Με ορόσημο τη θερινή Σύνοδο Κορυφής, λαμβάνονται αποφάσεις για σειρά θεμάτων. Και εφέτος υπήρχαν δύσκολα θέματα, όπως π.χ. ο κοινοτικός προϋπολογισμός του 2017. Ο Ιούνιος του 2016 όμως είναι διαφορετικός».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Σαμποτάρει τη ρύθμιση του χρέους ο Στουρνάρας
H εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «58 δισεκατομμύρια θα κοστίσει στη χώρα η κεφαλαιοποίηση των τόκων που προτείνει με ωμό και απροκάλυπτο τρόπο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας. Σαμποτάρει την προσπάθεια της κυβέρνησης για τη ρύθμιση του χρέους, που θα δώσει ανάσα ζωής στη χώρα».

ΤΟ ΧΩΝΙ: Στα σοβαρά, σας έπεισαν αυτοί;
H εφημερίδα φαίνεται να μην έχει καταλάβει τα προφανή: «Φυσικά και ζούµε σε µια µνηµονιακή Ελλάδα. Φυσικά και η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Όµως, παλαιότερα ήταν δυσκολότερη. Πριν πηγαίναµε από το κακό στο χειρότερο και δεν µιλούσατε.  Και τώρα, που για πρώτη φορά οι δείκτες δείχνουν βελτίωση, εσείς βγαίνετε και φωνάζετε «παραιτηθείτε»; Γιατί», μας ρωτά;

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Αντέστρεψαν» για πρώτη φορά το Αλτσχάιμερ
«Αντιστράφηκε για πρώτη φορά η απώλεια μνήμης σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ με ένα συνδυασμό διατροφής, φαρμάκων και αλλαγών στον τρόπο ζωής, σύμφωνα με επιστήμονες. Μια μικρή μελέτη 10 ασθενών έδειξε ότι όλοι οι εθελοντές είχαν βελτίωση στη μνήμη τους μέσα στους πρώτους λίγους μήνες της νέας «θεραπείας» - ενώ η βελτίωση ήταν όλο και πιο έντονη μέσα στα επόμενα 2 χρόνια για ορισμένους», υποστηρίζει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Τα απόκρυφα του Λιαντίνη
«Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε ένα νέο βιβλίο για τον Δημήτρη Λιαντίνη, τον καθηγητή που εξαφανίστηκε την 1η Ιουνίου του 1998 και το πτώμα του βρέθηκε σε μια σπηλιά κοντά στην κορυφή του Ταΰγετου το 2005. Άγνωστες επιστολές του, σημαντικό αρχειακό υλικό, φωτογραφίες και προσωπικές σημειώσεις του για την πλούσια ερωτική ζωή του περιλαμβάνονται στις σελίδες του βιβλίου, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του», γράφει η εφημερίδα.

REALNEWS: Ποιους καίει ο νέος ΕΝΦΙΑ
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Realnews, «539.330 ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν φέτος να πληρώσουν αυξημένο συμπληρωματικό φόρο, ο οποίος θα είναι μεγαλύτερος σε σχέση με πέρυσι κατά 325.028.544 ευρώ». Το υπουργείο Οικονομικών «προσδοκά να εισπράξει 3,607 δισ. ευρώ από τη φορολόγηση σπιτιών, οικοπέδων και εμπορικών ακινήτων». Επίσης, η εφημερίδα σημειώνει ότι «από 21,2% έως 25% θα αυξηθούν οι συντελεστές για τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια σε όλη τη χώρα, με στόχο να εισπραχθούν 200.356.798 ευρώ».

STAR PRESS: Δάκρυσε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ στη Ρόδο
Επισημαίνοντας ότι παρόμοιο περιστατικό είχε καταγραφεί το 2013, πριν τις καταστροφικές πυρκαγιές, η εφημερίδα γράφει» «Άλλη μια εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο νησί των ιπποτών δάκρυσε, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και ευλάβειας στους δεκάδες πιστούς που σπεύδουν να προσκυνήσουν».

THESSNEWS: Δίλημμα: ΕΝΦΙΑ ή διακοπές;

«Τον Ιούλιο, που οι Έλληνες αρχίζουν να ξεμυτίζουν προς τις παραλίες, η «καμπάνα» θα είναι βαριά, καθώς υπολογίζεται πως θα χρειαστεί να πληρώσουν στα κρατικά ταμεία το ιλιγγιώδες ποσό των 6 δισ. Ευρώ. Τον Αύγουστο δε μόνο οι "μύγες θα είναι παχιές”, γιατί οι τσέπες των πολιτών και τα ταμεία των επιχειρήσεων θα "αδυνατίσουν" πολύ, αφού θα διοχετεύσουν προς το κράτος περίπου άλλα 4 δισ. Ευρώ», επισημαίνει η εφημερίδα.