Την απάντησή του, στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη δίνει ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που έμαθε ότι ο δήμαρχος θέλει την παραίτησή του: Μέσω... συνέντευξης. Αυτήν τη φορά, στην εφημερίδα Thessnews.


"Ο Γ. Μπουτάρης που αρχικά γνώρισα ήταν φιλελεύθερος άνθρωπος και ένα από τα μεγάλα του χαρίσματα ήταν ότι ήταν ανοιχτός και συζητούσε. Εδώ και αρκετό καιρό δεν επιδέχεται κριτική. Και όχι μόνο από μένα! Η Πρωτοβουλία σαν παράταξη έχει να συνεδριάσει από τον Απρίλιο του 2015", λέει ο κ. Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας αποφεύγει εντέχνως να δηλώσει ξεκάθαρα αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος το 2019, τονίζοντας, όμως, πως ό,τι έχει να κάνει, θα προσπαθήσει να το κάνει μέσω της διοικούσας παράταξης:  "Ανήκω και παραμένω στην Πρωτοβουλία. Το 2014 ήμουν ένας από τους λίγους συντάκτες του προγράμματος της. Συντάσσομαι με τον πρόγραμμα της. Συμφωνώ με όλες τις αρχές και τις εξαγγελίες της", λέει χαρακτηριστικά.

Κατηγορεί τον Γιάννη Μπουτάρη ότι "έχει εγκλωβιστεί τον τελευταίο καιρό σε μια συγκεκριμένη ατζέντα….Θεωρεί ότι έτσι πρέπει να πορεύεται και ότι όποιος είναι μαζί και συμφωνεί είναι καλός και όποιος όχι είναι απέναντι. Εγώ δεν το δέχομαι αυτό και η όποια  κριτική μου είναι με βάση το πρόγραμμα μας και την πρόθεση μας για ουσιαστικές αλλαγές στην πόλη".

Παραδέχεται πως η διοίκηση Μπουτάρη "σε πολλά πράγματα είμαστε πάρα πολύ πίσω ακόμη. Καθαριότητα, ελεγχόμενη στάθμευση, στάσεις λεωφορείων, ποδηλατοδρόμοι, και το διαρκές και συνέχεια οξυνόμενο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων…δεν μπορεί μετά από 5 χρόνια να μην είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε τη νομοθεσία. Όλα αυτά δείχνουν ότι είμαστε αναποτελεσματικοί και μακριά από τις αρχές μας", υπογραμμίζει.

Όσο για την κατηγορία Μπουτάρη εναντίον του, ότι τηρεί "ανέντιμη στάση", απαντά: "Μπορεί να έχει το δικό του ιδιαίτερο στυλ σε αυτά που λέει, αλλά η οποιαδήποτε κριτική και συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται με όρους τηλεριάλιτι και ατάκας.  Δεν υπάρχει πρόβλημα αντιπολίτευσης αλλά διοίκησης".

Στη συνέντευξή του θυμίζει την αιτία της ρήξης ("προέκυψε μια σοβαρή υπόθεση με 650 συμβασιούχους του δήμου, όπου ως πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής παραπέμπομαι στο πειθαρχικό γιατί δεν έκανα έφεση στην πρωτόδικη απόφαση μονιμοποίησης τους ενώ είχαμε ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Τυχαίνει μετά μια ανάλογη  περίπτωση με 6 εργαζόμενους, εγώ κρατώ την ίδια στάση, ο δήμαρχος μου ζητά να ψηφίσω να κάνει ο δήμος έφεση για να μην έχουν όλοι τις επιπτώσεις που ήδη είχα εγώ, αρνούμαι και μου ζητά την παραίτηση μου από τη θέση του αντιδημάρχου για την εν γένει στάση μου, όπως μου είπε") και τονίζει χαρακτηριστικά:

"Ο φιλελεύθερος Γιάννης Μπουτάρης που χαιρόταν να ακούει τη γνώμη του καθενός, θεωρεί σήμερα ότι κάποιος που έκανε διαφορετική τοποθέτηση σε κάποια θέματα είναι ανέντιμος και πρέπει να σηκωθεί να φύγει, να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος. Λυπάμαι πολύ αλλά αυτός δεν είναι ο Γ. Μπουτάρης που γνώρισα και γνώρισε όλη η πόλη".

Με δυο λόγια, η συνέντευξη Ζέρβα, μαζί με όσα έγιναν και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με την επέκταση της σύμβασης για την μηχανογράφηση (και τα οποία, μυστηριωδώς, δεν προβλήθηκαν από το σύνολο των ΜΜΕ), δείχνει ότι το πρόβλημα στην Πρωτοβουλία θυμίζει τη γνωστή παροιμία για το ψάρι...