Την απόφαση της κυβέρνησης να πάρει το όνομα του Νίκου Γκάλη το κλειστό γήπεδο του μπάσκετ στο ΟΑΚΑ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον σπουδαίο αθλητή στο Μέγαρο Μαξίμου.


Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες σε θερμό κλίμα, ο κ. Τσίπρας μίλησε «για ανταπόδοση της μεγάλης χαράς που έχουμε λάβει ως χώρα και ως κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια από έναν θρύλο του ελληνικού αθλητισμού».

«Η σημαντικότερη συνεισφορά του Νίκου Γκάλη είναι ότι μας έκανε να αγαπήσουμε ως χώρα και ως λαός αυτό το υπέροχο άθλημα, το μπάσκετ, και ταυτόχρονα να νιώσουμε πολλές στιγμές χαράς και περηφάνειας», πρόσθεσε.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρο Κοντονής, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση όπως επίσης και η σύζυγος και η κόρη του Νίκου Γκάλη, μίλησε για τη μεγάλη πρσοφορά του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα που «έχει καταγραφεί στη συνείδηση όλων των Ελλήνων και κυρίως των νέων ανθρώπων».

Ο Νίκος Γκάλης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τον υφυπουργό και την Πολιτεία που αναγνωρίζουν την προσφορά του και των συναθλητών του στο ελληνικό μπάσκετ. Επίσης, του πρόσφερε μια μπάλα του μπάσκετ, υπογραμμένη από τον ίδιο, με την οποία ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μιμηθεί τον κορυφαίο Έλληνα μπασκετμπολίστα.

Μάλιστα, σε κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός τον ρώτησε πώς τα κατάφερνε να κρατιέται τόση ώρα στον αέρα. Κι ο Γκάλης απάντησε: "Μου το λένε όλοι. Δεν ξέρω"...

Ο Γκάλης πήγε στο Μαξίμου συν γυναιξί και τέκνοις και, μάλιστα, τη μπάλα που δώρισε στον πρωθυπουργό την πήρε από τα χέρια της πανέμορφης κορούλας του.