«Σήμερα, η Ελλάδα μετρά και πάλι τις πληγές της από μια περίοδο ιδιότυπης οικονομικής ομηρίας αυτή τη φορά και αναζητά το δρόμο προς την ανάπτυξη.Σήμερα υπάρχει η ελπίδα μιας αυτοδύναμης και ισόρροπης ανάπτυξης σε πείσμα της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης».


Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Γιάννης Μυλόπουλος, σε μια αντιπαραβολή με την εποχή μετά την επταετία της χούντας, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του "Τα Αν της Ανάπτυξης", που έγινε στο Πειραματικό Σχολείο, από το οποίο αποφοίτησε ως μαθητής.

Κατά την ομιλία του ο κ. Μυλόπουλος τόνισε ότι «40 χρόνια μετά την αποφοίτησή μου από το Πειραματικό Σχολείο έρχομαι στον ίδιο χώρο, από όπου πήρα το απολυτήριό μου με ένα βιβλίο στα χέρια, με τη μόνη διαφορά ότι το βιβλίο σήμερα το έχω γράψει εγώ. Όπως και τότε έτσι και τώρα η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Τότε η χώρα μετρούσε τις πληγές της από την επτάχρονη Δικτατορία και αναζητούσε το δρόμο προς τη Δημοκρατία. Σήμερα, η Ελλάδα μετρά και πάλι τις πληγές της από μια περίοδο ιδιότυπης οικονομικής ομηρίας αυτή τη φορά και αναζητά το δρόμο προς την ανάπτυξη» και πρόσθεσε:  

«Σήμερα υπάρχει η ελπίδα μιας αυτοδύναμης και ισόρροπης ανάπτυξης σε πείσμα της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Η ελπίδα μιας δίκαιης οικονομικής και συγχρόνως κοινωνικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης, η οποία θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, σε αντίθεση με την νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, της οποίας το αποτύπωμα σήμερα είναι οι φτωχοί να έχουν γίνουν φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι».

Ο συγγραφέας ευχαρίστησε από καρδιάς το Σύλλογο Αποφοίτων του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τις εκδόσεις Λιβάνη για τη διοργάνωση, όπως και όλους όσοι παρευρέθηκαν χθες στην παρουσίαση, μεταξύ των οποίων: ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Τζαμακλής, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ - Helexpo, Τάσος Τζήκας, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ, Καθηγητής, Γιάννης Κρεστενίτης και Γιάννης Παπαϊωάννου αντίστοιχα, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ. ΟΛΘ, Κωνσταντίνος Μέλλιος, η Διευθύνουσα σύμβουλος της Εγνατία Α.Ε., Καθηγήτρια Ρία Καλφακάκου, η Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Τζένη Βελένη, ο Πρόεδρος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Καθηγητής Άρης Στυλιανού, ο Αναπληρωτής Πρύτανη ΑΠΘ, Καθηγητής Νίκος Βαρσακέλης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Συμβουλίου Ιδρύματος ΑΠΘ, Καθηγητής Βασίλης Ταρλατζής, οι Γραμματείς της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Δημητριάδης και Χρήστος Ρώσσιος, ο πρώην Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, Δημήτρης Τσάμης, εκ μέρους του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη ο νομικός του Σύμβουλος, Απόστολος Σοφιαλίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, πολλοί πανεπιστημιακοί, απόφοιτοι του σχολείου και πλήθος κόσμου.