Μία σημαντική «προίκα» διαθέτει η Θεσσαλονίκη και δεν είναι άλλη, από τα υψηλά ποσοστά επαναλαμβανόμενου τουρισμού, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας
ικανοποίησης πελατών και απόδοσης ξενοδοχείων για το έτος 2015, που διενήργησε η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την εταιρεία “GBR Consulting”.

Περίπου ένας στους δύο επισκέπτες αναψυχής (ποσοστό 43%) δηλώνει ότι είχε ξανάρθει στη Θεσσαλονίκη και αποφάσισε να επαναλάβει το ταξίδι του, «επιβραβεύοντας» για ακόμα μια φορά τον προορισμό με ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία κυρίως για τη διασκέδαση, τη συμπεριφορά των κατοίκων και τον πολιτισμό. Μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία όσων επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη είτε για αναψυχή (ποσοστό 95%) είτε για επαγγελματικούς σκοπούς και συνέδρια (ποσοστό 94%) θα πρότεινε ανεπιφύλακτα τον προορισμό σε φίλους και συγγενείς.

"Αλμυρά" ξενοδοχεία, φθηνή πόλη

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι πρώτοι στη λίστα επισκεπτών είναι οι Κύπριοι, με δεύτερους τους Τούρκους και τρίτους τους επισκέπτες από τις ΗΠΑ. Προκύπτει, όμως, επίσης, ότι έχει αυξηθεί το κόστος διαμονής στα ξενοδοχεία (στα 67 €), ενώ έχει μειωθεί το κόστος δαπανών μέσα στην πόλη (στα 68 €), αλλά και οι αφίξεις στο αεροδρόμιο (στα 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους, καθώς το 46% επιλέγει να έρθει αεροπορικώς και το 33% οδικώς). Κι αφού φθάσουν στο αεροδρόμιο, το 34% επιλέγει ταξί, για να έρθει στην πόλη (και δίνει... 23€).

Όσον αφορά τα αξιοθέατα, οι τουρίστες προτιμούν, κατά σειράν, την παραλία, τον Λευκό Πύργο και τα Κάστρα. Για τις ημερήσιες εκδρομές τους επιλέγουν τη Χαλκιδική και τη Βεργίνα.

Οι περισσότεροι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης είναι νέοι (το 42% ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών και το 36% στην ηλικιακή ομάδα 31-50 ετών), Ευρωπαίοι (το 94%) και την επιλέγουν για την προσωπικότητά της(49%), την... κουζίνα της (42%), τους αρχαιολογικούς χώρους (34%), το εμπορικό της κέντρο (32%), την παραλία της (29%) και τις εκδηλώσεις της (24%). 

Η παρουσίαση της έρευνας πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Αριστοτέλη Θωμόπουλο και τον Managing Consultant της GBR κ. Stefan Merkenhof, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “The Met”, παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, της Αυτοδιοίκησης, τουριστικών και άλλων φορέων της πόλης. Στην παρουσίαση της έρευνας παρέστησαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΞΘ και την παρακολούθησαν δημοσιογράφοι και ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης.

Ανησυχία για το Brexit

Ο Πρόεδρος της ΕΞΘ εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις του Brexit στην ελληνική τουριστική αγορά, σημειώνοντας πως η εξέλιξη αυτή αποτελεί ακόμα έναν παράγοντα ανασφάλειας σε «αχαρτογράφητα νερά». Αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επηρεαστούν οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, σημείωσε ωστόσο πως η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη και οι όποιες εκτιμήσεις είναι επισφαλείς, καθώς εξαρτώνται από πολλές παραμέτρους και από το πώς αυτές θα διαμορφωθούν. 



«Μετά το αρχικό μούδιασμα, απαιτείται ψυχραιμία. Πρόκειται για μια αναταραχή, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τι θα ισχύσει τελικά για τους συγκεκριμένους τουρίστες, για το νόμισμά τους ή κατά πόσο το Brexit θα επηρεάσει ενδεχομένως και άλλες αγορές», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο κ Θωμόπουλος, οι επισκέπτες δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι από τις ξενοδοχειακές υποδομές και υπηρεσίες, όμως αυτό δεν αρκεί για να βελτιώσει τα οικονομικά στοιχεία των ξενοδοχείων, τα οποία παραμένουν σε μη ικανοποιητικά επίπεδα. «Παρά την ελαφρά αύξηση που σημείωσαν τα επίπεδα πληρότητας, η μέση τιμή δωματίου και τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR), τα μεγέθη αυτά εξακολουθούν να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα και να κατατάσσουν τη Θεσσαλονίκη στην τελευταία θέση της κατάταξης συγκρινόμενη με αντίστοιχες ευρωπαϊκές πόλεις», πρόσθεσε.

«Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, η Θεσσαλονίκη αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό. Η προσωπικότητα της πόλης αναδεικνύεται από τους ταξιδιώτες αναψυχής ως ο βασικός λόγος που την επισκέφθηκαν και όπως προκύπτει από τη βαθμολογία του κοινού, είναι πολύ ικανοποιημένοι από την εμπειρία τους στη Θεσσαλονίκη, αξιολογώντας την με 8,2 οι ταξιδιώτες αναψυχής και με 8,1 οι ταξιδιώτες για δουλειά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Merkenhof.

Ο Managing Consultant της GBR παρουσίασε συγκεκριμένα και αναλυτικά στοιχεία για τον προορισμό, τόσο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες του, όσο και για την απόδοση των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης κατά την περσινή χρονιά. «Το συμπέρασμα είναι ότι η αξιολόγηση των πελατών για τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, όσον αφορά στη σχέση ποιότητας / τιμής ήταν πολύ υψηλή, ωστόσο οι τιμές χρήζουν βελτίωσης ώστε να καταστεί ο προορισμός υγιής και από επιχειρηματική άποψη», κατέληξε.

Ολόκληρη την έρευνα μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης www.tha.travel ή πατήστε εδώ, για να συνδεθείτε άμεσα.