Απ' όλα έχουμε σήμερα: Από κατασκοπικά σενάρια, ως εικόνες που δακρύζουν κι από νέους φόρους ως συνέντευξη του πρωθυπουργού.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Βρόμικο σχέδιο της ΜΙΤ η εξέγερση των μεταναστών
«Το βράδυ της Τετάρτης παράνομοι μετανάστες συνεπλάκησαν μεταξύ τους και έβαλαν φωτιά στο κέντρο κράτησης της Μόριας στη Λέσβο. Την Πέμπτη συνέβη ακριβώς το ίδιο στη Σάμο με πολλούς τραυματίες. Πόσο τυχαία είναι αυτά τα επεισόδια, που απαιτούν την επέμβαση των MAT, της Πυροσβεστικής και καταλήγουν στα νοσοκομεία πολλοί εκ των μεταναστών; Για τους μη αφελείς πρόκειται για ακόμα ένα οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας και της MIT που αποτελεί το «μακρύ χέρι» του καθεστώς Ερντογάν, το οποίο έχει σαν στόχο μέσω της «εξέγερσης» των προσφύγων και των μεταναστών, την διασάλευση της εσωτερικής ασφάλειας της Ελλάδας και την δημιουργία πλήγματος στον Ελληνικό τουρισμό», υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Δωρεάν οι ΔΕΚΟ στους «γύπες».
Η εφημερίδα επισημαίνει: « Το σκάνδαλο που πέρασε νύχτα από τη Βουλή ΔΕΗ, ΕΑΣ, ΟΣΕ, ΜΕΤΡΟ, ΔΕΣΦΙΑ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, «Ελ. Βενιχέλος», ΕΑΒ, ΕΛΒΟ, στη «χρυσή» λίστα Το κόλπο για να αποκτήσουν μετοχές και να μετέχουν στα Δ.Σ (χωρίς ούτε 1 ευρώ) εξαγοράζοντας «κόκκινα» δάνεια, για τα οποία ούτως ή άλλως εγγυάται το Δημόσιο».

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: Είστε η κάθε λέξη των... δανειστών
Η εφημερίδα επικαλείται τα λόγια του Γερούν Ντάισελμπλουμ, που δήλωσε ότι θαυμάζει τους Τσίπρα - Ρέντσι, για όσα κάνουν στις χώρες τους και τα μέτρα που παίρνουν.

ΕΘΝΟΣ: Νέο γυμνάσιο με λιγότερες εξετάσεις
Η εφημερίδα τονίζει: «Με τους καλύτερους... οιωνούς θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές του Γυμνασίου, καθώς θα έχουν λιγότερες εξετάσεις στα σχολεία, λιγότερες ώρες διδασκαλίας, που δεν θα ξεπερνούν τις 32 την εβδομάδα, ενώ θα μειωθεί κατά μία ώρα και η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών».

ΕΙΔΗΣΗ: Τη λύση θα δώσουν οι Έλληνες
«Μιλώντας στην #είδηση Γερμανοί ειδικοί καυτηριάζουν την ανικανότητα όλων των τελευταίων κυβερνήσεων να εκπονήσουν ένα συνολικό «κλειστό» πρόγραμμα που θα έχει μεταρρυθμιστικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα και επισημαίνουν ότι μόνο ένα σχέδιο ελληνικής πατρότητας θα μπορούσε να στεφθεί από επιτυχία», γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «7 Οφ Σορ κλείνουν σπίτια και στόματα»
Η εφημερίδα γράφει: «Εντελώς τυχαία μάθαμε για την ύπαρξη μιας εταιρείας στον Παναμά, της PAKEL COM PAN ΙΑ NAVI ERA, S. A., που ανήκει στην οικογένεια μέλους της Συγκυβέρνησης. Η συγκεκριμένη υπεράκτια εταιρεία ιδρύθηκε στις 23 Αυγούστου του 1966 με κεφάλαιο ΡΑΒ 2.000 (EUR 1,700 / ΡΑΒ=BALBOA Παναμέζικο νόμισμα) από τον πατέρα του πολιτικού που αναφερόμαστε. Εντελώς επίσης τυχαία, μάθαμε πώς κάποιος αρχηγός κόμματος διαθέτει εκτός από μεγάλη μερίδα μετοχών ξένων εταιριών, και εταιρία offshore, στο όνομα συγγενών του. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ένας πρώην Πρωθυπουργός».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Χαράτσι έκπληξη στους νησιώτες
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα «τέλος στις φορολογικές απαλλαγές που ίσχυσαν για 20 χρόνια σε 73 μικρά νησιά της χώρας με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους έβαλε η κυβέρνηση της… Αριστεράς! Το αποτέλεσμα είναι να προκύπτουν πλέον αυξημένοι φόροι εισοδήματος για όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους κατοίκους των νησιών αυτών με ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα από τα σημερινά νέα μειωμένα αφορολόγητα όρια».

ΕΣΤΙΑ: Καινοφανής λύσις γιά τήν φοροδιαφυγή
«Η συγκυβέρνησις ΣΥΡΙΖΑ Ανεξαρτήτων Ελλήνων απεφάσισε σε ένα πεδίο να δοκιμάσει μια, δικής της εμπνεύσεως, «καινοτόμο» λύση. Καθώς, λοιπόν, δεν μπορεί να περιορίσει την δραστηριοποίηση ιδιωτικών σκαφών αναψυχής που ενοικιάζονται άνευ σχετικής άδειας στις ελληνικές θάλασσες, απαγορεύει την... διαφήμισή τους σε όλο τον κόσμο», γράφει η εφημερίδα.

Η ΑΠΟΨΗ: Ενα απέραντο φρενοκομείο...
“Η ρήση του Εθνάρχη πριν από 27 χρόνια επαληθεύεται και σήμερα με τις παλινωδίες όλου του πολιτικού συστήματος Ο ΣΥΡΙΖΑ τροποποίησε με -νομικώς ανεφάρμοστη- «γκάφα» τη... γκάφα που έκανε με το πολυνομοσχέδιο και π Ν.Δ. αποχώρησε από την ψηφοφορία που θα άλλαζε προς το αυστηρότερο την αρχική τροποποίηση την οποία κατήγγειλε ως σκανδαλώδη! Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μια τροποποιητική διάταξη που θεωρούν αντισυνταγματική, στο ΚΚΕ νόμιζαν ότι με το «ναι» σκοτώνουν τον καπιταλισμό, η δε Ένωση Κεντρώων διάλεξε το «ναι μεν, αλλά όχι» του «Παρών»”, τονίζει η εφημερίδα.

Η ΑΥΓΗ: Δικάστε υπόθεση Χ.Α.
“Αποφασισμένη εμφανίζεται η κυβέρνηση για τη λήψη όλων των αναγκαίων πολιτικών πρωτοβουλιών για την ταχεία και ομαλή διεξαγωγή της δίκης και δηλώνει έτοιμη να παρέμβει για να αλλάξει ο χώρος συνεδριάσεων και να συνεχιστεί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου”, γράφει η εφημερίδα.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Τώρα θα αξιολογηθούμε ως κυβέρνηση
Στη συνέντευξη του πρωθυπουργού, που δημοσιεύεται σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Αλέξης Τσίπρας προβαίνει σε μια δήλωση με ξεχωριστή σημασία: «Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δείξουμε τις κυβερνητικές μας επιδόσεις και να αξιολογηθούμε».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εκρηκτικό σκηνικό στο προσφυγικό
Όπως τονίζει η εφημερίδα «κλιμακώνεται η ένταση σε hotspots και κέντρα φιλοξενίας και σοβαρά επεισόδια ξεσπούν καθημερινά με την παραμικρή αφορμή· μαχαιρώματα, ξύλο, τραυματισμοί και φωτιές. Την Τετάρτη κάηκε το hotspot στη Λέσβο, την Πέμπτη ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια και φωτιά στο hotspot στη Σάμο. Στη Χίο, ομάδα ατόμων προκαλεί καθημερινά σοβαρούς καβγάδες. Στο Ελληνικό έχει δημιουργηθεί γκέτο».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Χειρουργούνται όσοι πληρώνουν τα υλικά!
Η εφημερίδα αναφέρεται στις καταγγελίες για λίστες που παρακάμπτονται από τους έχοντες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και τονίζει: «Τα πρωτοφανή που συμβαίνουν στο νοσοκομείο και είχε αποκαλύψει η "Μ" κατήγγειλαν χθες οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, προκαλώντας την παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης».

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: 3.000.000 στο παντελόνι
Η εφημερίδα αναφέρεται σε καταγγελία που έγινε κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής του Στέφανου Χίου, από ανώνυμο τηλεθεατή, που δήλωσε ότι έχει στοιχεία και θα τα καταθέσει όταν τον καλέσει εισαγγελέας.

Ο ΛΟΓΟΣ: «Αιμορραγεί» το σύστημα Υγείας
Η εφημερίδα τονίζει: «Μόνο 600 κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) λειτουργούν σήμερα στην Ελλάδα, ενώ κλειστές παραμένουν άλλες 180 έως 200, λόγω της έλλειψης προσωπικού, τη στιγμή που θα έπρεπε να υπάρχουν 2.000 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα».

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: «Κόβει» υπουργούς, διώχνει συνεργάτες
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Τσίπρας σε ρόλο Σόιμπλε! Υπό επιτήρηση θέτει τους υπουργούς του για τους επόμενους τρεις μήνες ο πρωθυπουργός, καθώς έχει διαπιστώσει δυσλειτουργίες, αρρυθμίες και κωλυσιεργίες σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό έργο».

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Εξώσεις- εξπρές σε 200.000 σπίτια
Ο Γιώργος Αυτιάς γράφει (όπως μιλάει): “Το υπουργείο Οικονομικών φέρνει τα πάνω κάτω σε σειρά οικονομικών θεμάτων της καθημερινότητας. Πρόθεση του υπουργείου, κατά τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, είναι «να σταθεροποιηθεί η πορεία των εσόδων και να τεθούν οι βάσεις για δικαιότερο σύστημα». Αντίθετα, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «τέταρτο κρυφό μνημόνιο σκληρής φορολογίας...»”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ολα για τη στήριξη του κεφαλαίου
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “ο νέος λεγόμενος «αναπτυξιακός νόμος», που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, περιλαμβάνει στήριξη επενδυτικών σχεδίων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, εκτεταμένες φοροαπαλλαγές, διαφόρων ειδών επιδοτήσεις και κρατικές ενισχύσεις, διαμόρφωση κατάλληλων υποδομών για τη στήριξη των σχεδίων κερδοφορίας τους, ευνοϊκούς όρους δανεισμού και κρατικών εγγυήσεων και άλλα πολλά”.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ: Παίζει τα ρέστα με κάβα 7,5 δισ.ευρώ
Η εφημερίδα αναφέρεται στον Αλέξη Τσίπρα και γράφει: «Πρωταρχικός στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να τιθασεύσει τις όποιες κραυγαλέες αντιρρήσεις των στελεχών του και να επαναπροσδιορίσει την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος».

ΤΑ ΝΕΑ: Οι καταθέσεις εξωτερικού στο μάτι της εφορίας
«Στο μάτι της Εφορίας μπαίνουν όλες οι καταθέσεις και οι λογαριασμοί που έχουν οι Έλληνες στις τράπεζες 100 χωρών του κόσμου, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε φορολογικούς παραδείσους, ακόμη και στην Ελβετία. Το  υπουργείο Οικονομικών θα έχει από την 1-1-2017 πλήρη εικόνα για εισοδήματα, μετοχές, καταθέσεις, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, μερίσματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία των φορολογουμένων», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πειρατές των μπλε κάδων «αδειάζουν» την ανακύκλωση
Η εφημερίδα αναφέρεται στα στοιχεία που δόθηκαν από το δήμο Θεσσαλονίκης για την ανακύκλωση, όπου «πριν πέντε χρόνια το τονάζ των απορριμμάτων και ανακύκλωσης συσκευασιών ανέρχονταν στους 121.193 τόνους, πέρσι έπεσε στους 112.720 τόνους, ως απόρροια της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, αλλά και της αυξητικής τάσης κλοπής ανακυκλώσιμων υλικών».

ESPRESSO: Δίδυμο αστυνομικού και ληστή πυροβόλησε τον Καλλίτση
«Οι επικοινωνίες μέσω κινητών τηλεφώνων «έκαψαν» το δίδυμο της αιματηρής επίθεσης στον hairstylist Πάνο Καλλίτση και στη σύζυγό του το βράδυ της 30ής Ιανουάριου στο υπόγειο γκαράζ τους. Ένας αστυνομικός και ένας σεσημασμένος ληστής χρηματαποστολών κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σοβαρά στην κοιλιακή χώρα τον κομμωτή των VIPs, έχοντας στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του στον περιφερειακό του Λυκαβηττού με τη βοήθεια ενός Ιρακινού», γράφει η εφημερίδα.

FREDDO: Ποιοι της στέρησαν την ελπίδα
Στην περίπτωση της κόρης του βουλευτή Νικολόπουλου, που είναι σε κώμα, αναφέρεται η εφημερίδα.

KARFITSA:  Η μυστική αποστολή του Πούτιν στο Άγιον Όρος
Μην πάει το μυαλό σας σε κατασκοπεία ή... αυτοκρατορικούς θρόνους και πυρηνικούς πολέμους. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο μητροπολίτης Μιλήτου ζήτησε από τον Πούτιν «να συμβάλλει με τον τρόπο του στο να βρεθούν τα λείψανα της Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας που εκλάπησαν από το ομώνυμο Μοναστήρι στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης στις 23 Απριλίου 2012».

ΚONTRANEWS: Να σταματήσουν οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς το Δημόσιο
Σύμφωνα με την εφημερίδα «αναστάτωση έχει προκαλέσει η απόφαση να κατάσχονται τα χρήματα που έχουν κατατεθειμένα σε διάφορες τράπεζες οι πολίτες, για οφειλές προς το δημόσιο. Πρόκειται για επικίνδυνη φάμπρικα που πρέπει να σταματήσει αμέσως, γιατί το μεν δημόσιο κερδίζει πενταροδεκάρες, ενώ οι πολίτες από το φόβο των κατασχέσεων, δεν πρόκειται να βάλουν ποτέ τα λεφτά τους που έχουν κάτω από τα στρώματα στις τράπεζες με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση το τραπεζικό σύστημα να χρηματοδοτήσει την αγορά».

PRESS TIME: Στα άδυτα της Μασονίας
Όπως γράφει η εφημερίδα «οι Τέκτονες «αναβαπτίζονται», κάνουν ένα άνοιγμα στο ευρύ κοινό, δίνοντας πια, στοιχεία για τη δράση και τις συναντήσεις τους. Σημειολογικά, εγκαινιάζοντας το νέο ιστότοπό τους δίνουν στη δημοσιότητα, για πρώτη φορά, φωτογραφίες από το εσωτερικό της Μεγάλης Στοάς, του κτιρίου με τις βαριά σφαλισμένες πόρτες στη συμβολή των οδών Αχαμνών και Σουρμελή, καθώς και από το Τεκτονικό Μέγαρο της Ελευσίνας».

SPIRTO: Άνοιξε η γη και τον κατάπιε
Η εφημερίδα γράφει: «Κραυγή αγωνίας βγάζουν οι καρδιακοί φίλοι του Γιώργου Μαρίνου. ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει κυριολεκτικά εξαφανιστεί. Όπως είχε αποκαλύψει το "Spirto" τον περασμένο Αύγουστο, ο κορυφαίος Έλληνας showman είχε πουλήσει όσο-όσο τη Βίλα του στον Νέο Βουτζά και εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο είναι άφαντος. Δεν μπορούσε να μένει πια στον επίγειο παράδεισό του για οικονομικούς λόγους αλλά και υγείας».

STAR PRESS: Η Παναγία δακρύζει σε σπίτι Τούρκων
«Το γεγονός αυτό, που χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο τον τουρκικό Τύπο σαν θαύμα, είναι πως μια ελληνορθόδοξη βυζαντινή εικόνα της Παναγίας, που έφτασε στα χέρια τους στην Αντιόχεια και την οποία είχαν πάρει μαζί τους στη Γαλλία, αν και μουσουλμάνοι, άρχισε να αναβλύζει δάκρυα από τα μάτια της. Όπως αναφέρει το ζευγάρι, τη συγκεκριμένη εικόνα τούς την είχε χαρίσει το 2006 ένας ορθόδοξος μοναχός από το Λίβανο. Από την πρώτη στιγμή που την πήραν αισθάνθηκαν τη μεγάλη αγιότητά της και μια πρωτόγνωρη αίσθηση ανάπαυσης στο σπίτι τους», γράφει η εφημερίδα.

THESSNEWS: Έταξαν την ΕΥΑΘ στους Γάλλους
Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, «ανησυχία για την Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) μετά τον Οδικό Χάρτη Ελλάδας - Γαλλίας, που συνυπέγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με το Γάλλο ομόλογό του Μ. Βαλς».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΓΟΡΑ: Ερχεται καταιγίδα στα εργασιακά!

ΑΞΙΑ: Ελπίδα για νέα αρχή

HMEΡΗΣΙΑ: Εκρηκτικό κοκτέιλ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η φοροδιαφυγή πίσω από τους υψηλούς φόρους


ΚΕΦΑΛΑΙΟ: 50 δισ.ΕΝΦΙΑ στα επόμενα 15 χρόνια!