Για «ενθαρρυντικά αποτελέσματα» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο».


«Την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε οι συνθήκες ήταν πολύ πιο δύσκολες από ό,τι σήμερα διότι η Ελλάδα δεν ήταν στον καλό δρόμο και γιατί η Ευρώπη είχε κάνει λάθη όπως και η Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν. Σήμερα, τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, ανέφερε, σημειώνοντας ότι ακόμη και η ανεργία σημειώνει πτώση, αν και όχι με ικανοποιητικό ρυθμό, όπως είπε.

Ζητώ σεβασμό στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αληθινό φίλο της Ελλάδας και σταθερό υποστηρικτή της ευρωπαϊκής ιδέας τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καλωσορίζοντάς τον στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, όπως είπε. 

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι τώρα «η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει σελίδα και να σχεδιάσει τις δομικές αλλαγές που χρειάζονται ώστε να οδηγηθούμε σε μια δίκαιη ανάπτυξη».

Ελπίζω και είμαι βέβαιος ότι με την ίδια σοφία που κινηθήκαμε περυσι με την ίδια σοφία θα κινηθούμε στο εξής ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να οικοδομήσουμε μια καλύτερη Ευρώπη για το μέλλον των λαών μας, πρόσθεσε.