Η Ελληνική Ραδιοφωνία καλύπτει την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών που διοργανώνεται στο Κολυμπάρι των Χανίων από τις 10 έως τις 26 Ιουνίου. 


Με καθημερινές εκπομπές, απευθείας συνδέσεις και ανταποκρίσεις  από το στούντιο της  ΕΡΤ Χανίων, η Ελληνική Ραδιοφωνία ενημερώνει τους ακροατές στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τις εργασίες του ιστορικού γεγονότος που φιλοξενεί η Κρήτη, το οποίο αφορά περισσότερους από 300 εκατομμύρια ορθόδοξους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο. 

Παράλληλα με την καθημερινή ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, εκπρόσωποι οργανώσεων  συζητούν θέματα  για τη θρησκεία, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος  (δικαιώματα, διακρίσεις, πόλεμοι, οικολογική καταστροφή, trafficking, προσφυγιά κ.ά) ενώ παρουσιάζεται και η πλούσια θρησκευτική και πολιτιστική παράδοση της Κρήτης. 

Καλεσμένοι και ακροατές έχουν, επίσης, την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από τα θέματα, στα οποία παίρνει θέση η Ορθόδοξη Εκκλησία και αποτελούν αντικείμενο συζήτησης των προκαθημένων και των αντιπροσωπειών που μετέχουν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. 

Οι μεταδόσεις της Ελληνικής Ραδιοφωνίας αρχίζουν την Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016, με ένα δίωρο αφιέρωμα από τις 18.00 έως τις 20.00. Συνεχίζονται την Κυριακή, 19 Ιουνίου με το συλλείτουργο των Προκαθημένων της Ορθόδοξης Εκκλησίας στις 08.00 και τη Δευτέρα 08.00-10.00 στην έναρξη των εργασιών της Συνόδου. Από την Τρίτη, 21 Ιουνίου, καθημερινά στις 19.00-20.00 θα μεταδίδεται ειδική εκπομπή από το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, τον 102 fm του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ3, τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΑ και τη Φωνή της Ελλάδος. 

Τις εκπομπές  επιμελούνται και παρουσιάζουν ο Γιώργος Παπαζαχαρίου και η Σοφία Πακαλίδου.