[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδωνΤο θέμα των τραπεζών, που κινδυνεύουν να πέσουν σε χέρια ξένων funds και των επικουρικών, που θα πληρωθούν μεν, αλλά με... μια λιγότερη λόγω "τεχνικών διαδικασιών" επιλέγουν για σήμερα οι περισσότερες εφημερίδες στα πρωτοσέλιδά τους.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: ΞΕΝΑ ΚΟΡΑΚΙΑ αρπάζουν τις τράπεζές μας
"Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» έχει τεθεί τις τελευταίες ώρες το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα, μετά την αποκάλυψη του βρώμικου κόλπου του κερδοσκόπου Τζο Πόλσον, ο onoios επιχειρεί από την πίσω πόρτα, να αρπάξει το σύνολο των επιχειρηματικών δανείων της Τραπέζης Πειραιώς. Όπως αποκαλύπτεται ο Αμερικανός ιδιοκτήτης του γνωστού κερδοσκοπικού fund, ο οποίος παράλληλα είναι και μέτοχος της Πειραιώς, κινεί από το παρασκήνιο τα νήματα, με προφανή στόχο να ελέγξει το μάνατζμεντ της μεγαλύτερης Ελληνικής Τράπεζας", τονίζει η εφημερίδα.
Εάν ο otoxos outos επιτευχθεί, ο Πόλσον θα μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να προχωρήσει σε αναδιαρθρώσειε επιχειρηματικών δανείων μεγάλων Ελληνικών εταιρειών, που νομοτελειακά θα καταλήξουν σε υφαρπαγή και αφελληνισμό εταιρικών περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα κ.λ.π.) μεγάληε αξίαε.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σόιμπλε uber alles»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «απαιτεί να εγκρίνονται από το Βερολίνο τα προσχέδια των προϋπολογισμών των κρατών, καταργεί την Κομισιόν. Ζητάει γκαουλάιτερ σε κάθε υπουργείο Οικονομικών. Το σχέδιό του για ολοκληρωτική κατοχή στη γηραιά ήπειρο».

ΕΘΝΟΣ: «Οι 6 εγκύκλιοι για συντάξεις-εφάπαξ»
Η εφημερίδα σημειώνει: «ποιοι υπάγονται στο παλαιό και ποιοι στο νέο καθεστώς συνταξιοδότησης. «Κλειδί» η 12η Μαΐου και ο χρόνος διακοπής επαγγέλματος για χιλιάδες επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Το νέο καθεστώς για την προσωρινή σύνταξη και τι θα ισχύσει για όσους έχουν οφειλές στα Ταμεία».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Προφητεία Αγίου Πορφύριου για τον "ηγέτη του ελληνισμού"
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ο π. Πορφύριος, κάνει λόγο για έναν ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ο οποίος θα βγει μέσα από τη συμφορά, για να συνεγείρει και να ενώσει τον κόσμο στο καλό (Κλείτου Ιωαννίδου, "Ο Γέρων Πορφύριος", Αθήνα 1993, σελ. 233).
Μιλά για έναν ΝΕΟ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, για ένα σπουδαίο και τρανό παλικάρι, που θα έχει ακλόνητη ορθόδοξη πίστη και Ιησού Χριστό στην καρδιά του".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τρώνε» μια επικουρική»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «όλοι οι συνταξιούχοι θα πληρωθούν 11 αντί 12 επικουρικές συντάξεις έως το τέλος του χρόνου. Ο νόμος Κατρούγκαλου, μετά από εισήγηση του ΕΤΕΑ, προβλέπει τη… χρονοκαθυστέρηση από 3 έως 6 ημέρες στις πληρωμές».

ΕΣΤΙΑ: «Οικονομία χωρίς ραχοκοκκαλιά»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «την τελευταία εξαετία, από τη στιγμή που ουσιαστικά χρεωκόπησε και εισήλθε σε καθεστώς διεθνούς επιτηρήσεως, η Ελλάς αναζητεί νέο παραγωγικό μοντέλο, που θα την βγάλει από την κρίση και θα οδηγήσει την οικονομία στην ανάκαμψη».

Η ΑΥΓΗ: «Τώρα η ευκαιρία της απλής αναλογικής»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «εφικτή η συγκέντρωση 200 ψήφων για την εφαρμογή της από τις επόμενες εκλογές. Ναι από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων στην κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών. Κρίσιμη η στάση του ΚΚΕ στην «επί της αρχής» ψηφοφορία».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Οι γύπες πετούν χαμηλά»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «διπλό «χτύπημα» δέχεται το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) ήρε στο παρά πέντε την εμπιστοσύνη του στον Χρ. Παπαδόπουλο για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Πειραιώς ενώ είχε δοθεί το «πράσινο φως» από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Φιάσκο με την Cosco για τον ΟΛΠ»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «οι κυβερνητικές παλινωδίες απειλούν να τινάξουν στον αέρα την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ και ταυτόχρονα επιδεινώνουν την εικόνα της χώρας ως επενδυτικού προορισμού. Οι Κινέζοι απειλούν με ακύρωση της εξαγοράς επειδή η κυβέρνηση άλλαξες όρους της συμφωνίας».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:  Απέναντι σε βουνό προβλημάτων ο Α. Ξανθός 
Η εφημερίδα τονίζει: "Σοβάδες από το ταβάνι που πέφτουν μέσα στα χειρουργεία, μονάδες εντατικής θεραπείας που λειτουργούν με δανεικούς αναπνευστήρες, κλειστά χειρουργικά κρεβάτια και καρδιολογικές κλινικές χωρίς βηματοδότες. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός".

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Καθάρματα με μούρη δολοφόνων
Η εφημερίδα αναφέρεται στο θέμα με τις επικουρικές συντάξεις.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κάλεσμα μπροστά στα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «κυβέρνηση-ΣΕΒ- ΕΕ στρώνουν το έδαφος της επόμενης λεηλασίας! Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας! Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή! Να προετοιμαστούμε για αγωνιστική απάντηση και αντεπίθεση!».

ΤΑ ΝΕΑ: «Κόπηκαν οι συντάξεις που «δεν κόβονται»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «από χθες δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι διαπιστώνουν τη σκληρή πραγματικότητα των μεγάλων περικοπών που υπέστησαν, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης σε όλους τους τόνους, ακόμη και πριν από μερικές εβδομάδες».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Η Ευρώπη στα τέσσερα»
Η εφημερίδα γράφει ότι «μετά το φρένο στην ενοποίηση, ή θα βρεθούν συμβιβασμοί ή θα πάμε σε πολυδιάσπαση. Σκληρό μήνυμα Ομπάμα υπέρ των εθνικών ταυτοτήτων και αλλαγών στην οικονομική πολιτική».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δεσμεύτηκε εις… τριπλούν για τα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης
Η εφημερίδα αναφέρεται στις υποσχέσεις του υπουργού Υγείας, Α. Ξανθού για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, υιοθετώντας τα λόγια του.

ESPRESSO: Ρωσίδα «μάγεψε » βουλευτή!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σφόδρα ερωτευμένος με τη Ρωσίδα συνεργάτιδά του είναι βουλευτής, που εξελέγη για πρώτη φορά στις τελευταίες εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Ο εν λόγω ανύπαντρος (και κλασικός εργένης κατά δήλωση του) πολιτικός αρέσκεται να οδηγεί αυτοκίνητα που ονειρεύονται πολλοί και συνήθως προτιμά τη συντροφιά αλλοδαπών γυναικών. Αυτή τη φορά δείχνει όμως μια μεγάλη σταθερότητα, αφού η επιστημονική συνεργάτις του, η οποία ζει χρόνια στην Ελλάδα και μιλά άπταιστα τα ελληνικά, του έχει γίνει απαραίτητη".

FREDDO: Δράμα και δικαίωση για την Παπακώστα
Η εφημερίδα αναφέρεται στην περίπτωση του γιου της βουλευτού της ΝΔ, ο οποίος, στα 34 χρόνια του, παρά τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, είναι "υποψήφιος διδάκτωρ στο Βιολογικόίου Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτό τον καιρό ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη διατριβή του, την οποία θα παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο".

KONTRA NEWS: «Τα κοράκια θέλουν να φάνε όλες τις τράπεζες»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «αν δεν ξυπνήσουν αμέσως κυβέρνηση, κόμματα, επιχειρηματίες και λαός, οι ξένοι τοκογλύφοι και οι γύπες μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν αρπάξει όλες τις ελληνικές τράπεζες και μαζί με αυτές το σύνολο των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας των εφιαλτικών μνημονίων που διέλυσαν την οικονομία και την κοινωνία».

STAR PRESS: Μπουρλοτιέρης καλόγερος γκρέμισε μοναστήρι!
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο καλόγερος χρησιμοποιούσε εκρηκτικά, για να επισπεύσει τις εργασίες σε μοναστήρι της Κρήτης και βρέθηκε στο εδώλιο γι αυτό.

VOICE: «Κλεπτοκρατία- Ο Αλέξης σπάει το απόστημα»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ο Φραγκιαδάκης δικαιώνει την «F&M Voice». Αυτοί έριξαν στα βράχια τον Μαρινόπουλο. Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «κανονιού». Υπερδανεισμός, αστοχίες και κακοδιαχείριση έφεραν τον Μαρινόπουλο στο χείλος του γκρεμού».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Μαρινόπουλος: Στο 99 άλλες τρεις εταιρείες»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ευρύτερες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση Μαρινόπουλου, καθώς με νέες αιτήσεις που υπέβαλε χθες η διοίκηση του ομίλου στο Πρωτοδικείο Αθηνών ζητεί να υπαχθούν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: « «Δούρειος ίππος» στις τράπεζες»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ο SSM μπλόκαρε την τοποθέτηση του διευθύνοντος συμβούλου στην Πειραιώς. Φόβοι για επιλογές προσώπων με στόχο τον έλεγχο της οικονομίας μέσω των τραπεζών. Ύποπτος ο ρόλος των funds. Με μειοψηφικά πακέτα επιδιώκουν άλωση των διοικήσεων».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]