Στο ίδιο έργο θεατές παραμένουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη ΒΙΠΕ Σίνδου καθώς τα περιστατικά κλοπών πρώτων υλών αλλά και των καταστροφών εξακολουθούν να είναι καθημερινό φαινόμενο.

Παρά τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, από το 2012 μέχρι και σήμερα, για άμεση παρέμβαση των αρμόδιων φορέων της πολιτείας, δεν έχει γίνει το παραμικρό, παρόλο που η κατάσταση έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Πρόσφατα το ΒΕΘ έγινε εκ νέου αποδέκτης παραπόνων επιχειρηματιών - μελών του, που επισημαίνουν ότι οι συμμορίες που λυμαίνονται στη δυτική Θεσσαλονίκη δεν διστάζουν να ανοίξουν ακόμη και τρύπες στους τοίχους των επιχειρήσεων προκειμένου να τις αποψιλώσουν. Πιο συγκεκριμένα συμμορίες που λυμαίνονται κυρίως ορειχάλκινα και γενικότερου ενδιαφέροντος μεταλλικά προϊόντα και υλικά, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους. Όπως καταγγέλλουν μέλη του επιμελητηρίου οι διαρρήκτες κόβουν παροχές τηλεφωνικών γραμμών, καλώδια της ΔΕΗ, απομονώνουν κάμερες και συστήματα ασφαλείας, ξηλώνουν σιδεριές ώστε να επιτύχουν πιο εύκολα το στόχο τους.

Τα κλοπιμαία κατευθύνονται συνήθως σε συγκεκριμένους αποδέκτες, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη για την παραγωγή νέων προϊόντων, την ώρα που οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, αισθάνονται ανίσχυροι και καλούνται να καλύψουν, συχνά ζημιές αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Η εκρηκτική κατάσταση ενισχύεται και από το γεγονός ότι ο φωτισμός στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου δεν λειτουργεί και κυρίως στη Β΄ είσοδο, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει επαρκής φύλαξη.

«Οι ληστρικές επιθέσεις των γνωστών - αγνώστων είναι καθημερινό φαινόμενο. Είναι ένα ζήτημα γνωστό, που το ΒΕΘ έχει αναδείξει πολλές φορές, ωστόσο μέχρι σήμερα οι προσπάθειες μας μοιάζουν με φωνή βοώντος εν τη ερήμω, καθώς δεν έχει γίνει το παραμικρό, αντίθετα το φαινόμενο εξελίσσεται σε Λερναία Ύδρα.Η κατάσταση αυτή αποτελεί ένδειξη της αδιαφορίας της πολιτείας για να βάλει ένα τέλος στη δράση του αμαρτωλού κυκλώματος, που το μόνο που κατορθώνει είναι να καταφέρει ένα ακόμη καίριο πλήγμα στη λαβωμένη επιχειρηματικότητα» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί το πρόβλημα του ηλεκτροφωτισμού και να ενισχυθεί η φύλαξη της περιοχής.