Σπείρα εννέα Βουλγάρων διαρρηκτών, που είχε ρημάξει σπίτια, εργοστάσια, εργοτάξια, αποθήκες και αγροικίες στην περιοχή του Λαγκαδά, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.


Σύμφωνα με την αστυνομία, η δράση της σπείρας εκτείνονταν στις περιοχές Λητής, Δρυμού, Μελισσοχωρίου, Λαγκαδά και Ασσήρου. Τα μέλη της, από τον Νοέμβριο του 2015 ως τον περασμένο Μάιο, προτιμούσαν κυρίως  εργαλεία, ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα. Συνολικά διέρρηξαν 18 σπίτια, εργοτάξια, εργοστάσια, αποθήκες και αγροικίες.

Μεταξύ των εννέα συλληφθέντων είναι και 48χρονος Βούλγαρος, που ήταν ο κλεπταποδόχος. Μάλιστα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός των κλοπιμαίων.


Σε βάρος των εννέα Βουλγάρων σχηματίστηκε δικογραφία, με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της Εγκληματικής Οργάνωσης, των Διακεκριμένων Περιπτώσεων Κλοπής και Αποδοχής και Διάθεσης Προϊόντων Εγκλήματος. Η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες, για να διακριβωθεί αν οι συγκεκριμένοι διαρρήκτες εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.