Ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από το γραφείο του πρωθυπουργού το επίσημο πρόγραμμα των συναντήσεων που θα έχει, αυτήν την εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας με τους πολιτικούς αρχηγούς, με αντικείμενο τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αλλαγή. 


Ωστόσο, όπως φαίνεται από τις βολές που αντάλλαξαν χθες Μαξίμου και Συγγρού, η συζήτηση δεν αναμένεται σε ιδιαίτερα συναινετικό κλίμα.

Συγκεκριμένα, οι συναντήσεις που έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ως εξής: 

  • Με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, την Τρίτη στις 17:00.
  • Με τον γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, την Πέμπτη 23/6 στις 12:00.
  • Με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, την Πέμπτη 23/6 στις 16:00
  • Με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, την Πέμπτη 23/6 στις 18:00
  • Με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, την Παρασκευή 24/6 στις 10:00
  • Με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, την Παρασκευή 24/6 στις 12:00.


Στον απόηχο των διαρροών για τις συναντήσεις αυτές χθες, Κυριακή, από το Μαξίμου και τη ΝΔ αντηλλάγησαν βολές, κάτι που φανερώνει πως η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού δεν θα υλοποιηθεί υπό συνθήκες συναίνεσης, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση.

Από την πλευρά της η Ένωση Κεντρώων ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει «μόνο την πρόταση απλής και ξεκάθαρης αναλογικής, χωρίς κανένα bonus, με διατήρηση του 3% για είσοδο στην Βουλή και χωρίς το σπάσιμο καμίας περιφέρειας».

Η Ένωση Κεντρώων σημειώνει ότι «οφείλουμε όλοι μας να διευρύνουμε την έννοια της δημοκρατίας και να στηρίξουμε τις κυβερνήσεις συνεργασιών για το καλό της Ελλάδας».