[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων


Θέματα... φόρων κερδίζουν σήμερα τη μάχη των πρωτοσέλιδων.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Εργασιακός Μεσαίωνας θα σαρώσει τα πάντα
«Μετά το τσουνάμι φόρων, την πώληση των δανείων σε funds και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, το σχέδιο απόλυτης φτωχοποίησης των Ελλήνων συνεχίζεται και από φθινόπωρο έρχεται και ο εργασιακός Μεσαίωνας για να ισοπεδωθεί οριστικά η ελληνική κοινωνία».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Το Μνημόνιο σκοτώνει»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «την ολοκληρωτική κατάρρευση των δεικτών υγείας στην Ελλάδα αποκαλύπτει το πόρισμα της έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, που διενεργήθηκε κατά την πρώτη, «μαύρη» περίοδο της οικονομικής κρίσης, από το 2009 έως το 2014».

ΕΘΝΟΣ: «Ασήκωτα πρόστιμα για αδήλωτα αυθαίρετα»
Η εφημερίδα σημειώνει: «τσουχτερά ποσά και πολλαπλάσιου κόστους συγκριτικά με αυτούς που θα τα δηλώσουν θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες που θα προσπαθήσουν να τα κρύψουν. Εξετάζεται αύξηση του προστίμου διατήρησης έως και 50% από 5% που είναι σήμερα. Τι προβλέπεται για όσους υπαχθούν στη ρύθμιση και έχουν υποπέσει σε μικρές παραβάσεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:  «Ζητήστε από τους Ρώσους δυο αεροπλανοφόρα για να σωπάσει ο Ιμάμης στην Αγία Σοφία»
Άνευ σχολίων...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τηλεφωνικό bullying από την εφορία!»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «κλήσεις σε σταθερό ή κινητό τηλέφωνο σε περισσότερους από 83.000 πολίτες από τη Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης. Οι υπηρεσίες πιέζουν για άμεση εξόφληση ή ρύθμιση οφειλών από ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος και μισθωτών υπηρεσιών. Προτεραιότητα δίνεται για τακτοποίηση «φρέσκων» χρεών που έγιναν ληξιπρόθεσμα εντός του 2016».

ΕΣΤΙΑ: «Χαμένες προσδοκίες για 65 δισ. ευρώ»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ο αριθμός προκαλεί ίλιγγο. Περίπου 65 δισεκατομμύρια ευρώ –εκ των 80 συνολικώς, που αποτελούν τις οφειλές φορολογουμένων προς το Δημόσιο- δεν θα εισπραχθούν ποτέ!. Στην κυνική αυτή ομολογία προέβη ο υπουργός Οικονομίας και Αναπτύξεως, Γιώργος Σταθάκης, χθες στη Βουλή, χρησιμοποιώντας τον όρο «νεκρές οφειλές» ».

Η ΑΥΓΗ: «Κίβδηλη αντιπολίτευση»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : « «Τα Νέα» έκαναν κεντρικό θέμα παρωχημένη (30 Μαΐου, πριν κλείσει η αξιολόγηση!) δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό της ΓΣΕΕ, ώστε να «διορθώσουν» τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τη δημοσκόπηση της Κάπα Research στο «Βήμα της Κυριακής», που προκάλεσε την αντίδραση της Ν.Δ.. Έρευνα της Alco στις ίδιες ημερομηνίες (30.5-2.6) είχαν δημοσιοποιήσει το «Πρώτο Θέμα» και το ΕΒΕΑ!

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Κυνηγώντας τα μεγάλα «κόκκινα» δάνεια»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «τον φάκελο της φυγάδευσης τραπεζικών χορηγήσεων στο εξωτερικό ανοίγουν οι διωκτικές αρχές. Ο οικονομικός εισαγγελέας Γ. Δραγάτσης άφησε περιθώριο πέντε ημερών στις τράπεζες να του δώσουν όλα τα στοιχεία για δάνεια άνω των 30 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκαν από το 2009 και έχουν «κοκκινίσει». Θα γίνει διασταύρωση με τις διάφορες λίστες του εξωτερικού».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Συνταγή ΤτΕ για την ανάπτυξη»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα έχει θετικές επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα, αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν, προειδοποιεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Στην έκθεση για τη νομισματική πολιτική, υπογραμμίζει ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι οι αυξήσεις φόρων και εισφορών, που έχουν υφεσιακό αντίκτυπο».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Οι πρόσφυγες επιστρέφουν στην Τουρκία
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, «μαζικές είναι οι προσπάθειες προσφύγων για επιστροφή στην Τουρκία μέσω των περασμάτων του ποταμού Έβρου. Σε καθημερινή βάση οι πρόσφυγες μετακινούνται κυρίως από τη Θεσσαλονίκη με τα τρένα που κατευθύνονται στον Έβρο, με σκοπό να φτάσουν σε περιοχές κοντά στο ποτάμι».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Δεν υπάρχει ανάπτυξη που να συμφέρει και τους εργαζόμενους και τα μονοπώλια»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή ο αναπτυξιακός νόμος ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν θα φέρει κανένα μέτρο ανακούφισης των εργαζομένων, δε θα λύσει κανένα λαϊκό πρόβλημα. Αναδείχτηκαν οι δύο στρατηγικές που συγκρούονται, η μία,, με τις όποιες παραλλαγές, που υπηρετεί το κέρδος, η άλλη που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ανώμαλη προσγείωση»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε σοβαρούς κινδύνους είναι εκτεθειμένη η οικονομία που πιέζεται ασφυκτικά από την υψηλή φορολογία, διαπιστώνει στην έκθεσή του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και διαλύει τον μύθο του αφηγήματος της κυβέρνησης. Ταυτοχρόνως αξιολογεί αρνητικά το συνολικό μείγμα των μέτρων, ενώ εκτιμά ότι δεν έχουν ληφθεί σοβαρές αποφάσεις για το χρέος».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Οι θεσμοί και… οι εκβιασμοί»
Η εφημερίδα γράφει ότι «ο εκλογικός νόμος αναμένεται να είναι το δεύτερο πεδίο πολιτικών και κομματικών συγκρούσεων την επόμενη περίοδο, αν και αυτή η υπόθεση αναμένεται να λήξει πολύ συντομότερα από εκείνη της συνταγματικής αναθεώρησης».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κίνδυνος για καρκίνο από πολύ ζεστά ροφήματα
Η εφημερίδα γράφει ότι «ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποκάλυψε ότι ο καφές δεν προκαλεί καρκίνο, αλλά μια νέα λεπτομερής έρευνα διαπίστωσε ότι τα πολύ ζεστά ροφήματα μπορεί να συνδέονται με τον καρκίνο του οισοφάγου. Ο καφές είχε χαρακτηριστεί ως πιθανή αιτία του καρκίνου το 1991, αλλά το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC), που αποτελεί μέρος του ΠΟΥ, επανεξέτασε εκ νέου τα αποδεικτικά στοιχεία. Η νέα λεπτομερής εξέταση των πολλών μελετών έδειξε ότι οι λάτρεις καφέ δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν».

ESRPESSO: Γκραν γκινιόλ στα Λιμανάκια
«Σκηνικό που παραπέμπει σε σενάριο «γκραν γκινιόλ» στήθηκε χθες τα ξημερώματα στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης από τον ή τους δράστες ενός εγκλήματος απίστευτης αγριότητας! Λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του άνδρα, ένας ανυποψίαστος ψαράς βρέθηκε μπροστά στη φρικιαστική εικόνα του πτώματος, που ήταν σφηνωμένο στα βράχια, σε ένα σημείο που είναι εδώ και χρόνια στέκι των gays», γράφει η εφημερίδα.

KONTRANEWS: «Το φιάσκο της κατσαρόλας του Κυριάκου και των νταβατζήδων»
Η εφημερίδα γράφει ότι «σε MEGAλο φιάσκο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους απελπισμένους νταβατζήδες της ενημέρωσης εξελίχτηκε η πολυδιαφημισμένη συγκέντρωση της κατσαρόλας στο Σύνταγμα. Ούτε 5.000 δεν μπόρεσε να μαζέψει η ΝΔ. Μείζον θέμα η νέα αποτυχία του Μητσοτάκη».

STAR PRESS: Δέκα αγωγές από τη Μίνα
Το πρωτοσέλιδο αφορά την υπόθεση του τροχαίου του Παντελή Παντελίδη.

VOICE: «Το μεγάλο τους τσίρκο»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι « Αλέξη σε θέλουμε πρωθυπουργό, όχι… θηριοδαμαστή. Χτίζει προσωπικό μηχανισμό στις τράπεζες ο Γιάννης Στουρνάρας».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Η υπερφορολόγηση απειλεί την οικονομία»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «επικριτικός στην επιλογή της κυβέρνησης να επιβάλει πρόσθετους φόρους εμφανίστηκε μέσω της έκθεσής του για τη Νομισματική Πολιτική ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: « «Θηλιά» οι φόροι»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: στη σαφή προειδοποίηση ότι η υπέρμετρη φορολόγηση και η ενδεχόμενη καθυστέρηση στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων είναι σημαντικοί κίνδυνοι για την οικονομία, προχώρησε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]