Ίδια θέματα, διαφορετικές ματιές στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: 8 στους 10 Έλληνες δεν θα πάνε διακοπές
"Οι οικονομικοί λόγοι αλλά και η επαγγελματική και εισοδηματική αστάθεια αποτελούν τους βασικότερους λόγους που ακόμη περισσότεροι Έλληνες σε σχέση με πέρυσι δεν θα κάνουν διακοπές. Σύμφωνα δε με υπολογισμούς του ΙΝΚΑ το ελάχιστο κόστος για διαμονή-διατροφή 15 ημερών μιας 4μελούς οικογένειας αγγίζει πλέον τα 2.550 ευρώ", επισημαίνει η εφημερίδα. 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Εταιρία φάντασμα στην 'Αυγή'»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «μπορεί η «Αυγή» να είχε υψώσει παντιέρα διαφάνειας για τις offshore των πολιτικών, όμως μια αποκάλυψη που έκαναν βουλευτές της Ν.Δ. χθες στη διαδικασία ακρόασης μαρτύρων στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής η οποία διερευνά την υπόθεση των δανειοδοτήσεων κομμάτων και ΜΜΕ προκαλεί αναταράξεις και στην Κουμουνδούρου».

ΕΘΝΟΣ: «Τα μυστικά για μεταθέσεις-αποσπάσεις»
Η εφημερίδα σημειώνει: «Δημόσιο: ψηφίζεται μέσα στον Ιούλιο το νομοσχέδιο για την κινητικότητα. Η διαδικασία κάλυψης των κενών θέσεων στις υπηρεσίες και το ετήσιο χρονοδιάγραμμα για υποβολή αιτήσεων, προκήρυξη θέσεων και τοποθέτηση. Τα κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Συνέντευξη με Ρώσο πράκτορα για Πούτιν, βασιλιά κι Ελλάδα
Η εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη με Ρώσο πράκτορα και υποστηρίζει ότι αυτός είπε πως "το δημοψήφισμα, το BREXIT, είναι ουσιαστικά συνέπεια της ΝΕΑΣ άτυπης συμφωνίας Ρωσίας και ΗΠΑ, που οδηγεί σε μία ΝΕΑ ΓΙΑΛΤΑ. Η διάλυση της Ε.Ε. είναι απόλυτα συμβατή με τα συμφέροντα των δύο υπερδυνάμεων. Ο πρωθυπουργός Κάμερον "θυσιάστηκε" για να υλοποιηθεί η ΝΕΑ παγκόσμια συμμαχία Β. ΠΟΥΤΙΝ και Μ. ΟΜΠΑΜΑ". 


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ξεπέρασαν και το μνημόνιο στο ΕΚΑΣ!»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «καταργούν το ΕΚΑΣ από το 40% των δικαιούχων, ενώ το μνημόνιο προέβλεπε μόνο για το 20%. Τον Ιούλιο πληρώθηκαν 376.230 βοηθήματα, ενώ τον Ιούλιο θα το εισπράξουν 144.951 λιγότεροι. Η κυβέρνηση ζητάει και την επιστροφή του ΕΚΑΣ Ιουνίου σε 1 έως 6 δόσεις».

ΕΣΤΙΑ: «Επιλογή Τσίπρα οι νέοι φόροι»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «οι φόροι απετέλεσαν την βασική δημοσιονομική επιλογή των κυβερνήσεων της τελευταίας εξαετίας, στην προσπάθειά τους να αυξήσουν τα κρατικά έσοδα και, παραλλήλως, να μην προχωρήσουν σε μείωση του κράτους, με το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών ή την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων».

Η ΑΥΓΗ: «Η λίστα της χρεοκοπίας»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «αποκαλυπτικά στοιχεία στη Βουλή για τα θαλασσοδάνεια. Μη εξυπηρετούμενα δάνεια της ΝΔ (5 εκατ.) και του ΠΑΣΟΚ (8,7 εκατ.) προς την Εθνική, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας. Στα 900 εκατ. τα τραπεζικά δάνεια προς τα ΜΜΕ. Μη εξυπηρετούμενα τα μισά. Στο 50%-90% οι ακάλυπτοι κίνδυνοι των δανείων».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Οι φούσκες της ασυδοσίας»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «Σούπερ Μάρκετ Μαρινόπουλος- Αλυσίδα κινδύνων. Με «όμηρους εργαζόμενους και προμηθευτές, αναζητεί λύση η επιχείρηση για συνολικά χρέη 1,3 δισ. ευρώ. –Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης-Δανεικά και αγύριστα. Άνοιξε, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, το κουτί της Πανδώρας, με τα «θαλασσοδάνεια» των ΜΜΕ»..

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Αγωνία στην αγορά λόγω Μαρινόπουλου»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «ένα βήμα από την πτώχευση βρίσκεται ο Μαρινόπουλος, η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας, στην οποία απασχολούνται 12.500 άτομα. Υπό το βάρος των διαταγών πληρωμής από σειρά προμηθευτών, η εταιρεία υπέβαλε αίτημα προστασίας από τους πιστωτές, με βάση τον πτωχευτικό κώδικα, προκειμένου να εφαρμοστεί σχέδιο εξυγίανσης».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 10.000 επιχειρήσεις θα διώξουν την ανεργία 
"Σε μόλις 3.000 δυναμικές επιχειρήσεις βασίζονται οι προσδοκίες για μείωση της ανεργίας, ωστόσο οι δυνατότητες τους είναι πεπερασμένες. Για να περιοριστεί το ένα εκατομμύριο των ανέργων απαιτείται να ιδρυθούν πάνω από 10.000 νέες επιχειρήσεις, που θα πρέπει να προσλάβουν τουλάχιστον πενήντα άτομα έκαστη. Αυτό επισήμανε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP) Τζέιμς Καλέγια μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου υπενθύμισε ότι η ανεργία στην Ελλάδα έχει υποχωρήσει στο 24,1% βάσει των στοιχείων του περασμένου Μαΐου", τονίζει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Διαμαρτυρία τη Δευτέρα, στις 12 μ. στο υπουργείο Εργασίας»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «παράσταση διαμαρτυρίας, ενάντια στους νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς, οργανώνουν τη Δευτέρα 4 Ιούλη, στις 12 μ. στο υπουργείο Εργασίας, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα της Αττικής. Καλούν σε οργάνωση της πάλης χωρίς καθυστέρηση, ενάντια στην απληρωσιά, στις απολύσεις και τα νέα αντεργατικά μέτρα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Αμηχανία και αυτοσχεδιασμοί»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε προφανή αδυναμία να χαράξει στρατηγική βρίσκεται η κυβέρνηση μετά τις τεκτονικές αναταράξεις που προκαλεί το Brexit στην Ευρώπη. Από τις Βρυξέλλες τα μηνύματα πάντως είναι σαφή και συνοψίζονται στην απαίτηση για πιστή εφαρμογή του Μνημονίου που εν προκειμένω λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για τη χώρα».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πρώτοι στο κάπνισμα πρώτοι και στους γιατρούς
Όπως γράφει η εφημερίδα, "οι Έλληνες είναι οι πρώτοι στο ημερήσιο κάπνισμα, δηλαδή έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων επί του γενικού πληθυσμού που δηλώνουν ότι καπνίζουν κάθε μέρα. Είστε έτοιμοι; Σύμφωνα με στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καπνίζει το 42,8% των Ελλήνων".

ESPRESSO:  Μου την έστησαν με 15χρονη πειρασμό
"Κραυγή απόγνωσης βγάζει λίγες ώρες μετά την ομόφωνη αθώωσή του από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας ο 52χρονος επιχειρηματίας, που ενεπλάκη στο σκάνδαλο με το 15χρονο call girl. Ο Ασημάκης Κατόπης μιλά στην «Espresso» και αποκαλύπτει ότι, ενώ ήταν ένας πανίσχυρος προμηθευτής ιατρικού εξοπλισμού,η ζωή του γκρεμίστηκε, κατάντησε να παίρνει ψυχοφάρμακα και είναι υπό παρακολούθηση", γράφει η εφημερίδα.

FREDDO: Λουκέτο-σοκ στον Μαρινόπουλο
"Κέρδισε χρόνο ο Όμιλος Μαρινόπουλος μετά την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών υπέρ της εταιρείας, μέχρι την 1 η Ιουλίου και ώρα 11, όταν και θα συζητηθεί τελικά η αίτηση για ένταξη της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης του Πτωχευτικού Κώδικα", γράφει η εφημερίδα. 

KONTRA NEWS: «Άχρηστους και ανεπάγγελτους τους Ευρωβουλευτές! »
Η εφημερίδα γράφει ότι «ανεπάγγελτους, ψεύτες και άχρηστους αποκάλεσε την πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών ο ηγέτης του κόμματος της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου Νάιτζελ Φάρατζ, πρωταγωνιστής του Brexit, μιλώντας χθες σε μια θυελλώδη «αποχαιρετιστήρια» ομιλία του στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ε.Ε.: Διαζύγιο χωρίς εκπτώσεις»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «έντονες πιέσεις προς το Λονδίνο, προκειμένου να αρχίσει το συντομότερο η διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, άσκησαν χθες οι Ευρωπαίοι ηγέτες, αξιωματούχοι θεσμικών οργάνων και η Ευρωβουλή, ενώ προειδοποιούν πως δεν πρόκειται να γίνουν «εκπτώσεις» στις διαπραγματεύσεις».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Βόμβα στην αγορά»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «αίτηση για το άρθρο 99 κατέθεσε η «Μαρινόπουλος»- Σε κίνδυνο 13.000 εργαζόμενοι, 3.000 προμηθευτές. Την Παρασκευή εξετάζεται το αίτημα στο Πρωτοδικείο. Ύστατη λύση για να αποφευχθεί ο "ξαφνικός θάνατος». Στο παρά 5’ δεν επιτεύχθηκε το deal με τον Σκλαβενίτη».