[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

"Ανοίγει" το Ανοικτό ΠανεπιστήμιοΠρόσκληση για εγγραφές φοιτητών σε έξι νέα προγράμματα σπουδών θα αναρτήσει την Τετάρτη στο δικτυακό τόπο του το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. 


«Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο παρέμενε επί σειρά ετών με τα ίδια προγράμματα σπουδών, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται από ακαδημαϊκή στασιμότητα» παραδέχτηκε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής, καθηγητής Βασίλης Καρδάσης. 

Επισήμανε ακόμα ότι, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, η προθεσμία για εξόφληση των διδάκτρων θα παραταθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Τα νέα προγράμματα είναι:


  1. Δημιουργική γραφή, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
  2. Επιστήμη της Αγωγής για την εκπαίδευση ατόμων με προβλήματα γραπτού και προφορικού λόγου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
  3. Σύγχρονες δημοσιογραφικές σπουδές, αποκλειστικό πρόγραμμα του Ανοικτού Πανεπιστημίου.
  4. Διαχείριση γήρανσης και χρόνιων νοσημάτων, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
  5. Κοινωνιολογία, ιστορία και ανθρωπολογία στον αθλητισμό.
  6. Γλωσσική εκπαίδευση για πρόσφυγες και μετανάστες, το οποίο είναι στην αγγλική γλώσσα.
  7. Ένα έβδομο για τη Δημόσια Διοίκηση σχεδιάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αφορά το μάνατζμεντ στον δημόσιο τομέα, πρόσθεσε ο κ. Καρδάσης.


Αναφερόμενος στις αλλαγές που υλοποιεί το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, σημείωσε πως «μία πρώτη σημαντική καινοτομία είναι ότι η φοίτηση ξεκινά τον Οκτώβριο, διότι μέχρι τώρα το ενδιαφέρον εκδηλωνόταν τον Οκτώβριο, η κλήρωση γινόταν τον Δεκέμβριο και η φοίτηση ξεκινούσε τον επόμενο Οκτώβριο, δηλαδή έπειτα από 11 μήνες».

Η δεύτερη αλλαγή που εφαρμόζεται από την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά είναι η δυνατότητα παρακολούθησης μεμονωμένων θεματικών ενοτήτων, χωρίς διαδικασία κλήρωσης.

Και μια τρίτη αλλαγή είναι η ψηφιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού των νέων προγραμμάτων, με αντίστοιχη μείωση του κόστους σπουδών.

Όσον αφορά στο εκπαιδευτικό προσωπικό, ο κ. Καρδάσης ανέφερε: «Δίνουμε τη δυνατότητα κύριας απασχόλησης στο ΕΑΠ νέων επιστημόνων, που έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και οι οποίοι τώρα φεύγουν για το εξωτερικό». 

«Μέσα στον Ιανουάριο ευελπιστούμε να παρουσιάσουμε τις πανεπιστημιακές εκδόσεις του ΕΑΠ, μέσα από τη δημιουργία εκδοτικού οίκου, με στόχο να διανεμηθεί στην ελεύθερη αγορά το εκπαιδευτικό υλικό του» πρόσθεσε.

«Στοχεύουμε στην ενίσχυση νέων επιστημόνων μέσω της έκδοσης διδακτορικών διατριβών, στην έκδοση μονογραφιών από έλληνες συναδέλφους, μεταφράσεις ξένων επιστημονικών βιβλίων, καθώς και ένα ερευνητικό πρόγραμμα που θα καταλήγει σε εκδοτικό, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στην επανάσταση του 1821, ενόψει του γεγονότος ότι σε πέντε χρόνια συμπληρώνονται δύο αιώνες από το συγκλονιστικό γεγονός της ελληνικής επανάστασης» υπογράμμισε ο κ. Καρδάσης.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]