Η βουλευτίνα Τζο Κοξ (στο κέντρο της φωτογραφίας που τραβήχτηκε πριν δυο μέρες) που είχε δεχτεί επίθεση ενώ ετοιμαζόταν να μιλήσει σε ψηφοφόρους της στην περιφέρειά της, υπέκυψε στα τραύματά της, ανακοίνωσε η αστυνομία.


Σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για να διαπιστωθούν τα κίνητρα του δράστη.

Σε ανάρτηση του στο Twitter για τον θάνατο της βουλευτή του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Τζο Κοξ, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ότι: "η κατάληξη της #JoCox μας γεμίζει θλίψη. Η μνήμη της θα συνοδεύει τους αγώνες για μια ενωμένη και ειρηνική Ευρώπη".

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δική του ανάρτηση, αναφέρει: «Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένειά της, ιδιαίτερα με τον σύζυγο και τα δύο της παιδιά», σημείωσε στο Twitter.

«Η δολοφονία της Τζο Κοξ είναι σοκαριστική. Ένα χτύπημα μισαλλοδοξίας και φανατισμού», τόνισε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για «χτύπημα στην καρδιά της ευρωπαϊκής ιδέας, της Δημοκρατίας, του δικαιώματος στη ζωή, στην άποψη, στην ελεύθερη σκέψη. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον βρετανικό λαό και την οικογένεια της. Μαζί με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Ευρώπης και του κόσμου, ενώνουμε την φωνή μας και την πίστη μας ότι ο φόβος, ο διχασμός και το μίσος δεν θα περάσουν», πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.