Ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή στον καθένα, επέβαλε, σήμερα, το Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε διευθυντή σχολείου και την πρώην προϊσταμένης της
διεύθυνσης κατασκευών και αρχιτεκτονικών έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, για το θάνατο δασκάλας μέσα σε σχολείο.


Το περιστατικό συνέβη το Δεκέμβριο του 2012, σε σχολείο της Κάτω Τούμπας. Η δασκάλα πήγε στο δώμα, που χωρίζονταν από το κυρίως κτίριο με ψευδοροφή, για να βάψει με σπρέι χαρτόνια, ώστε να μην αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα οι μαθητές της. Το ξεκλείδωσε με το ειδικό πόμολο που της έδωσε η καθαρίστρια, αλλά όταν πάτησε στο πάτωμα, που ήταν και η ψευδοροφή του κάτω ορόφου από το δώμα, αυτή υποχώρησε στο βάρος της και η άτυχη 41χρονη βρέθηκε στο κενό από ύψος 10 μέτρων. Κατέληξε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Στο εδώλιο κάθισαν, σήμερα,  ο τότε διευθυντής του 21ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης, στο οποίο δίδασκε η άτυχη γυναίκα, και η τότε προϊσταμένη της διεύθυνσης κατασκευών και αρχιτεκτονικών έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, αρμόδια για τη συντήρηση των σχολείων. Το δικαστήριο τους καταδίκασε, επειδή ο πρώτος δε μερίμνησε να μην υπάρχει πρόσβαση στο χώρο που έγινε το ατύχημα, ενώ η δεύτερη επειδή δε μερίμνησε να υπάρχει προστατευτικό κιγκλίδωμα γύρω από την ψευδοροφή.