Έχει τις καλύτερες σχέσεις με τους Τσίπρα - Μητσοτάκη εξ... ανάγκης, θα έκανε οικουμενική και με τον εχθρό του, αλλά δεν ξαναθέλει τον Σημίτη στην πολιτική. Κυρίες και κύριοι, ο Βασίλης Λεβέντης!


Ο κ. Λεβέντης συναντήθηκε με κάποιους δημοσιογράφους σε καφέ της παραλιακής και απάντησε πως, όσον αφορά τους Τσίπρα - Μητσοτάκη «διατηρώ πάση θυσία καλές σχέσεις για να τους πάω σε οικουμενική κυβέρνηση». Προέβλεψε ότι θα γίνει οικουμενική κυβέρνηση χωρίς εκλογές, διότι όπως είπε στο δεύτερο εξάμηνο του έτους δε θα έρθουν οι επενδύσεις που περιμένει η κυβέρνηση και θα αναγκαστεί υπό το βάρος των πιέσεων να καταφύγει σε τέτοια λύση, αλλά νωρίτερα παραδέχτηκε πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας του είπε, χαρακτηριστικά: «Είναι άνθρωποι αυτοί (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ) για οικουμενική»; Κι εκείνος απάντησε: «Και με τον εχθρό μου θα έκανα οικουμενική».

Την ίδια στιγμή, όμως, παραδέχτηκε πως δεν υπέγραψε  για να παραπεμφθεί το θέμα της Αγ. Σοφίας και των δήθεν Τσάμηδων στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής επειδή από πάνω υπήρχαν οι υπογραφές των Μητσοτάκη, Γεννηματά και Θεοδωράκη και πως το ίδιο είχε κάνει όταν ανάλογο αίτημα για την υπόθεση του ΕΣΡ του είχε θέσει ο κ. Φίλης!

Είπε ότι είναι αντίθετος με την επιστροφή του Κώστα Σημίτη στην ενεργό πολιτική, όπως πρότεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης και τόνισε ότι το προσφυγικό θα απασχολεί επί χρόνια τη χώρα μας, προβλέποντας ότι η Τουρκία θα αρχίσει και πάλι να στέλνει προς την Ελλάδα στρατιές προσφύγων.

Ο κ. Λεβέντης είπε ότι το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι η προσπάθεια Τσίπρα να μην μπει στη Βουλή η Λαϊκή Ενότητα, ενώ επέκρινε τον Γιώργο Παπανδρέου, που κόβει ψήφους από το ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε δε πως αν φύγουν από το ΠΑΣΟΚ ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος και δυο τρία άλλα στελέχη η Φώφη Γεννηματά θα πάει στο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ενδεχόμενες εκλογές είπε ότι η Ένωση Κεντρώων θα πάρει ποσοστό 7% - 11%, ενώ το κόμμα Καρατζαφέρη δεν πρόκειται να κατεβεί σε εκλογές επειδή θα δει ότι δημοσκοπικά βρίσκεται στο 0,6%. Πάντως τόνισε ότι βλέπει πρωτιά της ΝΔ στις επόμενες εκλογές με διαφορά 8 – 12 μονάδων. Προσθέστε όλα αυτά και μάλλον θα βρείτε αποτέλεσμα... πάνω από 100%...