Για ανελέητο ξύλο ανάμεσα σε οπαδούς της Ρωσίας, της Αγγλίας και της Γαλλίας κάνουν λόγο τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.


Οι θερμόαιμοι άρχισαν τις συμπλοκές από το βράδυ της Παρασκευής και συνέχισαν τον μεταξύ τους «πόλεμο» και το πρωί του Σαββάτου στο παλιό λιμάνι της Μασσαλίας, όπου σήμερα στις 22:00 είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το ντέρμπι του 2ου ομίλου του EURO 2016 ανάμεσα στην Αγγλία και στη Ρωσία (Βελοντρόμ).

Όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων πάνω από 250 αστυνομικοί επενέβησαν με δακρυγόνα για να σταματήσουν την εντυπωσιακή, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ένταση μεταξύ των οπαδών, οι οποίοι διαλύθηκαν και διέφυγαν τρέχοντας μέσα από τους κοντινούς δρόμους του λιμανιού.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα έδωσαν στη δημοσιότητα σκηνές και φωτογραφίες από οπαδούς που είχαν έρθει στα χέρια, χτυπιόντουσαν με αντικείμενα κι έσκιζαν ο ένας τα ρούχα του άλλου. Οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά του, ενώ έφεραν βαρύ οπλισμό, όπως γκλομπ, σιδερόβεργες, ενώ άλλοι κρατούσαν καρέκλες!

Στις εικόνες που προβλήθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται ένας Βρετανός οπαδός να έχει πέσει στο έδαφος τραυματισμένος, ενώ δεκάδες αστυνομικοί αποκλείουν την πρόσβαση σε πολλούς δρόμους στο παλιό λιμάνι. 

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τις αρχές για το αν υπάρχουν τραυματίες ή, αν έγιναν συλλήψεις. Αξίζει να επισημανθεί ότι ήταν η τρίτη συνεχόμενη μέρα που η Μασσαλία συγκλονίζεται από τις ταραχές μεταξύ των οπαδών.