Με τις Σαββατιάτικες, σήμερα, τα περίπτερα, λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος.


ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Απόρρητο πόρισμα: Ποιος έκαιγε την Ελλάδα το 2007
Η εφημερίδα διαφημίζει «συγκλονιστικά στοιχεία για τις φωτιές που έκαψαν την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2007 όταν κάποιοι θέλησαν να ρίξουν την κυβέρνηση Καραμανλή».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Όποιοι προλάβουν για δωρεές, γονικές παροχές»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «χωρίς φόρο μπορούν να γίνουν δωρεές και γονικές παροχές πρώτης κατοικίας αξίας έως 200.000 ευρώ! Αν μάλιστα πρόκειται για πρώτη κατοικία που αποκτάται με γονική παροχή ή δωρεά από έγγαμο φορολογούμενο, ισχύει αφορολόγητο όριο 250.000 ευρώ».

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: «Ελεύθεροι λαοί σε ελεύθερες χώρες»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «ξεκινά την Παρασκευή, 24 Ιουνίου, το Resistance Festival στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Η Λέιλα Χάλεντ, ζωντανός θρύλος της Παλαιστινιακής Αντίστασης, θα μιλήσει στην εναρκτήρια εκδήλωση».

ΕΘΝΟΣ: «Οι ανατροπές στις βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ»
Η εφημερίδα σημειώνει: «πολύπλοκη εικόνα δείχνουν οι βαθμολογίες. Η μαζική αποτυχία-έκπληξη σε Ιστορία και Μαθηματικά «πιέζει» τις βάσεις σε τρία επιστημονικά πεδία. Σε ποιες σχολές αναμένεται άνοδος».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Η Πόλη θα ελευθερωθεί και η Αγία Σοφία θα λειτουργηθεί»
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι αυτό διεμήνυσε ο Όσιος Παΐσιος σε όραμα που είδε ένα μικρό παιδί.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Νέο τοπίο στις βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «επιδόσεις δύο άκρων με έκρηξη αριστούχων και υψηλά ποσοστά κάτω από τη βάση δείχνουν τα στατιστικά των βαθμολογιών. Μικρή άνοδος σε σχολές Νομικής, Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας της Αθήνας, στα περσινά επίπεδα στην περιφέρεια».

ΕΣΤΙΑ: «Παγιδεύεται η διπλωματία»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «μετά την τελευταία αποτυχία της επισκέψεως Κοτζιά στην Αλβανία και την αδύναμη ελληνική αντίδραση στο «πανώ» που υψώθηκε στο στάδιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για τους «100.000 Τσάμηδες θύματα των Ελλήνων», είναι προφανές ότι η εξωτερική πολιτική μας έχει παγιδευθεί σε αδιέξοδο».

Η ΑΥΓΗ: «Ματωμένο δημοψήφισμα»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «φωνάζοντας το σύνθημα «Πρώτα η Βρετανία, ο πενηντάχρονος δράστης σκότωσε τη βουλευτή των Εργατικών. Ανεστάλησαν όλες οι συγκεντρώσεις, υπέρ και κατά του Brexit, μία εβδομάδα πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα. Πάγωσαν Βρετανία και Ευρώπη από τη δολοφονία της Τζο Κοξ».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Το Brexit τρομάζει την Ευρώπη»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «το Brexit or no Brexit –Να βγει κανείς ή να μη βγει; Με ποιους θα πάνε οι Βρετανοί και ποιους θα αφήσουν; Διχασμένοι εμφανίζονται οι ψηφοφόροι, ενώ καθοριστική θεωρείται η ψήφος των αναποφάσιστων».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ανοχύρωτο παραμένει το Πολυτεχνείο»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «το χρονίζον πρόβλημα των συνεχώς επεισοδίων στο Πολυτεχνείο, το οποίο ουδείς φαίνεται διατεθειμένος ή επαρκής για να λύσει, επανέρχεται στο προσκήνιο, μετά τη νέα πυρπόληση λεωφορείου και τρόλεϊ στην οδό Πατησίων».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η υγεία νοσεί, λένε οι Θεσσαλονικείς
Στην έρευνα του Ιατρικού Συλλόγου αναφέρεται η εφημερίδα που υπογραμμίζει: «Το 56,7% των Θεσσαλονικέων είναι δυσαρεστημένο, ενώ μόλις το 13,9% δηλώνει ικανοποιημένο και το 26,3% ούτε ικανοποιημένο ούτε δυσαρεστημένο».

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Το σκοτεινό πρόσωπο της κόκκινης μαφίας
Η εφημερίδα ισχυρίζεται: «Τι θα πρέπει να καταλογίσει πολιτικά και να χρεώσει ηθικά ένας υγιής έλληνας πολίτης στον άνθρωπο που από τις παρυφές των πρασινοφρουρών του βρώμικου και διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ των «σκυλιών» και της Χάρυβδης μεταπήδησε στον ερμαφρόδιτο ΣΥΡΙΖΑ και κατάντησε (γιατί περί κατάντιας πρόκειται) να εκτελεί με προγραμματισμό και σχέδιο, αντισυνταγματικές διατάξεις υποδούλωσης του Λαού σε έναν γύψο καταπάτησης στοιχειωδών δικαιωμάτων του»;

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: «Ποιοι υπονομεύουν τον πρόεδρο της ΝΔ»
Σύμφωνα με την εφημερίδα: «γιατί ξέσπασε εμφύλιος για τη διεύρυνση του κόμματος. Ποιοι αντιδρούν στα σχέδια του Κ. Μητσοτάκη. Κλίμα εσωστρέφειας προκάλεσε η συζήτηση για την αναθεώρηση».

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: «Οι αλλαγές-φωτιά σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα»
Η εφημερίδα γράφει ότι «όλα, πλέον, μπαίνουν στο τραπέζι. Μισθοί, επιδόματα, προαγωγές, συμβάσεις και μισθολογική εξέλιξη. Σοβαρότατες είναι οι εξελίξεις στο θέμα των μετακινήσεων, των αποσπάσεων και των μεταθέσεων. Πάνω από 500.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν άμεσες επιπτώσεις».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Βαθύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «τη βαθύτερη εμπλοκή στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με άξονα το Αιγαίο και τους κλιμακούμενους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, όπως απλώνονται σε όλη την περιοχή από Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Κεντρική Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή, δρομολογεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ: « Μαύρο χρήμα από την Ελλάδα συντηρεί τους Τσάμηδες»
Η εφημερίδα τονίζει ότι «η γραμμή πυρός αποκαλύπτει Στοιχεία – φωτιά από την ΕΥΠ για τις διασυνδέσεις του Αλβανού αρχινονού στη χώρα μας με το βαθύ κράτος των Τιράνων και τις παραστρατιωτικές οργανώσεις στο Κόσοβο».

ΤΑ ΝΕΑ: «Παίζουν μπάλα με το Σύνταγμα»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε ένα ακόμη πολιτικό παιχνίδι με προφανή σκοπιμότητα επιδίδεται η κυβέρνηση βάζοντας σε πρώτο πλάνο τις αλλαγές στο Σύνταγμα. Με σκέψεις ακόμη και για άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το Μαξίμου επιχειρεί αντιπερισπασμό καθώς εκτιμά ότι θα προκαλέσει προβλήματα στην αντιπολίτευση».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Γιατροί και Θεσσαλονικείς δυσαρεστημένοι με την Υγεία
«Περισσότεροι από τους μισούς Θεσσαλονικείς είναι δυσαρεστημένοι από τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα κοινής γνώμης για τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ). Μάλιστα, οι πιο πολλοί (62%) προτιμούν να επισκεφτούν ιδιώτες γιατρούς για τα προβλήματα της υγείας τους», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Πάω Ζυρίχη για ευθανασία
«Μια απόφαση που σοκάρει πήρε ο Αλέξανδρος Βέλιος, αμέσως αφότου έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο και του απομένουν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, μόνο τρεις με έξι μήνες ζωής. Ο δημοσιογράφος αποκάλυψε σε μια συγκλονιστική συνέντευξή του, με απόλυτη ψυχραιμία, ότι έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα σε κλινική της Ζυρίχης ώστε να υποβληθεί σε ευθανασία», γράφει η εφημερίδα.

KARFITSA: Δε θα μαντρώσω κανέναν, όποιος διαφωνεί παραιτείται
Συνέντευξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, φιλοξενεί η εφημερίδα, στην οποία ο δήμαρχος επαναλαμβάνει: τα περί «υπονόμευσης – όπως σημειώνει – από τους… δικούς του. Ποιες θα είναι οι προσεχείς κινήσεις του για να… ξεκαθαρίσει το τοπίο – Τι δάνειο ζητάει ο δήμος  και πως θα το αποπληρώσει – Τι χρήματα έχει αυτή τη στιγμή το ταμείο κι άλλα επίκαιρα και δημοτικά…».

KONTRANEWS: «Δίκαιη ανάπτυξη για να βγάλουμε τη χώρα από τα συντρίμμια των τριών μνημονίων»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «ολοκληρωμένο σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη δίκαιη ανάπτυξη παρουσίασε χθες ο Αλέξης Τσίπρας που εμφανίστηκε αποφασισμένος να βγάλει το λαό και τη χώρα από τα συντρίμμια που προκάλεσαν τα μνημόνια».

PRESS TIME: Μαζικές προσφυγές για τον ΕΝΦΙΑ
Σύμφωνα με την εφημερίδα «δεκάδες δικηγορικά γραφεία και ενώσεις φορολογούμενων παρέχουν νομικές σύμβουλές και «οδηγούς» παραινώντας τους ιδιοκτήτες ακινήτων να πάρουν το αίμα τους πίσω για τον άδικο φόρο».

SPIRTO: Ο θάνατός σου η ζωή μου
«Η αθηναϊκή νύχτα φλέγεται και η κατάσταση έχει ξεφύγει. Τα μεγαλύτερα ονόματα τις τελευταίες ημέρες ανατρέπουν συνεργασίες, κατεβάζουν σχήματα και καβγαδίζουν σε μία συνθήκη άνευ προηγουμένου», γράφει η εφημερίδα.

*Επίσης, μία εφημερίδα έχει, πάλι, πρωτοσέλιδο για την υπόθεση Παντελίδη.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΓΟΡΑ: «Ποινική δίωξη για λαθρεμπόριο σε BMW-Mercedes!»
Η εφημερίδα τονίζει ότι «στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν οι Mercedes-Benz και BMW στην Ελλάδα, μετά την ποινική δίωξη που άσκησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς για λαθρεμπόριο και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» ».

ΕΠΕΝΔΥΣΗ: «Στην κόψη του BREXIT»
Η εφημερίδα τονίζει ότι «σκηνικό αβεβαιότητας στην Ευρώπη της κρίσης. Βαρόμετρο τα ελληνικά ομόλογα και οι μετοχές. Αναταραχή στις αγορές πτώση στα χρηματιστήρια. Δημοψήφισμα- σταθμός για το μέλλον της Ευρώπης. Αγωνία για τις επιπτώσεις στην Ελλάδα».

Η ΑΞΙΑ: «Το κράτος δείχνει τα δόντια του»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «τα συμφέροντα, οι ολιγάρχες, η κεντρική εξουσία, η σύγκρουση με τη διαπλοκή. Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών κυβέρνησης, μεγαλοεπιχειρηματιών και καναλαρχών διαμορφώνει το νέο τοπίο».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « «Ποια ελάφρυνση χρέους;» »
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε ανοιχτή αμφισβήτηση του «οδικού χάρτη» για το ελληνικό χρέος, που αποφάσισε πρόσφατα το Eurogroup, προχώρησε χθες η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Μετρητά τέλος»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «άμεση εφαρμογή σε εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης. Υποχρεωτικές πληρωμές με «πλαστικό» χρήμα σε γιατρούς, δικηγόρους, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς. Δημιουργείται λίστα «καλών» επιχειρήσεων που θα δέχονται μόνο κάρτες».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: «Γιατί το Brexit φοβίζει τις αγορές»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «αν στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου επικρατήσει το Brexit, τίποτε πλέον δεν θα είναι το ίδιο. Οι αναλυτές αναμένουν δραματικές ανακατατάξεις και στην ΕΕ και παγκοσμίως».