Αυτοψία στον χώρο που απανθρακώθηκε ο 42χρονος εκδότης της «Ακρόπολης», Παναγιώτης Μαυρίκος, μέσα στο τζιπ Porsche Cayenne της συζύγου του που οδηγούσε, στην Αττική Οδό, πραγματοποίησαν
σήμερα οι δύο τεχνικοί σύμβουλοι που όρισε η οικογένεια, Νίκος Διαμαντής και Γιώργος Ραυτογιάννης.


Οι δύο εμπειρογνώμονες ερεύνησαν σχολαστικά όλο το κομμάτι της Αττικής Οδού και περισυνέλεξαν διάφορα ευρήματα, τα οποία θα εξεταστούν σε δικά τους εργαστήρια, αλλά και στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, ενώ μελέτησαν με πολύ προσοχή το τμήμα της τελευταίας διαδρομής του 42χρονου, προκειμένου να έχουν προσωπική άποψη από τον τόπο και να την συγκρίνουν με τα βίντεο από τις κάμερες.

Οι τεχνικοί σύμβουλοι, δεν μπορούν να εκφράσουν άποψη αν η ανάφλεξη του αυτοκινήτου οφείλεται σε δολιοφθορά ή κάποια βλάβη, αλλά θα έχουν μια συνολική εικόνα μετά και από την εξέταση του αυτοκινήτου, την οποία θα κάνουν την ερχόμενη Τρίτη, οπότε θα βγάλουν και το πόρισμα τους.

Σε ότι αφορά την αυτοψία στην Αττική Οδό, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Διαμαντής, απόστρατος υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, με μακρά θητεία στην διερεύνηση πυρκαγιών, μαζί με τον κ. Ραυτογιάννη, ο οποίος επίσης έχει μεγάλη εμπειρία στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, από τα ευρήματα μπορούν να υποθέσουν ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος έκανε προσπάθεια να σταματήσει το αυτοκίνητο, καθώς διαπίστωσε κάποιον σοβαρό κίνδυνο.