Τρεις φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τίμησαν οι Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, με αφορμή τις διακρίσεις που απέσπασαν σε διεθνείς διαγωνισμούς.


Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αναπληρωτής καθηγητής Ιορδάνης Ελευθεριάδης, επέδωσε επαίνους στους Γεώργιο Λώλα, Αντώνιο Τσαχτάνη και Άρτεμη Βαβάτσικα, συγχαίροντας τόσο τους ίδιους όσο και τους καθηγητές τους για τις διακρίσεις. Επιπλέον, επισήμανε ότι με αυτές καταδεικνύεται αφενός το ταλέντο τους και η προσπάθεια που κατέβαλαν οι ίδιοι, αφετέρου το ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό έργο που συντελείται στο Πανεπιστήμιο, το οποίο με τις διακρίσεις αυτές τιμάται και το ίδιο.


Οι φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Γεώργιος Λώλας (ακορντεόν) και Αντώνης Τσαχτάνης (κλαρινέτο) υπό την καθοδήγηση των επίκουρων καθηγητών Μιλτιάδη Μουμουλίδη και Κωνσταντίνου Ράπτη, κατέλαβαν το πρώτο βραβείο (2η καλύτερη βαθμολογία) στην κατηγορία Μουσικής Δωματίου ως Duo Resonance, στον 41ο Διεθνή Διαγωνισμό Ακορντεόν που διεξήχθη από 27 έως 30 Απριλίου 2016 στην Pula της Κροατίας.




Η φοιτήτρια του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Άρτεμις Βαβάτσικα, της Ειδίκευσης Ακορντεόν, υπό την καθοδήγηση του επίκουρου καθηγητή Κωνσταντίνου Ράπτη, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό Ακορντεόν που διεξήχθη στο Novi Sad της Σερβίας, από 12 έως 15 Μαΐου 2016.



Επαίνους επέδωσε ο Αναπληρωτής Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ιορδάνης Ελευθεριάδης, σε τρεις φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης. Από αριστερά, ο Γεώργιος Λώλας, η Άρτεμις Βαβάτσικα, ο Αναπληρωτής Πρύτανη, Ιορδάνης Ελευθεριάδης και ο Αντώνιος Τσαχτάνης.