[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Ζώα κι άνθρωποι σε παρέλαση ανθρωπιάς στο ΠήλιοΜε ένα κλαδί ελιάς στα χέρια δεκάδες κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου Νηλείας στο Πήλιο θα συμμετάσχουν σε μια πρωτόγνωρη παρέλαση ανθρωπιάς. 


Θα ‘διαδηλώσουν’ για να προβάλλουν το πόσο θεραπευτική είναι η σχέση μας με τα ζώα, τα οικόσιτα και τα άγρια!

Μαζί τους σε αυτή την παρέλαση που θα ξεκινήσει το Σάββατο 2 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα λίγα άλογα, προβατάκια και προφανώς δεκάδες σκυλιά. Θα διασχίσουν κατά μήκος όλο το χωριό με αφετηρία την Παλαιοβίγλα (στροφή προς Νεφέλη-Σιδηρουργείο) μέχρι το Θέατρο Αλώνι.

Κατά τη διάρκεια της θα γίνονται ανοικτές συζητήσεις για τις αντιθέσεις συναισθημάτων που προκαλεί η σχέση μας με τα ζώα: αγάπη και μίσος, φόβος και γοητεία, τρυφερότητα κι αποστροφή. Έμφαση ωστόσο θα δοθεί στη θεραπευτική επιρροή που έχει η επικοινωνία και η καθημερινή επαφή με τα ζώα και τη φύση του Πηλίου σε μια σειρά από παθήσεις, όπως ο καρκίνος, ο αυτισμός, η κατάθλιψη.

Οργανωτές είναι απλοί άνθρωποι, κτηνοτρόφοι, εστιάτορες, ξενοδόχοι, καλλιτέχνες. Συντονίζονται από τον καρκινοπαθή δημοσιογράφο Λάζαρο Χατζηνάκο, που ολοκλήρωσε 100 μέρες εργοθεραπείας στο νότιο Πήλιο.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]