Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια για να φθάσουν στο σημείο, υπουργείο Πολιτισμού, υπουργείο Υποδομών, Αττικό Μετρό Α.Ε., κατασκευάστρια εταιρία και δήμος Θεσσαλονίκης να συμφωνήσουν ότι... πρέπει να συνεργαστούν!


Έτσι, μετά από χρόνια καθυστερήσεων και διαμάχης για το τι πρέπει να γίνει με τα αρχαία της Βενιζέλου, υπογράφηκε σήμερα... Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας, με αντικείμενο τη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας για την κατά χώραν ανάδειξη των σημαντικών αρχαιοτήτων που ανασκάφηκαν κατά τις εργασίες κατασκευής του σταθμού “Βενιζέλου” του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης.

Το θέμα, πάντως, τώρα ανοίγει, αφού από ΄δω και στο εξής θα πρέπει να αναζητηθεί μελετητής για την προμελέτη, να βρεθούν χρήματα γι αυτήν, να πάρει έγκριση, να ακολουθήσει η μελέτη του έργου, να δημοπρατηθεί, να κατασκευαστεί και να παραδοθεί! Όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν ως το 2021, όπως έχει υποσχεθεί ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Γιάννης Μυλόπουλος (πρώην πρύτανης του ΑΠΘ και πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ3).