Χάθηκαν 18 μήνες, για τη δημιουργία Μουσείου Ολοκαυτώματος στην περιοχή του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας διαφωνιών του Δήμου με την ΓΑΙΟΣΕ!


Αυτό αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιος Σχίζας, κατά τη διάρκεια συνεδρίου του ΤΕΕ/ΤΚΜ για την Ανάπτυξη, που έγινε στη Θεσσαλονίκη...

Στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην κατασκευή Μουσείου Ολοκαυτώματος της Εβραϊκής Κοινότητας που σχεδιάζεται στον χώρο του Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού. «Χάσαμε σχεδόν 1,5 χρόνο εξαιτίας της διαφωνίας που έχουμε με τον δήμο Θεσσαλονίκης σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αλλά συνεχίζουμε τη προσπάθεια», υπογράμμισε με νόημα.

Και νέος Επιβατηγός Σιδηροδρομικός Σταθμός!

Ο κ. Σχίζας παρουσίασε, ακόμη, τα σχέδια της εταιρίας για την ανάπλαση του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης. Ο νέος Επιβατηγός Σιδηροδρομικός Σταθμός της Θεσσαλονίκης, έτσι όπως είναι σχεδιασμένος, θα διαθέτει, πλέον και εμπορικό κέντρο τύπου Mall, ενώ θα είναι συνδεδεμένος με τον σταθμό του Μετρό, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.

Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι προχωρά η δημιουργία εμπορευματικού σταθμού (logistics) στο πρώην στρατόπεδο «Γκόνου», όπου ήδη συνεργεία καθαρίζουν τον χώρο, ο οποίος είναι γεμάτος από βλήματα, βόμβες, νάρκες και χειροβομβίδες. «Συνεχίζουμε να καθαρίζουμε τον χώρο και το κόστος θα ανέλθει σχεδόν στο ένα εκατομμύριο ευρώ», είπε ο κ. Σχίζας.