[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

New Deal αναζητά ο Στ. Θεοδωράκης...Ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται και Το Ποτάμι αναζητά σωσίβιο... Την ανάγκη να υπάρξει μία νέα αρχή, ένα «new deal» για τη χώρα επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο συνέδριο της Δράσης.


«Σήμερα που η χώρα βουλιάζει στα αδιέξοδα είναι η ώρα για ένα new deal, για μια νέα αρχή. Ένα new deal με τις ζωντανές δυνάμεις που αγωνιούν για τη χώρα και όχι για τη δική τους καριέρα. Ένα new deal με συγκεκριμένα και χειροπιαστά μέτρα που μας αλλάζουν σελίδα», ανέφερε.

Όπως είπε, τώρα υπάρχει ανάγκη «να βγάλουμε έξω τους λαϊκιστές, τους οπισθοδρομικούς, τους πλιατσικολόγους και να συνεργασθούμε πάνω σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο αλλαγών, με μια ομάδα αποφασισμένων ανθρώπων μπροστά».

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι το new deal που προτείνει θα πρέπει να περιλαμβάνει μια συμφωνία με τους εταίρους γιατί η Ευρώπη δεν έχει πάντα και σε όλα δίκιο. Και στο εσωτερικό προϋποθέτει μια συμφωνία πολιτικών και επιχειρηματιών, και μια συμφωνία εργοδοτών - εργαζομένων, και μια συμφωνία γενεών, όπως αυτή που θα μπορούσε να είχε γίνει με αφορμή το ασφαλιστικό και δεν έγινε.

«Δύο είναι οι απόλυτες προτεραιότητες: αύξηση των θέσεων εργασίας, μείωση των φόρων», είπε και πρόσθεσε ότι το Ποτάμι πρωτοστατεί στον διάλογο στο Κέντρο.

«Θα είμαστε λοιπόν μαζί σ' όλα αυτά τα σημαντικά που μας ενώνουν, θα είμαστε παρόντες σ' ένα συνεχή διάλογο, για να συζητάμε και τα λίγα που μας χωρίζουν. Aλλά η πεποίθησή μας είναι κοινή: η χώρα αυτή δεν έχει άλλο χρόνο. Τα παιδιά φεύγουν, οι επιχειρήσεις φεύγουν και θα πρέπει άμεσα οι δυνάμεις της λογικής, οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, να δώσουν όλες μαζί μια πειστική αντιπρόταση στον κουρασμένο ελληνικό λαό», επισήμανε.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]